ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Amareto sausainiai – ypatingai purūs
Desertai

Amareto sausainiai – ypatingai purūs

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-20
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Amareto sausainiai
Amareto sausainiai

Amareto sausainiai – tai klasikinis itališkas gardėsis, kuris sužavės tiek saldumynų mėgėjus, tiek ieškančius kažko ypatingo.

Amareto sausainiai: receptas

Sausainiai puikiai dera su puodeliu kavos ar arbatos, o jų lengva, burnoje tirpstanti tekstūra suteikia elegancijos bet kokiai progai.

Ingredientai:

  • 4 kiaušinių baltymai (160 g)
  • 340 g smulkaus cukraus
  • 340 g maltų migdolų
  • 30 ml amareto likerio
  • sviesto (kepimo formos patepimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus kol taps standūs. Atsargiai įmaišyti cukrų ir maltus migdolus. Įpilti amareto likerio ir švelniai įmaišyti, kol gausis vientisa masė.
3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir lengvai patepti sviestu. Šaukšteliu dėti nedidelius tešlos gumulėlius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito, nes kepant jie išsiplės.
4. Kepti apie 15 min, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
5. Leisti šiek tiek atvėsti, tuomet patiekti. Nesuvalgytus laikyti sandariame inde.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Amareto sausainiaipaprasti sausainiaiPurūs sausainiaisausainiaiSausainiai su migdolais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
Receptai

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu

2025-07-11
Tobulas šokoladinis braunis
Desertai

Tobulas šokoladinis braunis – drėgnas ir labai skanus

2025-06-17
Naminiai sultinio kubeliai, kaip pasigaminti?
Receptai

Naminiai sultinio kubeliai: išbandę parduotuvėje tikrai daugiau nepirksite

2025-06-13
Marokietiška sriuba su avinžirniais
Receptai

Marokietiška sriuba su avinžirniais

2025-07-17

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?