ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Receptai

Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-19
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže – puikus pasirinkimas norint greitai ir skaniai paruošti žuvies patiekalą. Paruošimas nesudėtingas, o skonis išties puikus.

Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže

Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže: receptas

Tai lengvas, bet išraiškingas patiekalas, tinkamas tiek kasdieniams pietums, tiek jaukesnei vakarienei.

Ingredientai:

  • 25 g sviesto (tirpinto)
  • 1 riekė duonos (sudžiuvusios, suplėšytos gabaliukais)
  • 50 g kreminio sūrio su česnaku ir žolelėmis
  • 1 arb. š. kvietinių miltų
  • 125 ml pieno
  • 1 laiškinis svogūnas
  • 2 valg. š. žirnelių (jei šaldyti – atitirpdyti po šaltu vandeniu ir nusausinti)
  • 1 baltos žuvies filė (pvz., menkės), be odos ir kaulų
  • 6 vyšniniai pomidoriukai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Nedidelį kepimui tinkamą indą patepti aliejumi.
2. Ištirpintą sviestą sumaišyti su duonos gabalėliais.
3. Kitame dubenyje sumaišyti kreminį sūrį su miltais, kol gausis vientisa masė.
4. Pamažu įmaišyti pieną, kol masė taps glotni. Įmaišyti smulkintą laiškinį svogūną ir žirnelius.
5. Į pateptą kepimo indą sudėti žuvį, ant jos – sūrio ir daržovių mišinį, tada ketvirčiais pjaustytus pomidoriukus, o galiausiai – duonos ir sviesto mišinį.
6. Kepti orkaitėje 20-25 min, kol žuvis bus visiškai iškepusi.

Taip pat skaitykite

Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
2025-08-26
Makaronai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų padažu
Makaronai su pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų padažu
2025-08-12
Kepti ryžiai su krevetėmis
Kepti ryžiai su krevetėmis
2025-06-24
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
2025-07-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepta žuvisOrkaitės patiekalaiŽuvies patiekalaiŽuvis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas
Receptai

Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų
Blynai

Lietiniai blynai iš pilno grūdo miltų – skanūs ir naudingesni pusryčiai garantuoti

Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Naudinga

Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą

Kodėl nereikėtų išpilti vandens, kuriame virė kiaušiniai?
Sodas ir daržas

Kodėl nereikėtų išpilti vandens, kuriame virė kiaušiniai?

Sodo augalai suteiksiantys privatumo jūsų sodui
Sodas ir daržas

Sodo augalai suteiksiantys privatumo jūsų kiemui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?