Lašišos salotos su čiorizo dešra – gardi lašiša, aromatingas čiorizo ir šviežios daržovės, tai puikus pasirinkimas visiems, mėgstantiems lengvus, bet pilnus skonio patiekalus.
Lašišos salotos su čiorizo dešra: receptas
Puikus pasirinkimas norintiems lengvos, bet išraiškingos vakarienės.
Ingredientai:
Vištienai:
- alyvuogių aliejus
- 300 g čiorizo dešros
- 300 g lašišos filė
Padažui:
- 50 ml obuolių acto
- 1 arb. š. garstyčių
- 150 ml alyvuogių aliejaus
- 1 česnako skiltelė
Salotoms:
- 100 g rukolos
- 100 g špinatų
- 1 šalotinis svogūnas
- 20 saulėje džiovintų pomidorų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi.
3. Įkaitinti vieną šaukštą aliejaus keptuvėje ir lengvai apkepti griežinėliais pjaustytą čiorizo dešrą po 2 min iš kiekvienos pusės, kol abi pusės taps auksinės rudos.
4. Iškeptus čiorizo gabalėlius sudėti ant kepimo skardos ant kepimo popieriaus. Uždengti antru kepimo popieriaus lapu, ant viršaus uždėti dar vieną kepimo skardą, o ant jos – svorį. Įdėti į orkaitę ir kepti 5 min.
5. Įkaitinti dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus keptuvėje ir kepti lašišos juosteles 30 sek tik iš vienos pusės, tuomet nukelti nuo kaitros.
6. Padažui dubenyje plakti obuolių acto, garstyčias, aliejaus ir smulkinto česnako mišinį, kol gerai susijungs.
7. Salotoms sumaišyti rukolą, špinatus ir smulkintą šalotinį svogūną dubenyje, ant viršaus paskleisti chorizo gabalėlius.
8. Patiekiant salotas dėti ant lėkščių, ant viršaus sudėti lašišos juosteles ir pomidorus, užpilti truputį padažo.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.