Šoninės ir briuselio kopūstų salotos – puikiai subalansuotas patiekalas, kuriame dera kontrastingos tekstūros ir šventiškai išraiškingas skonis.
Šoninės ir briuselio kopūstų salotos: receptas
Tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui arba jaukiai vakarienei su išskirtiniu akcentu.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 100 g rūkytos šoninės
- 500 g Briuselio kopūstų
- 50 g džiovintų spanguolių
- pakuotė mišrių salotų lapų
- 100 ml marsalos arba chereso
- 50 g pekaninių karijų riešutų
Padažui: - 3 valg. š. graikinių riešutų aliejaus
- 2 valg. š. chereso acto
- ½ arb. š. medaus
- ½ arb. š. garstyčių (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje su aukštais kraštais. Sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti kol jis taps labai traški ir išsiskirs riebalai. Išimti kiaurasamčiu ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
2. Supjaustyti Briuselio kopūstus ir sudėti juos į keptuvę. Kepti ant stiprios kaitros, kol kraštai ims skrusti.
3. Įpilti 100 ml vandens ir toliau kepti, reguliariai maišant, kol vanduo visiškai nugaruos, o kopūstai bus vos iškepę – jie turi būti šiek tiek suglebę, bet išlikti ryškiai žali. Laikyti šiltai.
4. Tuo metu mažame puode užpilti spanguoles marsala vynu. Užvirti ir virti ant silpnos kaitros, kol visas skystis susigers – spanguolės taps blizgios ir išbrinkusios.
5. Sumaišyti graikinių riešutų aliejų su chereso actu, medumi ir, jei naudojamos, garstyčiomis. Pagardinti druska ir pipirais.
6. Į dubenį sudėti salotų lapus. Ant viršaus uždėti Briuselio kopūstus, užpilti didžiąją dalį padažo ir lengvai išmaišyti. Pabarstyti traškia šonine, pekaninių karijų riešutais ir spanguolėmis. Patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.