Agurkų ir raudonųjų svogūnų salotos – pasižymi šviežumu, lengvu rūgštelės bei saldumo balansu, o žolelės suteikia gardaus kvapo ir skonio.
Agurkų ir raudonųjų svogūnų salotos: receptas
Puikiai tinka kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų arba lengva užkandžio alternatyva vasariškiems pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 1 agurkas (ilgavaisis)
- Žiupsnis druskos
- 0,5 raudonojo svogūno
- 3 valg. š. baltojo vyno acto
- 2 česnako skiltelės
- 2 arb. š. grūdėtųjų garstyčių
- 1 arb. š. cukraus
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- Kelios šakelės krapų
- Kelios šakelės bazilikų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus ingredientus.

2. Agurkus supjaustyti griežinėliais ir sudėti į dubenį, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti apie 30 min. Vėliau išsiskyrusį skystį nupilti.

3. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, sudėti į kitą dubenį ir užpilti actu. Išmaišyti ir leisti pastovėti apie 15 min. Praėjus pusei laiko svogūnus pamaišyti.

4. Svogūnus išimti iš dubenėlio, leisti actui nuvarvėti, ir sudėti prie agurkų (actą pasilikti).

5. Į dubenėlyje liksuį actą sudėti trintą česnaką, suberti cukrų, pipirus ir druską.

6. Nuolat maišant šluotele pamažu supilti aliejų. Maišyti apie 1 min, kol padažas sutirštės.

7. Krapus ir bazilikus šiek tiek pasmulkinti ir sudėti prie agurkų.

8. Supilti paruoštą padažą.

9. Viską labai gerai išmaišyti, leisti pastovėti 5 min. Dar kartą išmaišyti prieš patiekiant.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė