ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę
Receptai

Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sicilietiška pica
Sicilietiška pica

Sicilietiška pica – tai minkštos, purios picos tešlos ir sodraus, aromatingo užpilo derinys, primenantis itališką focaccią su Viduržemio jūros prieskoniu.

Sicilietiška pica: receptas

šis kepinys puikiai tiks tiek kaip sotus užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas šalia salotų ar taurės mėgstamo gėrimo.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 8 g sausų mielių
  • 350 ml šilto vandens
  • 10 g druskos
  • 1 arb. š. medaus
  • 30 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

Viršutiniam sluoksniui:

Taip pat skaitykite

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
2025-06-05
Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
2025-06-29
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
2025-06-04
  • 1 svogūnas
  • 3 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 400 g vyšninių pomidorų
  • žiupsnelis cukraus
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 3 valg. š. smulkių džiūvėsėlių
  • 6-8 ančiuvių filė (nebūtina)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti suberti miltus į dubenį, suberti mieles, tada įmaišyti šiltą vandenį – masė turi būti lipni. Įmaišyti druską, medų ir alyvuogių aliejų. Rankas patepti aliejumi ir kelias minutes minkyti tešlą, formuojant vientisą rutulį. Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1 val. Po to rankas vėl patepti aliejumi, kelis kartus perlenti tešlą ir palikti dar valandai arba kol ji patrigubės.
2. Tuomet patepti rankas aliejumi ir švelniai įspausti tešlą į aliejumi pateptą 40×32 cm kepimo skardą. Pirštų galiukais padaryti duobeles ir palikti dar 30 min kilti.
3. Kol tešla kyla – pasiruošti užpilą. Plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną kepti 30 ml alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Įpilti 50 ml vandens, šiek tiek patroškinti, tada suberti pomidorus, pagardinti druska, cukrumi ir raudonėliu. Pomidorus sutrinkti šaukšto nugarėle ir virti 15 min, tada atvėsinti.
4. Tarkuotą sūrį sumaišyti su džiūvėsėliais, likusiu aliejumi ir raudonėliu.
5. Kai tešla pakils, įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros ir įdėti į ją tuščią kepimo skardą.
6. Dar kartą patepti rankas aliejumi, atnaujinti duobeles tešloje, apšlakstyti aliejumi, paskleisti pomidorų ir svogūnų mišinį. Jei naudojamos – sudėlioti ančiuvių filė. Apibarstyti sūrio ir džiūvėsėlių mišiniu. Dar kartą apšlakstyti aliejumi ir kepti ant įkaitintos kepimo skardos 45-50 min, kol padas pakils, o plutelė taps auksinės spalvos.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:itališka picaKitokia picaMinkšta picapicaSicilietiška pica

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Politologai atskleidė silpniausią Rusijos vietą. Jei smogsime čia - karas gali baigtis
Lietuva ir pasaulis

Politologai atskleidė silpniausią Rusijos vietą. Jei smogsime čia – karas gali baigtis

Maisto produktai, paliekantys pėdsakus žarnyne
Sveikata ir grožis

Šie maisto produktai palieka pėdsakus žarnyne

4 gudrybės, kurių dėka pėdkelnės tarnaus daug ilgiau
Gyvenimas

4 gudrybės, kurių dėka pėdkelnės tarnaus daug ilgiau

8 patarimai sveikesnei kavai: ką pakeisti savo įpročiuose jau šiandien
Sveikata ir grožis

8 patarimai sveikesnei kavai: ką pakeisti savo įpročiuose jau šiandien

Kavos tirščiai ir jų panaudojimo būdai
Gyvenimas

4 netikėti kavos tirščių panaudojimo būdai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?