Traškios vištienos juostelės – lengvai pikantiškos, bet subalansuoto skonio, jos patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Patiekiamos su švelniu, šiek tiek saldžiu padažu, šios juostelės puikiai tiks tiek karštos, tiek atvėsusios.
Traškios vištienos juostelės: receptas
Tai puikus derinys užkandžiui, vakarienei ar draugų susibūrimui.
Ingredientai:
- 2 česnako skiltelės
- 5 valg. š. natūralaus jogurto
- ¼ arb. š. druskos
- 2 vištienos krūtinėlės
- 6 valg. š. kvietinių miltų
- 6 valg. š. pankų džiūvėsėlių
- 1 arb. š. švelnios rūkytos paprikos
- 1 arb. š. česnako granulių
- ½ arb. š. kajeno pipirų
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 kiaušinis
- Alyvuogių aliejaus purškiklis
Grietininis medaus ir garstyčių padažas:
- 1 valg. š. skysto medaus
- 1 valg. š. lengvo majonezo
- 1 valg. š. Dižono garstyčių
- ½ valg. š. grūdėtų garstyčių
- ½ arb. š. baltojo vyno acto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Marinuotai vištienai sumaišyti trintą česnaką su jogurtu ir druska. Supjaustyti vištienos krūtinėlę maždaug 3 cm pločio juostelėmis, sudėti į jogurto masę, išmaišyti ir palikti marinuotis bent 20 min arba per naktį.
2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti miltus, džiūvėsėlius, rūkytą papriką, česnako granules, kajeno pipirus, drusk ir pipirus – tai bus apvoliojimo mišinys. Kitame mažame dubenėlyje išplakti kiaušinį ir pagardinti druska bei pipirais.
3. Nupurtyti nuo kiekvienos vištienos juostelės perteklinį jogurtą, tada panardinti ją pirmiausia į kiaušinį, o po to į sauso mišinio dubenį.
4. Šiek tiek papurkšti alyvuogių aliejaus ant oro gruzdintuvės krepšelio dugno ir sudėti vieną sluoksnį vištienos juostelių. Apipurkšti aliejumi ir vištienos viršų, tada kepti 200 °C temperatūroje 15 min, apverčiant vištieną maždaug po pusės kepimo laiko. Kartoti procesą kol visos vištienos juostelės bus iškeptos (kepti reikės keliais etapais).
5. Tuo metu mažame dubenėlyje sumaišyti visus ingredientus medaus ir garstyčių padažui ir atidėti. Kai visa vištiena bus iškepta, patiek kartu su padažu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.