ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Desertai

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu – tai sodrus, drėgnas ir aromatingas kepinys, kuriame susilieja saldžių morkų, šiltų prieskonių ir riešutų skoniai.

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu: receptas

Puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško šiek tiek sveikesnio, tačiau vis tiek gardaus pyrago varianto.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 200 ml augalinio aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 175 ml agavų sirupo
  • 400 g morkų (nuluptų ir sutarkuotų)
  • 275 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. maltos cinamono
  • 1 arb. š. mišrių prieskonių (pvz., cinamonas, muskatas, gvazdikėliai)
  • 150 g razinų
  • 150 g graikinių riešutų (kapotų)
  • 1 apelsinas (smulkiai tarkuota žievelė)

Kremui:

Taip pat skaitykite

Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis
Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis
2025-06-27
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
2025-08-07
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje – gardus užkandis
2025-08-29
Kava su kalendra, kuri sušildys rudenį
Kava su kalendra, kuri sušildys rudenį: neįprastas priedas, kuris pagerins jūsų sveikatą
2025-09-28
  • 400 g kreminio sūrio
  • 50 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 50 ml klevų sirupo
  • 25 g graikinių riešutų (smulkintų)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti aliejumi ir iškloti kepimo popieriumi dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas.
2. Supilti aliejų į didelį dubenį, įmušti kiaušinius, įpilti agavų sirupo ir viską gerai išplakti. Sudėti tarkuotas morkas ir išmaišyti.
3. Kitame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir prieskonius. Suberti razinas, graikinius riešutus ir sudėti apelsino žievelę. Viską išmaišyti, kad viskas pasidengtų miltais.
4. Miltų mišinį sumaišyti su morkų mase, kol viskas tolygiai susijungs. Padalinti tešlą į paruoštas kepimo formas ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Po 20-30 min kepimo uždengti folija, kad viršus neparuduotų per daug.
5. Išėmus iš orkaitės palikti atvėsti formose 5 min, tuomet išimti ir perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
6. Kremui paruošti kreminę sūrį sudėti į dubenį ir išplakti iki vientisos masės. Įmaišyti sviestą ir klevų sirupą, dar kartą išplakti. Laikykite šaldytuve kol prireiks.
7. Pirmą biskvitą dėti į lėkštę ir aptepti paruoštu kremu. Užsdėti antrą biskvitą ir sudėti likusį kremą.
8. Apibarstyti viršų kapotais riešutais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Mažiau cukrausmorkosMorkų tortas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite - bandelės visada bus purios ir minkštos!
Desertai

Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite – bandelės visada bus purios ir minkštos!

Nereikalingi žmogaus kūno organai: evoliucijos palikimas
Įdomu

Nereikalingi žmogaus kūno organai: evoliucijos palikimas

Žinios, kurios padės apsaugoti sveikatą ir gyvybę bet kokioje gyvenimo situacijoje
Gyvenimas

Žinios, kurios padės apsaugoti sveikatą ir gyvybę bet kokioje gyvenimo situacijoje

Salierų sultys grožiui
Sveikata ir grožis

Šio sultys – skaisčios odos paslaptis: sužinokite receptą

Tėčio balsas privertė naujagimę nusišypsoti
Gyvenimas

Istorija, kaip tėčio balsas sukūrė ypatingą ryšį su naujagime

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?