Puiki ir ypač greitai paruošiama naminė duona, kuri pakyla per 15 minučių ir yra fantastiško skonio.
Šį puikų receptą radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 5 stiklinių miltų, 600-700 g
- 2 šaukštų cukraus, 30 gramų
- 2 šaukštelių druskos, 8 gramų
- 1 šaukšto sausų mielių, 10 gramų
- 400 ml šilto pieno
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 kiaušinio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Miltus sumaišykite su druska ir šaukštu cukraus.
- Šiltame vandenyje sumaišykite mieles ir cukrų. Jas supilkite į miltus, dar įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
- Sumaišykite tešlą. Minkykite ant miltais pabarstyto stalo.
- Tešlą padalinkite į 2 dalis. Iškočiokite vieną dalį ir susukite tarsi ritinį. Nesusukite iki pat galo.
- Tešlos galą supjaustykite juostelėmis. Dabar užlenkite juosteles ant suvynioto ritinio viršaus. Perkelkite ant kepimo skardos. Uždenkite audiniu ir palaukite 15-30 minučių.
- Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį. Išplaktu kiaušiniu patepkite duoną.
- Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje 25 minutes. Taip pat galite paruošti ir antrą tešlos dalį.
Linkime gero skonio!
Visą gamybos instrukciją pažingsniui galite peržiūrėti čia: