ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
Desertai

Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu

Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu – tai švelnios tekstūros, šiltų prieskonių ir natūraliai saldus desertas, kuris maloniai nustebina ne tik skoniu, bet ir vaizdu.

Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu: receptas

Tai desertas, kuris puikiai tiks ir šventėms, ir kasdieniams pasilepinimams – kai norisi kažko jaukaus, bet išskirtinio.

Ingredientai:

Kreminio sūrio įdarui:

  • 100 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 30 g cukraus pudros
  • 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto

    Sausainiams:
  • 220 g kvietinių miltų
  • 0,5 arb. š. kepimo sodos
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • ¼ arb. š. malto imbiero
  • ⅛ arb. š. malto muskato riešuto
  • 115 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 110 g rudojo cukraus
  • 65 g baltojo cukraus
  • 60 g morkų
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 1 kiaušinis (didelis, kambario temperatūros)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Olandiški blynai pusryčiams
Olandiški blynai su mėlynėmis: receptas prabangiems pusryčiams
2025-07-13
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas
2025-07-07
Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas
Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui
2025-07-09
Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni
2025-08-13
Gaminimo eiga:

1. Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Išskleisti tarkuotas morkas ant popierinio rankšluosčio vienu sluoksniu, uždėti dar vieną popierinį rankšluostį ir švelniai paspausti, kad sugertų drėgmę. Pakartoti dar 2 kartus su švariais rankšluosčiais. Taip bus išvengta per didelio vandens kiekio tešloje.
2. Paruošti sūrio įdarą. Dubenyje sluotele išplakti kreminį sūrį, cukrų ir vanilę iki vientisos masės. Perkelti į šaldytuvą kol prireiks.
3. Paruošti sausainių tešlą. Dideliame dubenyje išplakti sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu apie 2 min, kol taps šviesi ir puri masė. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ir gerai išplakti. Įmaišyti nusausintas morkas.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius, druską ir sodą. Suberti į sviesto mišinį ir atsargiai mentele išmaišyti iki vientisos masės. Labai svarbu nepermaišyti.
5. Įkaitinti orkaitę iki 175 C temperatūros. Iškloti skardą kepimo popieriumi.
6. Suformuoti tešlos rutuliukus apie 60g. Išdėliot ant kepimo skardų paliekant 5–7 cm tarpus. Kepti 12–14 min. Kraštai turi sutvirtėti, ir visas sausainis įgauti švelniai rusvą spalvą.
7. Palikti sausainius skardoje 3–5 min, tada perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
8. Atvėsusius sausainius aptepti paruoštu kreminiu sūriu.

Galima kepti ir sausainius su įdaru, tuomet išplaktą kreminį sūrį imti šaukšteliu ir dėti įdaro gumulėlius ant popieriumi ištiestos lėkštės ir dėti į šaldiklį kol sustings. Paruošus sausainių tešlą ir suformavus tešlos rutuliukus, į kiekvieno vidurį įspausti sušalusį sūrio įdarą, uždengti jį tešla ir suformuoti gražų rutuliuką. Išdėlioti skardoje ir kepti kaip aprašyta aukščiau.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:Desertai su morkomismorkossausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bulvės Indijos stiliumi
Bulvių patiekalai

Bulvės Indijos stiliumi

Ar sveika gerti kavą tuščiu skrandžiu? Mitybos specialistės įžvalgos
Sveikata ir grožis

Ar sveika gerti kavą tuščiu skrandžiu? Mitybos specialistės įžvalgos

Citrinos, imbiero ir gvazdikėlių arbata: ar ji tikrai padeda numesti svorio?
Sveikata ir grožis

Citrinos, imbiero ir gvazdikėlių arbata: ar ji tikrai padeda numesti svorio?

Gėrimai, kurių negalima plikyti verdančiu vandeniu.
Gyvenimas

Pasak ekspertų, šie gėrimai negali būti plikomi verdančiu vandeniu

Gilus miegas: kodėl jis toks svarbus ir kaip jį pagerinti?
Sveikata ir grožis

Gilus miegas: kodėl jis toks svarbus ir kaip jį pagerinti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?