ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
Receptai

Šoninės ir briuselio kopūstų salotos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
Šoninės ir briuselio kopūstų salotos

Šoninės ir briuselio kopūstų salotos – puikiai subalansuotas patiekalas, kuriame dera kontrastingos tekstūros ir šventiškai išraiškingas skonis.

Šoninės ir briuselio kopūstų salotos: receptas

Tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui arba jaukiai vakarienei su išskirtiniu akcentu.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 500 g Briuselio kopūstų
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • pakuotė mišrių salotų lapų
  • 100 ml marsalos arba chereso
  • 50 g pekaninių karijų riešutų

    Padažui:
  • 3 valg. š. graikinių riešutų aliejaus
  • 2 valg. š. chereso acto
  • ½ arb. š. medaus
  • ½ arb. š. garstyčių (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje su aukštais kraštais. Sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti kol jis taps labai traški ir išsiskirs riebalai. Išimti kiaurasamčiu ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
2. Supjaustyti Briuselio kopūstus ir sudėti juos į keptuvę. Kepti ant stiprios kaitros, kol kraštai ims skrusti.
3. Įpilti 100 ml vandens ir toliau kepti, reguliariai maišant, kol vanduo visiškai nugaruos, o kopūstai bus vos iškepę – jie turi būti šiek tiek suglebę, bet išlikti ryškiai žali. Laikyti šiltai.
4. Tuo metu mažame puode užpilti spanguoles marsala vynu. Užvirti ir virti ant silpnos kaitros, kol visas skystis susigers – spanguolės taps blizgios ir išbrinkusios.
5. Sumaišyti graikinių riešutų aliejų su chereso actu, medumi ir, jei naudojamos, garstyčiomis. Pagardinti druska ir pipirais.
6. Į dubenį sudėti salotų lapus. Ant viršaus uždėti Briuselio kopūstus, užpilti didžiąją dalį padažo ir lengvai išmaišyti. Pabarstyti traškia šonine, pekaninių karijų riešutais ir spanguolėmis. Patiekti.

Taip pat skaitykite

Naminė granola
Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje
2025-08-11
Kreminė vištiena su saulėje džiovintais pomidorais: tobulas vakarienės receptas
Kreminė vištiena su saulėje džiovintais pomidorais: tobulas vakarienės receptas
2025-08-11
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas
Nekeptas sūrio ir kondensuoto pieno tortas
2025-06-28
Lazanija su padažu
Lazanija su kitokiu padažu: aromatingai vakarienei
2025-07-09

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Briuselio kopūstų salotossalotosSalotos su šonineŠoninės ir briuselio kopūstų salotos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šie dalykai gali sugriauti bet kokius santykius. Pasitikrinkite ar tai darote
Gyvenimas

Šie dalykai gali sugriauti bet kokius santykius. Pasitikrinkite ar tai darote

Infinix GT 30 Pro: biudžetinis žaidimų telefonas, kuris nenusileidžia flagmanams. Nuotrauka: techspecs.info
Technologijos

Infinix GT 30 Pro: biudžetinis žaidimų telefonas, kuris nenusileidžia flagmanams

Šiuolaikinio žmogaus dilema: autonomijos perteklius ir ryšio trūkumas
Gyvenimas

Šiuolaikinio žmogaus dilema: autonomijos perteklius ir ryšio trūkumas

Kodėl persėdimas lėktuve prieš pakilimą gali būti pavojingas
Įdomu

Patyręs pilotas: persėsti į laisvą vietą lėktuve prieš pakilimą gali būti pavojinga

Natūralūs būdai kovoje su kolorado vabalais. Kolorado vabalai
Sodas ir daržas

Kovoje su kolorado vabalais padės jų natūralūs priešai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?