ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-23
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže – tai jaukūs itališki bulvių virtunukai, patiekiami su aitriu arrabbiata pomidorų padažu. Švelnios tekstūros virtinukai puikiai dera su ryškaus skonio, lengvai aštriu padažu.

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže: receptas

Lengvas, bet kartu išraiškingas patiekalas puikiai tinka vakarienei, kai norisi kažko greito, sotaus ir su itališku charakteriu.

Ingredientai:

Aštriam arrabbiata padažui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ svogūno
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 žalia aitrioji paprika
  • 1 valg. š. baltojo vyno acto
  • 1 arb. š. smulkaus cukraus
  • 3 slyviniai pomidorai
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

    Gnocchi:
  • 200 g paruoštų gnocchi (išvirtų pagal pakuotės instrukcijas)
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
2025-06-05
Medaus tortas su karamele receptas
Kitoks medaus tortas, kuriuo liks sužavėti visi!
2025-06-14
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
2025-06-29
Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių
2025-06-12
Gaminimo eiga:

1. Arrabbiata padažui įkaitinti aliejų keptuvėje ir švelniai kepti smulkiai pjaustytą svogūną su trintu česnaku, kol suminkštės. Sudėti pjaustytą aitriąją papriką, pilti actą ir suberti cukrų. Viską gerai išmaišyti.
2. Tuomet sudėti pjaustytus pomidorus ir troškinti kol jie visiškai suirs ir taps vientisa mase. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
3. Virtus gnocchi sudėti į serviravimo dubenį, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti.
4. Galiausiai supilti padažą ant gnocchi, dar kartą gerai išmaišyti ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bulvių patiekalaiBulvių virtinukaiVirtinukai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bananų ir tirpios kavos desertas - receptas be cukraus
Gėrimai

Bananų ir tirpios kavos desertas – receptas be cukraus

Kaip išvalyti langų stiklus ir jų rėmus nepaliekant dryžių?
Gyvenimas

Kaip išvalyti langų stiklus ir jų rėmus nepaliekant dryžių?

Specialistai įvardino pagrindinius 6 principus, kaip laikytis tinkamos mitybos
Sveikata ir grožis

Specialistai įvardino pagrindinius 6 principus, kaip laikytis tinkamos mitybos

Astrologė atskleidė, kas praturtės 2026 metais
Horoskopai

Astrologė atskleidė, kas praturtės 2026 metais

Energijos revoliucija: elektra be laidų tampa realybe
Technologijos

Energijos revoliucija: elektra be laidų tampa realybe

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?