ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Desertai

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu – tai sodrus, drėgnas ir aromatingas kepinys, kuriame susilieja saldžių morkų, šiltų prieskonių ir riešutų skoniai.

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu: receptas

Puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško šiek tiek sveikesnio, tačiau vis tiek gardaus pyrago varianto.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 200 ml augalinio aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 175 ml agavų sirupo
  • 400 g morkų (nuluptų ir sutarkuotų)
  • 275 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. maltos cinamono
  • 1 arb. š. mišrių prieskonių (pvz., cinamonas, muskatas, gvazdikėliai)
  • 150 g razinų
  • 150 g graikinių riešutų (kapotų)
  • 1 apelsinas (smulkiai tarkuota žievelė)

Kremui:

  • 400 g kreminio sūrio
  • 50 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 50 ml klevų sirupo
  • 25 g graikinių riešutų (smulkintų)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti aliejumi ir iškloti kepimo popieriumi dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas.
2. Supilti aliejų į didelį dubenį, įmušti kiaušinius, įpilti agavų sirupo ir viską gerai išplakti. Sudėti tarkuotas morkas ir išmaišyti.
3. Kitame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir prieskonius. Suberti razinas, graikinius riešutus ir sudėti apelsino žievelę. Viską išmaišyti, kad viskas pasidengtų miltais.
4. Miltų mišinį sumaišyti su morkų mase, kol viskas tolygiai susijungs. Padalinti tešlą į paruoštas kepimo formas ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Po 20-30 min kepimo uždengti folija, kad viršus neparuduotų per daug.
5. Išėmus iš orkaitės palikti atvėsti formose 5 min, tuomet išimti ir perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
6. Kremui paruošti kreminę sūrį sudėti į dubenį ir išplakti iki vientisos masės. Įmaišyti sviestą ir klevų sirupą, dar kartą išplakti. Laikykite šaldytuve kol prireiks.
7. Pirmą biskvitą dėti į lėkštę ir aptepti paruoštu kremu. Užsdėti antrą biskvitą ir sudėti likusį kremą.
8. Apibarstyti viršų kapotais riešutais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Mažiau cukrausmorkosMorkų tortas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu
Desertai

Gaivus vyniotinis su uogomis ir citrinų kremu

2025-07-23
Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
Naudinga

Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti

2025-07-16
Krevetės pomidorų padaže
Receptai

Krevetės pomidorų padaže – tobulos į pietų dėžutę

2025-07-16
Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Apkepai

Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?