ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Neprilygstamas skonis: sode užaugintų paprikų užtepėlė su česnaku!
Receptai

Neprilygstamas skonis: sode užaugintų paprikų užtepėlė su česnaku!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-02
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
paprikų užtepėlė su česnaku
paprikų užtepėlė su česnaku

Paprikų užtepėlė su česnaku – tai tikras skanumynas, kuris puikiai papildo tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Nors šviežių paprikų daugelis nemėgsta, būtent šiame recepte jos atskleidžia savo aromatą ir skonį visiškai kitu pavidalu. Paprikų užtepėlė su česnaku dera su duona, skrebučiais, makaronais ar net kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Be to, tai puikus būdas pasiruošti atsargas žiemai, nes tinkamai paruošta užtepėlė gali išsilaikyti ištisus metus.

Kodėl verta gaminti paprikų užtepėlę su česnaku?

Paprikų užtepėlė su česnaku – tai ne tik skanus, bet ir naudingas pasirinkimas. Paprikos gausios vitamino C, o česnakas garsėja antibakterinėmis savybėmis. Ši užtepėlė gali tapti sveikesne alternatyva parduotuviniams padažams, nes pagaminta iš natūralių ingredientų be konservantų. Ji praturtins kasdienį racioną ir leis mėgautis vasaros skoniais net šalčiausią žiemą.

Paprikų užtepėlė su česnaku: receptas

Jums reikės:

  • 2 kg saldžiųjų paprikų
  • 150 g pomidorų tyrės (geriausia – naminės, bet galima naudoti ir nuluptus pomidorus)
  • 5 česnako skiltelių
  • 100 ml acto
  • 4 aitriųjų paprikų (kiekis priklauso nuo to, kokio aštrumo norite)
  • 2–3 arb. š. druskos
  • 50 g cukraus

Taip pat skaitykite

Cezario padažas
Cezario padažas – gardžiausioms salotoms
2025-09-03
Kvapnūs granolos keksiukai
Kvapnūs granolos keksiukai
2025-06-27
Moliūgų keksiukai desertui
Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas
2025-07-12
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
Kiaušinių, vištienos ir šoninės salotos
2025-06-26

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Nuplaukite paprikas, pašalinkite stiebus bei sėklas.
  2. Nulupkite česnaką ir išvalykite aitriąsias paprikas.
  3. Visus ingredientus sumalkite mėsmale.
  4. Įmaišykite druską, cukrų ir actą.
  5. Masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
  6. Sterilizuokite stiklainius 85 °C temperatūroje apie 25 minutes.
  7. Atvėsinkite ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Tokia paprikų užtepėlė su česnaku išliks šviežia ir kvapni visus metus.

Su kuo skaniausia valgyti paprikų užtepėlę su česnaku?

Paprikų užtepėlė su česnaku yra labai universali. Ji puikiai tinka prie skrebučių ar šviežios duonos, gali tapti makaronų padažu arba pagardinti keptą mėsą. Be to, ši užtepėlė gali būti naudojama kaip pagrindas kitoms kulinarinėms improvizacijoms, pavyzdžiui, sumaišius su jogurtu ar grietine galima pasigaminti gardų padažą daržovėms.

Paprikų užtepėlė su česnaku – ilgai išliekantis vasaros skonis

Šis receptas leidžia mėgautis paprikų ir česnako deriniu visus metus. Tereikia šiek tiek laiko paruošimui, ir namuose turėsite ne tik gardžią užtepėlę, bet ir sveikesnę alternatyvą parduotuviniams padažams. Be to, paprikų užtepėlė su česnaku taps puikia dovana artimiesiems ar draugams.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:česnakaipaprikosPaprikų užtepėlė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Karalienė Elžbieta ir karalius Filipas. Įdomūs faktai
Įdomu

7 įdomūs faktai apie princo Filipo ir karalienės Elžbietos santykius

Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Naudinga

Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga

Glazūruoti vištienos sparneliai
Mėsos patiekalai

Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padaže

Dietinė kreminė moliūgų sriuba: skanus ir lengvas pasirinkimas pietums
Receptai

Dietinė kreminė moliūgų sriuba: skanus ir lengvas pasirinkimas pietums

Kiaulienos troškinys vakarienei
Receptai

Greitas kiaulienos troškinys su švelniais prieskoniais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?