ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Maža gudrybė, kuri gerokai sutrumpina burokėlių virimo laiką: gaila, kad jos nežinojome anksčiau!
Gyvenimas

Maža gudrybė, kuri gerokai sutrumpina burokėlių virimo laiką: gaila, kad jos nežinojome anksčiau!

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-06-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ruduo yra idealus laikotarpis mėgautis burokėliais, kurie yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai. Šios šakninės daržovės yra tikra vitaminų ir mineralų saugykla – jose gausu vitaminų A, C, K, taip pat folio rūgšties ir geležies, kurie padeda stiprinti imunitetą bei gerina bendrą organizmo būklę. Norint kuo geriau išlaikyti jų vertingąsias savybes, svarbu tinkamai ruošti ir virti burokėlius.

Burokėlių virimas
Burokėlių virimas

Virtų burokėlių skonis ir maistinė vertė dažnai tampa esmine daugelio patiekalų dalimi, tačiau jų paruošimas gali reikalauti nemažai kantrybės. Vis dėlto, yra paprastas triukas, kuris gali gerokai sumažinti burokėlių virimo laiką, išlaikant jų puikų skonį ir maistingąsias savybes.

Freepik
Freepik

Šis būdas būtų galėjęs sutaupyti daug laiko virtuvėje, jei apie jį būtume žinoję anksčiau. Atraskite šią mažą gudrybę ir paspartinkite savo kulinarinius procesus, neaukodami kokybės.

Įtraukime burokėlius į savo kasdienę mitybą, kad galėtume mėgautis jų teikiama nauda ir skoniais. Niekada nevėlu atrasti naujų būdų, kaip pasigaminti šį sveiką ir maistingą produktą!

Taip pat skaitykite

Kodėl bandelės ir kiti miltų kepiniai sekančią dieną virsta kieti it akmuo?
Kodėl bandelės ir kiti miltų kepiniai sekančią dieną virsta kieti it akmuo? Ar jie dar tinkami vartoti? Atsako ekspertai
2025-06-04
4 gudrybės, kurių dėka pėdkelnės tarnaus daug ilgiau
4 gudrybės, kurių dėka pėdkelnės tarnaus daug ilgiau
2025-09-05
Save išpildanti pranašystė: kaip lūkesčiai formuoja realybę
Save išpildanti pranašystė: kaip mūsų lūkesčiai formuoja realybę
2025-07-30
5 perdėtai mąstančių žmonių stiprybės: įvardija psichologai
5 perdėtai mąstančių žmonių stiprybės: įvardija psichologai
2025-08-25

Paprastai, burokėlius reikėtų virti maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Maži burokėliai gali būti išvirti per 30-40 minučių, tuo tarpu didesni gali užtrukti iki 60 minučių. Norėdami patikrinti, ar burokėliai jau išvirė, įdurkite juos peiliu arba šakute. Jei jie yra minkšti ir peilis lengvai sminga, vadinasi, burokėliai yra išvirę. Po virimo juos galima atvėsinti po šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti odelę.

Taigi, ką reikia daryti, kad sutrumpinti burokėlių virimo laiką?

  • Pirmiausia gerai nuplaukite burokėlius.
  • Nupjaukite burokėlių galus.
  • Puode užvirinkite vandenį.
  • Sudėkite burokėlius.
  • Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį cukraus.
  • Įpilkite pusę šaukšto acto.
  • Tai užtikrins, kad išvirti burokėliai bus ryškios spalvos ir saldūs.
  • Virdami burokėlius nedėkite druskos.
  • Jei įbersite druskos, burokėliai praras vertingas maistines medžiagas.
  • Verdami burokėliai neskleis nemalonaus kvapo, jei į puodą įdėsite juodos duonos plutą.

Taip pat į vandenį įmeskite kelis ledo kubelius. Ši gudrybė užtikrins, kad burokėliai išvirs greičiau. Virkite ant silpnos ugnies.

Nevirkite burokėlių pernelyg ilgai, nes priešingu atveju jie praras spalvą ir skonį.

Išvirtus burokėlius sudėkite į šaltą vandenį. Tai padės lengviau nulupti burokėlius.

Sėkmės!

ŽYMOS:burokėliaiGaminimo gudrybėsVirimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ryžių vanduo
Gyvenimas

Vietoj audinių minkštiklio naudokite ryžių vandenį. Skirtumas didžiulis

Pasmerkti vienatvei: kodėl tiek daug žmonių neranda sielos draugo?
Žmonės

Pasmerkti vienatvei: kodėl tiek daug žmonių neranda sielos draugo?

Vištienos krūtinėlė su medumi ir česnaku
Mėsos patiekalai

Vištienos krūtinėlė su medumi ir česnaku: jau seniai nevalgiau nieko skanesnio!

Kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną
Sveikata ir grožis

Pagaliau tapo aišku, kiek kiaušinių galima suvalgyti per dieną: ekspertai išsklaidė visas abejones!

naminio kečupo receptas
Naudinga

Internete vis labiau populiarėja šis naminio kečupo receptas: išbandykite ir jūs!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?