Riešutų sviesto ir bananų tortilijų suktinukai – tai desertas, kuris nustebins tiek savo išvaizda, tiek skoniu. Išorėje trašku, viduje – minkšta ir saldi tekstūra.
Riešutų sviesto ir bananų tortilijų suktinukai: receptas
Puikiai tinka savaitgalio desertui ar išskirtiniam vaišių stalui.
Ingredientai:
- 8 tortilijos (didesnės)
- 320 g žemės riešutų sviesto
- 8 bananai
- 1 kiaušinis (išplaktas)
- 100 g sviesto (ištirpinto)
- 75 g cukraus
- ½ arb. š. malto cinamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Padėti tortiliją ant lentelės, į centrą dėti kupiną šaukštą žemės riešutų sviesto ir paskleisti nuo vieno krašto iki kito. 3. Nulupti bananą ir uždėti ant viršaus. Įsitikinti, kad jis guli centre, o abiejuose tortilijos galuose matosi šiek tiek tešlos – jei bananas per ilgas, nulaužti dalį. Užlenkti tortilijos kraštus prie banano galų. Tada, standžiai laikant, sulenkti pusę tortilijos arčiau savęs per bananą ir sukti iki beveik galo. Paskutiniam užvyniojimui kraštą patepti plaktu kiaušiniu ir baigti vynioti. Padėti siūle žemyn ant kepimo skardos. Likusias tortilijas paruošti tokiu pačiu būdu.
4. Tirpdytu sviestu ištepti visus suktinukus iš visų pusių, apversti, kad pasidengtų tolygiai, ir padėti atgal siūle žemyn. Kepti suktinukus 8 minutes, kol taps traškūs ir auksinės spalvos.
5. Tuo metu ant didelės lėkštės ar padėklo sumaišyti cukrų su cinamonu. Ištraukti suktinukus iš orkaitės ir įjungti grilį. Sviesto likučiais dar kartą patepti suktinukus. Naudojantis žnyplėmis, atsargiai apvolioti juos cukraus mišinyje ir vėl padėti ant skardos.
6. Grilinti 50 sek-1 min, kol cukrus taps blizgus ir auksinis. Ištraukti ir palikti kol karamelizuotas sluoksnis sukietės ir taps traškus. Skanauti kol dar šilta.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.