ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!
Naudinga

Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Stiklainiuose marinuoti grybai
Stiklainiuose marinuoti grybai

Marinuoti grybai yra klasikinis žiemos užkandis, kuris ne tik puošia stalą šventėse, bet ir džiugina savo nepakartojamu skoniu. Šį receptą man perdavė anyta, o jo paslaptis – šiek tiek medaus marinate. Jei dar neturite savo mėgstamų marinuotų grybų stiklainių, pats laikas pradėti ruoštis žiemai.

Kodėl verta pasigaminti marinuotus grybus namuose?

Namų marinuoti grybai turi daug privalumų: jie visada švieži, galite reguliuoti prieskonių intensyvumą ir pridėti salstelėjusio skonio, pavyzdžiui, medaus. Tokie grybai yra puikus užkandis netikėtai užsukusiems svečiams, o taip pat puikiai tinka šventiniams patiekalams. Kiekvienas grybautojas žiemai turėtų pasigaminti bent kelis stiklainius šių skanumynų.

Marinuoti grybai: receptas

Ingredientai:

  • 2 kg smulkių grybų
  • 2 nedideli svogūnai
  • 4 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė acto
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 6 lauro lapai
  • 8 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių sėklų
  • Prieskoniai pagal skonį

Marinuotų grybų paruošimas:

Taip pat skaitykite

Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
2025-06-29
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle – šventiškai atrodantis desertas
2025-08-01
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
2025-07-11
  1. Kruopščiai nuvalykite grybus. Jei reikia, perpjaukite juos per pusę.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Grybus ir svogūnus sudėkite į nedidelį puodą ir virkite 5 minutes lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje.
  4. Sluoksniuokite grybus į sterilizuotus stiklainius, užpildydami maždaug 3/4 stiklainio.
  5. Paruoškite marinatą: puode užvirinkite vandenį su actu, medumi, garstyčių sėklomis, lauro lapais, druska ir pipirais.
  6. Užpilkite karštą marinatą ant grybų ir sandariai užsukite dangtelius.
  7. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Patarimai sėkmingiems marinuotiems grybams

Norint, kad marinuoti grybai būtų sultingi ir aromatingi, naudokite nedidelius, vienodo dydžio grybus. Medus marinate suteikia subtilų salstelėjusį skonį, kuris puikiai dera su aštriais prieskoniais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Norite sūraus maisto? 7 galimos priežastys
Sveikata ir grožis

Norite sūraus maisto? 7 galimos priežastys

Gyvenimas

Kaip išlaikyti džinsus puikios būklės: kodėl Levi’s vadovas Charles Bergh mano, kad džinsų negalima skalbti

Kalcio šaltiniai be pieno produktų: ką verta žinoti?
Sveikata ir grožis

Kalcio šaltiniai be pieno produktų: ką verta žinoti?

Kaip išlaikyti bulves šviežias net iki penkių mėnesių
Gyvenimas

Kaip išlaikyti bulves šviežias net iki penkių mėnesių: paprasti, bet veiksmingi patarimai

Braškių trupiniuotis su migdolais
Desertai

Braškių trupiniuotis su migdolais: desertas, kuris visus nustebins

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?