ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
Desertai

Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu

Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu – tai klasikinis dviejų biskvitų pyragas su švelniu plikyto kremo sviestiniu kremu ir saldžiu braškių džemo sluoksniu. Lengvai purūs biskvitai tobulai dera su kreminiu įdaru.

Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu: receptas

Tai nepaprastai gardus, nostalgiškas desertas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar pasimėgavimui prie puodelio arbatos.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 200 g smulkaus cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g savaime kylančių miltų (self-raising flour)
  • 1 arb .š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. pieno

Kremui su plikytu kremu:

Taip pat skaitykite

Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-21
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite: tai – pats skaniausias garnyras!
2025-09-01
Trinta brokolių sriuba su feta
Trinta brokolių sriuba su feta
2025-08-05
Burokėlių humusas
Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis
2025-08-06
  • 75 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 150 g cukraus pudros
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto
  • 2 valg. š. plikyto kremo miltelių (custard powder)
  • 2 valg. š. pieno

Įdarui:

  • 4–5 valg. š. braškių džemo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Elektriniu plaktuvu plakti sviestą, cukrų, kiaušinius, miltus, kepimo miltelius ir pieną, kol masė taps vientisa ir lygi. Padalinti tešlą į paruoštas formas ir išlyginti paviršių mentele arba šaukšto nugarėle. Kepti 20-25 min, kol pyragai bus švelniai auksinės spalvos ir elastingi palietus.
3. Išimti iš orkaitės ir palikti formose 10 min atvėsti. Tuomet išimti iš formų ir padėti ant grotelių visiškai atvėsti.
4. Kremui paruošti visus ingredientus sudėti į dubenį ir plakti elektriniu plaktuvu, kol masė taps švelni, puri ir vientisa.
5. Vieną biskvitą dėkite dugnu į viršų ant serviravimo lėkštės, aptepti džemu, tuomet – sviestiniu kremu. Ant viršaus uždėti antrąjį biskvitą. Patiekiant pabarstyti cukraus pudra.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Biskvitinis tortasTortasTortas su pertepimuViktorijos tortasViktorijos tortas su sviestiniu pertepimu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip smegenys kuria atminties žemėlapius: naujas požiūris į mokymosi procesą
Įdomu

Kaip smegenys kuria atminties žemėlapius: naujas požiūris į mokymosi procesą

Parduotuvių darbo laikai per Jonines: kas keisis?
Gyvenimas

Parduotuvių darbo laikai per Jonines: kas keisis?

Šių 6 zodiako ženklų moterys laikomos pačiomis neištikimiausiomis
Horoskopai

Šių 6 zodiako ženklų moterys laikomos pačiomis neištikimiausiomis

Padeda malšinti uždegimą ir gerklės skausmą: gydytoja papasakojo apie netikėtą ledų naudą
Sveikata ir grožis

Padeda malšinti uždegimą ir gerklės skausmą: gydytoja papasakojo apie netikėtą ledų naudą

Rugpjūčio antra pusė: kodėl vasara pasitrauks anksčiau nei tikėjomės?
Gyvenimas

Rugpjūčio antra pusė: kodėl vasara pasitrauks anksčiau nei tikėjomės?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?