ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Receptai

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas – tai lengvas, tačiau išraiškingo skonio patiekalas, kuriame dera rūkyta lašiša, švelnūs žirneliai, gaivus citrinos aromatas ir kvapnūs krapai.

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas: receptas

Puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiai vakarienei su gurmanišku prieskoniu.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 200 g arborio ryžių
  • 100 ml sauso baltojo vyno
  • 800 ml žuvies sultinio
  • 1 stikl. šaldytų žirnelių (atitirpintų)
  • 125 g rūkyto lašišos
  • 1 citrina
  • mažas pundelis krapų
  • juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti labai smulkiai pjaustytą svogūną ir traiškytą česnaką, kepinti 3-4 min, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti ryžius ir gerai išmaišyti, kad pasidengtų aliejumi. Kepinti dar 2 min, dažnai maišant.
3. Supilk baltąjį vyną ir kepinti kol beveik visas skystis išgaruos. Tuomet įpilti samtį sultinio ir maišti kol skystis visiškai susigers.
4. Likusį sultinį pilti po samtį, kiekvieną kartą maišant, kol skystis susigers. Šis procesas trunka apie 18-20 min.
5. Paskutinį samtį sultinio supilti kartu su žirneliais ir leisti jiems sušilti.
6. Kai ryžiai bus minkšti, bet dar išlaikys šiek tiek kramtomos tekstūros, įmaišyti rūkytą lašišą, citrinos žievelę ir sultis bei smulkintus krapus.
7. Pašlakstyti šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardinti pipirais ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Gaivūs citrininiai keksiukai
Gaivūs citrininiai keksiukai
2025-07-21
Sumuštinukai su šprotais
Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis
2025-06-06
Kaip pasigaminti naminę maskarponę?
Nebeperku maskarponės parduotuvėje: namuose ši produktą paruošiu vos per 10 minučių!
2025-09-26
Kaip tinkamai paruošti spagečius: 5 puikaus patiekalo paslaptys
Kaip tinkamai paruošti spagečius: 5 puikaus patiekalo paslaptys
2025-11-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Troškinti kopūstai su obuoliais
Naudinga

Troškinti kopūstai su obuoliais

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui
Sveikata ir grožis

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui

Skorpionas – vienas paslaptingiausių ir stipriausių Zodiako ženklų
Horoskopai

Sužinokite, kodėl Skorpionas yra svarbiausias zodiako ženklas

7 mūsų daromos klaidos, kurios lemia skurdą ir nesėkmes
Gyvenimas

7 mūsų daromos klaidos, kurios lemia skurdą ir nesėkmes

Štai ką reikia gerti prieš miegą, kad galėtumėte gerai pailsėti
Sveikata ir grožis

Štai ką reikia gerti prieš miegą, kad galėtumėte gerai pailsėti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?