ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Receptai

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais – subalansuotas skonių derinys suteikia kiekvienam kąsniui šilumos ir aromato, o plona filo tešla sukuria malonų traškesį.

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais: receptas

Tobulai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu ar šviežiomis salotomis.

Ingredientai:

  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 3 česnako skiltelės
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies
  • 2 valg. š. garam masala prieskonių
  • 500 g kalakutienos šlaunelių faršo
  • 250 g virtų lęšių
  • 120 g špinatų
  • 270 g filo tešlos (7 lakštai)
  • Šiek tiek aliejaus
  • jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kpti kelias minutes, kol jie taps šviesiai auksinės spalvos. Sudėti trintą česnaką ir tarkuotą imbierą, kepti dar 2 min. Įmaišyti garam masala prieskonius ir kepti dar 2 min.
2. Suberkite kalakutienos faršą, gausiai pagardinti druska ir pipirais, ir kepti 5 min, vis pamaišant ir šaukštu susmulkinant faršo gabaliukus. Sudėti lęšius ir šiek tiek pasmulkintus špinatus, kepti dar 2-3 min, kol špinatai sukris. Pagardinti druska ir pipirais, tuomet palikti visiškai atvėsti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Iškloti 2 kepimo skardas silikoniniais kilimėliais arba kepimo popieriumi.
Filo tešlos lakštus perpjauti pusiau, kad gautųsi 2 ilgi stačiakampiai (viso 14 juostų). Tešlą, kuri tuo metu nenaudojama, laikyti po lengvai sudrėkintu švariu rankšluosčiu.
4. Padėti vieną filo lakštą ant darbastalio trumpuoju kraštu į save ir gausiai apipurkšti ar aptepti aliejumi. Ant apatinio kairiojo kampo dėti 3 šaukštus įdaro ir suformuoti jį į apytikslį trikampį. Užlenkti dešinę tešlos pusę, tada apatinį kairį kampą perlenkti per įdarą, suformuojant trikampį. Tęsti lankstymą per viršų, formuojant trikampius, kol bus sulankstyta visa juosta. Patepti kraštą trupučiu aliejaus ir perkelti į paruoštą kepimo skardą. Kartoti kol bus sunaudotas visas įdaras ir tešla.
5. Samosas gausiai apipurkškite aliejumi iš abiejų pusių, tada kepti 10-15 min, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

Taip pat skaitykite

Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
2025-08-04
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
2025-06-30
Moliūgų keksiukai desertui
Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas
2025-07-12
Kaip pasigaminti naminį sviestą iš grietinėlės?
Sviestas vis brangsta, todėl gaminu jį namuose: tereikia dviejų ingredientų!
2025-09-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Indijos skoniaiKalakutienos patiekalaiOrkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiaisPatiekalai su lęšiaisSamososUžkandžiai su lęšiais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 mitai apie menstruacijas, kuriais neverta tikėti
Sveikata ir grožis

5 mitai apie menstruacijas, kuriais neverta tikėti

Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
Naudinga

Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti

Mokslininkai išsiaiškino, kaip miego kokybė veikia imuninę sistemą
Sveikata ir grožis

Mokslininkai išsiaiškino, kaip miego kokybė veikia imuninę sistemą

4 konstruktyvios kritikos požymiai, į kuriuos verta įsiklausyti
Gyvenimas

4 konstruktyvios kritikos požymiai, į kuriuos verta įsiklausyti

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Receptai

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?