ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Receptai

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais – subalansuotas skonių derinys suteikia kiekvienam kąsniui šilumos ir aromato, o plona filo tešla sukuria malonų traškesį.

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais: receptas

Tobulai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu ar šviežiomis salotomis.

Ingredientai:

  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 3 česnako skiltelės
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies
  • 2 valg. š. garam masala prieskonių
  • 500 g kalakutienos šlaunelių faršo
  • 250 g virtų lęšių
  • 120 g špinatų
  • 270 g filo tešlos (7 lakštai)
  • Šiek tiek aliejaus
  • jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kpti kelias minutes, kol jie taps šviesiai auksinės spalvos. Sudėti trintą česnaką ir tarkuotą imbierą, kepti dar 2 min. Įmaišyti garam masala prieskonius ir kepti dar 2 min.
2. Suberkite kalakutienos faršą, gausiai pagardinti druska ir pipirais, ir kepti 5 min, vis pamaišant ir šaukštu susmulkinant faršo gabaliukus. Sudėti lęšius ir šiek tiek pasmulkintus špinatus, kepti dar 2-3 min, kol špinatai sukris. Pagardinti druska ir pipirais, tuomet palikti visiškai atvėsti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Iškloti 2 kepimo skardas silikoniniais kilimėliais arba kepimo popieriumi.
Filo tešlos lakštus perpjauti pusiau, kad gautųsi 2 ilgi stačiakampiai (viso 14 juostų). Tešlą, kuri tuo metu nenaudojama, laikyti po lengvai sudrėkintu švariu rankšluosčiu.
4. Padėti vieną filo lakštą ant darbastalio trumpuoju kraštu į save ir gausiai apipurkšti ar aptepti aliejumi. Ant apatinio kairiojo kampo dėti 3 šaukštus įdaro ir suformuoti jį į apytikslį trikampį. Užlenkti dešinę tešlos pusę, tada apatinį kairį kampą perlenkti per įdarą, suformuojant trikampį. Tęsti lankstymą per viršų, formuojant trikampius, kol bus sulankstyta visa juosta. Patepti kraštą trupučiu aliejaus ir perkelti į paruoštą kepimo skardą. Kartoti kol bus sunaudotas visas įdaras ir tešla.
5. Samosas gausiai apipurkškite aliejumi iš abiejų pusių, tada kepti 10-15 min, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

Taip pat skaitykite

Kodėl virėjai sviestą uždengia stikline? Atsakymas išties nustebins
Kodėl virėjai sviestą uždengia stikline? Atsakymas išties nustebins
2025-10-24
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popierium
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popieriumi: žinojau tikrai ne visas gudrybes!
2025-09-15
Sotūs pusryčiai, kuriuos paruošite iš avižinių dribsnių ir obuolių
Sotūs pusryčiai, kuriuos paruošite iš avižinių dribsnių ir obuolių: numesti kilogramai nebegrįš!
2025-09-14
Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
2025-07-22

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Indijos skoniaiKalakutienos patiekalaiOrkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiaisPatiekalai su lęšiaisSamososUžkandžiai su lęšiais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

gėrimas gerina atmintį ir padeda kovoti su nemiga
Sveikata ir grožis

Šis gėrimas gerina atmintį ir padeda kovoti su nemiga: gerkite vietoj įprastos kavos!

Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
Naudinga

Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių birželio 12-osios įvykių
Lietuva ir pasaulis

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių birželio 12-osios įvykių

Aktyvinta anglis ir jos panaudojimas
Gyvenimas

Aktyvinta anglis: šis triukas padėjo sutaupyti laiko ir pinigų

Kokios spalvos turėtų būti kelioninis lagaminas
Gyvenimas

Kokios spalvos turėtų būti kelioninis lagaminas: patarimai stilingam ir patogiam pasirinkimui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?