ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Makaronų patiekalai » Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
Makaronų patiekalai

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine – šiltas, sotus ir subalansuoto skonio patiekalas, kuriame dera komfortiškas paprastumas ir šiuolaikinis skonis.

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine: receptas

Puikiai tinka, kai norisi greitos, bet išraiškingos vakarienės, kurioje susilieja švelni tekstūra ir maloniai pikantiškas charakteris.

Ingredientai:

  • 300 g viso grūdo makaronų
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 10 riekelių rūkytos šoninės
  • 1 skiltelė česnako
  • žiupsnelis džiovintų aitriųjų pipirų dribsnių
  • 150 g lapinių kopūstų (kale)
  • 1 kiaušinio trynys
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti ant vidutinės kaitros, dažnai maišant, kol taps traški.
3. Sudėti trintą česnaką ir aitriųjų pipirų dribsnius, kepti dar 1 min. Tuomet sudėti šiek tiek pasmulkintus lapinius kopūstus ir kepti 1-2 min, kol suminkštės ir šiek tiek suvys.
4. Nusunkti makaronus, pasilikti 200 ml vandens, kuriame jie virė.
5. Į šoninės ir kopūstų mišinį supilti 150 ml likusio makaronų vandens. Kiaušinio trynį sumaišyti su 3 šaukštais parmezano, sudėti į keptuvę ir gerai išmaišyti, kol padažas sutirštės.
6. Sudėti makaronus į padažą, jei reikia – įpilkite dar šiek tiek makaronų vandens, kad padažas būtų skystesnis. Pagardinti druska ir pipirais, o prieš patiekiant pabarstyti likusiu parmezanu.

Taip pat skaitykite

paprikų užtepėlė su česnaku
Neprilygstamas skonis: sode užaugintų paprikų užtepėlė su česnaku!
2025-09-02
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15
Kokie 3 ingredientai pagerins keptų cukinijų skonį
Kokie 3 ingredientai pagerins keptų cukinijų skonį: patyrusios šeimininkės pasidalino keliomis gudrybėmis
2025-08-27
Užderėjo daug pomidorų? Iš jų išeis puikaus skonio naminis pomidorų kečupas!
Užderėjo daug pomidorų? Iš jų išeis puikaus skonio naminis pomidorų kečupas!
2025-08-27

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Lapinių kopūstų patiekalaiMakaronai su kaleMakaronai su lapiniais kopūstais ir šoninemakaronų patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sočios morkų salotos su kiaušiniais
Receptai

Sočios morkų salotos su kiaušiniais: sveika ir skani vakarienė!

Nereikalingi žmogaus kūno organai: evoliucijos palikimas
Įdomu

Nereikalingi žmogaus kūno organai: evoliucijos palikimas

Rukolos nauda sveikatai: kodėl verta ją įtraukti į savo mitybą
Sveikata ir grožis

Rukolos nauda sveikatai: kodėl verta ją įtraukti į savo mitybą

Pipirmėčių aliejus: 9 privalumai jūsų sveikatai
Sveikata ir grožis

Pipirmėčių aliejus: 9 privalumai jūsų sveikatai

Širdies sveikatą pagerins šis užkandis: Harvardo ekspertų tyrimas
Sveikata ir grožis

Širdies sveikatą pagerins šis užkandis: Harvardo ekspertų tyrimas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?