ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Receptai

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais – subalansuotas skonių derinys suteikia kiekvienam kąsniui šilumos ir aromato, o plona filo tešla sukuria malonų traškesį.

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais: receptas

Tobulai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu ar šviežiomis salotomis.

Ingredientai:

  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 3 česnako skiltelės
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies
  • 2 valg. š. garam masala prieskonių
  • 500 g kalakutienos šlaunelių faršo
  • 250 g virtų lęšių
  • 120 g špinatų
  • 270 g filo tešlos (7 lakštai)
  • Šiek tiek aliejaus
  • jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kpti kelias minutes, kol jie taps šviesiai auksinės spalvos. Sudėti trintą česnaką ir tarkuotą imbierą, kepti dar 2 min. Įmaišyti garam masala prieskonius ir kepti dar 2 min.
2. Suberkite kalakutienos faršą, gausiai pagardinti druska ir pipirais, ir kepti 5 min, vis pamaišant ir šaukštu susmulkinant faršo gabaliukus. Sudėti lęšius ir šiek tiek pasmulkintus špinatus, kepti dar 2-3 min, kol špinatai sukris. Pagardinti druska ir pipirais, tuomet palikti visiškai atvėsti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Iškloti 2 kepimo skardas silikoniniais kilimėliais arba kepimo popieriumi.
Filo tešlos lakštus perpjauti pusiau, kad gautųsi 2 ilgi stačiakampiai (viso 14 juostų). Tešlą, kuri tuo metu nenaudojama, laikyti po lengvai sudrėkintu švariu rankšluosčiu.
4. Padėti vieną filo lakštą ant darbastalio trumpuoju kraštu į save ir gausiai apipurkšti ar aptepti aliejumi. Ant apatinio kairiojo kampo dėti 3 šaukštus įdaro ir suformuoti jį į apytikslį trikampį. Užlenkti dešinę tešlos pusę, tada apatinį kairį kampą perlenkti per įdarą, suformuojant trikampį. Tęsti lankstymą per viršų, formuojant trikampius, kol bus sulankstyta visa juosta. Patepti kraštą trupučiu aliejaus ir perkelti į paruoštą kepimo skardą. Kartoti kol bus sunaudotas visas įdaras ir tešla.
5. Samosas gausiai apipurkškite aliejumi iš abiejų pusių, tada kepti 10-15 min, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

Taip pat skaitykite

Traškūs suktinukai su antiena
Traškūs suktinukai su antiena
2025-07-17
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
2025-06-25
Imu kiaušinį, bananą, avižinius dribsnius ir pagaminu tikrą skanėstą
Imu kiaušinį, bananą, avižinius dribsnius ir pagaminu tikrą skanėstą
2025-09-10
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
2025-09-03

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Indijos skoniaiKalakutienos patiekalaiOrkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiaisPatiekalai su lęšiaisSamososUžkandžiai su lęšiais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar sunkumai vaikystėje gali paskatinti kūrybiškumą?
Gyvenimas

Ar sunkumai vaikystėje gali paskatinti kūrybiškumą?

Izraelio smūgiai Iranui, žuvęs aukšto rango asmuo ir grėsmė globaliam stabilumui
Lietuva ir pasaulis

Izraelio smūgiai Iranui, žuvęs aukšto rango asmuo ir grėsmė globaliam stabilumui

Marinuota orkaitėje kepta vištiena
Mėsos patiekalai

Marinuota orkaitėje kepta vištiena

Naminiai ledai su braškių džemu be ledų aparato receptas
Desertai

Naminiai ledai be ledų aparato vos per 10 minučių. Išbandykite receptą

Zefyrai namuose
Desertai

Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?