ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!
Desertai

Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šis pyragas – nepaprastai paprastas, o rezultatas visada pranoks lūkesčius! Net ir pradedantiesiems kepėjams jis pavyks nepriekaištingai. Pabandykite ir įsitikinsite patys!

Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk

Išbandykite šį receptą – kremas pagaminamas iš paprastų ingredientų, kuriuos tikrai turite namuose!

Ingredientai tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 230 g cukraus
  • 230 g sviesto
  • 5 šaukštai pieno
  • 3 šaukštai medaus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 680 g miltų
100 metų senumo pyrago receptas. Tešlos paruošimas

Kremui reikės:

Taip pat skaitykite

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Naminiai ledai per 5 minutes: kaip pasigaminti greitai ir skaniai
Naminiai ledai per 5 minutes: 2 receptai, kaip pasigaminti greitai ir skaniai
2025-08-17
Kokosiniai blynai su uogomis
Kokosiniai bananų blynai su uogomis
2025-06-23
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite: tai – pats skaniausias garnyras!
2025-09-01
  • 1 litro pieno,
  • 8 šaukštų miltų,
  • 300 g cukraus,
  • 300 g sviesto.

Papildomai reikės:

  • uogienės
  • šokolado
  • rupių miltų pabarstymui

Kaip gaminti tešlą?

Pirmiausia nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite visus tešlos ingredientus, išskyrus miltus.

Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Galiausiai padalinkite tešlą į keturias dalis.

Dar šiltą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.

Kaip paruošti kremą?

Pyrago kremo paruošimas taip pat itin greitas ir paprastas, tad būkite tikri, jog pavyks ne tik patyrusiems kulinarams, bet ir pradedantiesiems.

100 metų senumo pyrago receptas. Kremo pertepimui paruošimas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Į puodą supilkite litrą pieno,
  2. Suberkite 8 šaukštus miltų ir 300 gramų cukraus.
  3. Išvirkite mišinį ir leiskite jam atvėsti.
  4. Į atvėsusį kremą palaipsniui įmaišykite 300 g sviesto.
  5. Kuomet kremas jau paruoštas – aptepkite juo iškeptus tešlos lakštus

Aptepkite viršutinį sluoksnį uogiene ir šokoladiniu glaistu. Leiskite pyragui bent 12 valandų pastovėti šaldytuve. Skanaus!

Taip pat skaitykite

Šokoladinis krembriule su avietėmis
Šokoladinis krembriule su avietėmis
2025-10-05
30 virtuvės šefo patarimų
30 praktiškų virtuvės šefo patarimų
2025-07-31
Veganiškas avinžirnių karis
Veganiškas avinžirnių karis
2025-07-04
Skanios duonos, kurią močiutės kepdavo praeitame amžiuje, receptas
Skanios duonos, kurią močiutės kepdavo praeitame amžiuje, receptas
2025-10-20

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaspyragastešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl jūsų hortenzijos nusvyra ir kaip jas vėl prikelti gyvybei?
Sodas ir daržas

Kodėl jūsų hortenzijos nusvyra ir kaip jas vėl prikelti gyvybei?

Ką daryti kai nepatinka geriausio draugo antroji pusė
Gyvenimas

Kaip elgtis, jei nepatinka geriausio draugo antroji pusė?

Per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą
Desertai

Jei mėgstate cinamoną, per 15 minučių pagaminkite neįtikėtinai kvapnų pyragą

6 frazės, dėl kurių kitų akyse atrodote seni
Gyvenimas

Pašalinkite tai iš savo žodyno: 6 frazės, dėl kurių kitų akyse atrodote seni

3 žlugusios santuokos požymiai, apie kuriuos ne visi žino
Gyvenimas

3 žlugusios santuokos požymiai, apie kuriuos ne visi žino

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?