ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Įdomu » Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai
Įdomu

Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai

Jurgita Jurčionė
Autorius Jurgita Jurčionė
Publikuota: 2025-08-19
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Pastaruoju metu daugelis susiduria su peršalimu, gripu, COVID ar RSV virusu. Vienas populiariausių būdų šiems negalavimams palengvinti – valgyti karštą vištienos sriubą. Tyrimai rodo, kad vištienos sriuba, turinti daug maistinių medžiagų, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir gali padėti palengvinti viršutinių kvėpavimo takų simptomus.

Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai
Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai

Sveikatos redaktorė, kurios mėgstamiausias patiekalas jau daugelį metų yra vištienos sriuba, nusprendė atlikti nedidelį eksperimentą. Ji valgė vištienos sriubą kiekvieną dieną savaitę. Eksperimento tikslas buvo išsiaiškinti, kokią naudą šis patiekalas gali suteikti sveikatai.

Pirmasis pastebėtas pokytis valgant vištienos sriubą

Savaitę redaktorė pradėjo pasigaminusi savo mėgstamiausią vištienos sriubos receptą. Ji naudojo vištienos krūtinėlę, morkas, svogūnus, salierus, česnakus, čiobrelius, citrinos sultis, sultinį, o pabaigoje pridėjo lapinį burokėlį ir kiaušinių makaronus. Šią sriubą ji valgė kasdien – pietums, vakarienei arba net kaip užkandį.

Trečią eksperimento dieną ji pastebėjo, kad sumažėjo potraukis nesveikam maistui. Įprastai šventiniu laikotarpiu ji dažnai užkandžiaudavo sausainiais ar šokoladu, tačiau valgant sriubą poreikis saldumynams dingo. Be to, ji teigė, kad savaitės pabaigoje jautėsi lengvesnė ir energingesnė.

Taip pat skaitykite

Užderėjo daug pomidorų? Iš jų išeis puikaus skonio naminis pomidorų kečupas!
Užderėjo daug pomidorų? Iš jų išeis puikaus skonio naminis pomidorų kečupas!
2025-08-27
Makaronai su aštriu pesto padažu
Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu
2025-07-15
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
2025-09-05
Grybai pasaulio virtuvėse skoniai ir tradicijos
Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos
2025-07-23
Pokyčiai valgant vištienos sriubą

Kiti pastebėti pokyčiai

1. Ji nesusirgo. Nors dukra visą savaitę sirgo, pati redaktorė nesusidūrė su jokiais peršalimo simptomais.

2. Dažniau lankėsi tualete. Dėl didesnio suvartojamo skysčių kiekio ji dažniau šlapinosi. Nors tai nebuvo didžiausias malonumas, ji suprato, kad tai natūralus pokytis.

3. Geriau miegojo. Nepaisant kelių pabudimų naktį, bendra miego kokybė buvo geresnė – užmigdavo greičiau ir rytais jautėsi pailsėjusi. Ji manė, kad tai galėjo būti dėl triptofano vištienoje, kuris skatina melatonino gamybą.

4. Ilgiau jautėsi soti. Po sriubos porcijos alkis užklupdavo daug rečiau. Sriuba, turinti daug baltymų, skysčių ir maistinių medžiagų, užtikrino ilgalaikį sotumo jausmą.

Vištienos sriubos nauda slypi jos sudėtyje – ji gausi baltymų iš vištienos, kurie svarbūs organizmo atsinaujinimui ir energijai. Daržovės, tokios kaip morkos, salierai ir lapinis burokėlis, suteikia vitaminų C, K ir antioksidantų, kurie stiprina imuninę sistemą. Be to, sultinyje esantys mineralai, amino rūgštys ir skysčiai padeda palaikyti tinkamą hidrataciją ir mažina uždegiminius procesus organizme. Visi šie elementai kartu prisideda prie geresnės savijautos ir stipresnio organizmo atsparumo ligoms.

Vištienos sriuba – ne tik skanus, bet ir itin naudingas patiekalas. Norint sustiprinti imunitetą, gerinti miego kokybę ar sumažinti potraukį nesveikam maistui, šis patiekalas gali būti puikus pasirinkimas. Taigi, aromatingas ir karštas vištienos sriubos dubenėlis tikrai vertas vietos kasdienėje mityboje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Sriubos su vištienaSultinysVištienos sriuba

AutoriusJurgita Jurčionė
Esu Jurgita Jurčionė – rašau apie tai, kas įdomu Lietuvoje ir pasaulyje. Mane domina įvairios temos – nuo netikėtų kultūrinių reiškinių iki aktualių kasdienybės naujienų. Stengiuosi atrinkti tai, kas priverčia stabtelėti, susimąstyti ar tiesiog nusišypsoti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pupelių salotos
Receptai

Pupelių salotos – mitus griaunantis užkandis pupelių mėgėjams

Psichologai nustatė subtilų santykių kokybės požymį
Gyvenimas

Psichologai nustatė subtilų santykių kokybės požymį

Maistas, kuris trumpina gyvenimo trukmę: ką verta išmesti iš šaldytuvo jau šiandien?
Sveikata ir grožis

Maistas, kuris trumpina gyvenimo trukmę: ką verta išmesti iš šaldytuvo jau šiandien?

Vyšnių lapai – ne tik marinavimui, bet ir sveikatai
Sveikata ir grožis

Vyšnių lapai – ne tik marinavimui, bet ir sveikatai

Džiovinti vaisiai: nauda, pavojai ir kaip juos vartoti sveikai
Sodas ir daržas

Džiovinti vaisiai: nauda, pavojai ir kaip juos vartoti sveikai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?