ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Traškios vištienos juostelės – keptos karšto oro gruzdintuvėje
Mėsos patiekalai

Traškios vištienos juostelės – keptos karšto oro gruzdintuvėje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Traškios vištienos juostelės
Traškios vištienos juostelės

Traškios vištienos juostelės – lengvai pikantiškos, bet subalansuoto skonio, jos patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Patiekiamos su švelniu, šiek tiek saldžiu padažu, šios juostelės puikiai tiks tiek karštos, tiek atvėsusios.

Traškios vištienos juostelės: receptas

Tai puikus derinys užkandžiui, vakarienei ar draugų susibūrimui.

Ingredientai:

  • 2 česnako skiltelės
  • 5 valg. š. natūralaus jogurto
  • ¼ arb. š. druskos
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 6 valg. š. kvietinių miltų
  • 6 valg. š. pankų džiūvėsėlių
  • 1 arb. š. švelnios rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. česnako granulių
  • ½ arb. š. kajeno pipirų
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 kiaušinis
  • Alyvuogių aliejaus purškiklis

Grietininis medaus ir garstyčių padažas:

  • 1 valg. š. skysto medaus
  • 1 valg. š. lengvo majonezo
  • 1 valg. š. Dižono garstyčių
  • ½ valg. š. grūdėtų garstyčių
  • ½ arb. š. baltojo vyno acto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
2025-07-08
Vyšnių džemas su lazdynų riešutais
Vyšnių džemas su lazdynų riešutais
2025-08-06
Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais
Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais. Gardesnės nebūsite ragavę
2025-08-25
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
2025-07-10
Gaminimo eiga:

1. Marinuotai vištienai sumaišyti trintą česnaką su jogurtu ir druska. Supjaustyti vištienos krūtinėlę maždaug 3 cm pločio juostelėmis, sudėti į jogurto masę, išmaišyti ir palikti marinuotis bent 20 min arba per naktį.
2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti miltus, džiūvėsėlius, rūkytą papriką, česnako granules, kajeno pipirus, drusk ir pipirus – tai bus apvoliojimo mišinys. Kitame mažame dubenėlyje išplakti kiaušinį ir pagardinti druska bei pipirais.
3. Nupurtyti nuo kiekvienos vištienos juostelės perteklinį jogurtą, tada panardinti ją pirmiausia į kiaušinį, o po to į sauso mišinio dubenį.
4. Šiek tiek papurkšti alyvuogių aliejaus ant oro gruzdintuvės krepšelio dugno ir sudėti vieną sluoksnį vištienos juostelių. Apipurkšti aliejumi ir vištienos viršų, tada kepti 200 °C temperatūroje 15 min, apverčiant vištieną maždaug po pusės kepimo laiko. Kartoti procesą kol visos vištienos juostelės bus iškeptos (kepti reikės keliais etapais).
5. Tuo metu mažame dubenėlyje sumaišyti visus ingredientus medaus ir garstyčių padažui ir atidėti. Kai visa vištiena bus iškepta, patiek kartu su padažu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Traški vištienaTraškios vištienos juostelėsVištiena karšto oro gruzdintuvėjevištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Išmanieji telefonai vėl su išimamomis baterijomis?
Technologijos

Išmanieji telefonai vėl su išimamomis baterijomis? Kada sulauksime pokyčių?

Ar reikia nupjauti orchidėjos stiebą. Ekspertų patarimai
Gyvenimas

Ar reikia nupjauti orchidėjos stiebą, kai žiedai nuvysta? Patarimai, kaip paskatinti geresnį žydėjimą

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Naudinga

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Triukai, kurie pakeis jūsų kepsnių skonį!

Naudingiausi riešutai sergant diabetu
Sveikata ir grožis

Naudingiausi riešutai sergant cukriniu diabetu: ką rinktis ir kaip vartoti?

Amareto sausainiai
Desertai

Amareto sausainiai – ypatingai purūs

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?