ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu
Naudinga

Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Nuo pat vaikystės daugeliui žmonių marinuoti česnakai primena namų šilumą, žiemos atsargas ir gardžius patiekalus. Ši daržovė išsiskiria ne tik intensyviu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių, kurios gali pagerinti kasdienę mitybą. Marinuoti česnakai yra ne tik aromatingas užkandis, bet ir puikus būdas praturtinti salotas, mėsos patiekalus ar užkandžių lėkštes. Toliau aptarsime, kodėl verta rinktis būtent šį produktą ir kaip paprastai jį paruošti namuose.

Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu
Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu

Kodėl verta rinktis marinuotus česnakus?

Marinuoti česnakai yra traškūs, sultingi ir turintys malonų aromatą. Jie gali būti vartojami vieni arba kaip puikus priedas prie kitų patiekalų. Be to, česnakai nuo seno vertinami dėl savo antibakterinių ir imunitetą stiprinančių savybių. Marinuodami juos obuolių sidro acte, citrinos rūgštyje ir su prieskoniais, ne tik išsaugome natūralų skonį, bet ir sukuriame ypatingą užkandį, kuris ilgai išlieka šviežias šaldytuve. Šie marinuoti česnakai gali tapti neatsiejama jūsų šventinio ar kasdienio stalo dalimi.

Kaip paruošti marinuotus česnakus?

Marinuoti česnakai gaminami gana paprastai. Jums prireiks česnakų galvučių, obuolių sidro acto, druskos, citrinos rūgšties, citrinos skiltelių ir lauro lapų. Pirmiausia česnakai nuvalomi – nupjaunami žali stiebai ir šaknys, pašalinamas storas viršutinis luobelis, paliekant tik ploną sluoksnį. Tuomet česnakai sudedami į stiklainius, pridedama citrinos skiltelių ir lauro lapų. Paruoštas marinatas supilamas ant česnakų, o stiklainiai užpildomi vandeniu. Uždarykite dangtelius ir marinuokite šaldytuve bent 15 dienų – tada marinuoti česnakai įgaus ypatingą skonį.

Marinuoti česnakai jūsų virtuvėje

Marinuoti česnakai gali būti naudojami labai įvairiai. Jie puikiai tinka prie raugintų kopūstų, tradicinių itališkų salotų ar kaip užkandis prie mėsos patiekalų. Be to, tokie česnakai gali tapti puikia alternatyva stipresnio skonio pagardams ar padažams. Šis produktas yra ne tik gardus, bet ir sveikas, tad galite būti tikri, kad jūsų šeima juos suvalgys labai greitai.

Taip pat skaitykite

Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
2025-07-04
Sūrio ir cukinijų keksiukai
Sūrio ir cukinijų keksiukai – gardus užkandis
2025-06-04
Šokoladinis sausainis keptuvėje
Šokoladinis sausainis keptuvėje
2025-10-17
Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
2025-07-15

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:česnakaiMarinuoti česnakai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženlai, kuriems rūpi kitų nuomonė
Horoskopai

Astrologų teigimu, šie zodiako ženklai labiausiai rūpinasi, ką apie juos pagalvos kiti

kaip greitai ir pigiai išvalyti virdulį
Gyvenimas

Supyliau į virdulį ir užvirinau. Gaila, kad to nežinojau anksčiau

Kaip vartoti sviestą, kad gauti daugiausiai naudos?
Sveikata ir grožis

Kaip vartoti sviestą, kad gautumėte daugiausiai naudos? Atsako dietologai

Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Naudinga

Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?

Bjauriausi kiekvieno Zodiako ženklo įpročiai
Horoskopai

Bjauriausi kiekvieno Zodiako ženklo įpročiai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?