ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
Naudinga

Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Karamelės padažas – tai sodrus ir švelniai sūrus karamelės padažas, pasižymintis gilia auksine spalva ir tiršta, šilkine tekstūra.

Karamelės padažas
Karamelės padažas

Karamelės padažas: receptas

Laikomas šaldytuve, šis padažas išlaiko savo intensyvų skonį ir aromatą, todėl visada bus paruoštas papuošti jūsų mėgstamus skanėstus.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 250 ml grietinėlės (36 %, riebumo)
  • 250 g šviesaus rudojo cukraus
  • 100 g tamsaus rudojo cukraus
  • 1 arb. š. jūros druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti sviestą, grietinėlę ir abu cukraus tipus į gilų puodą ir kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus visiškai ištirps.
Jokiais būdais nemaišyti cukraus. Vietoje to, lengvai pakelti puodą ir sukti jį apskritimu, kad padažas švelniai judėtų. Reikia kantrybės: kai viskas ištirps, padidinti kaitrą iki vidutinės-stiprios. Nemaišyti tol, kol masė nepradės tamsėti – naudoti tik sukimo judesį.
2. Kai padažas užvirs ir ims tamsėti – laikas maišyti, kad neprisviltų. Masė bus labai karšta, atsargiai.
3. Toliau švelniai maišyti kol padažas sutirštės tiek, kad padengtų šaukšto nugarėlę ir įgaus sodrią tamsiai auksinę spalvą. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti jūros druską. Laikyti karamelės padažą šaldytuve iki naudojimo.

Taip pat skaitykite

Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys
2025-08-18
Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba
Greitai paruošiama vištienos ir makaronų sriuba
2025-07-14
Natūralūs kiaulienos kepsniai
Natūralūs kiaulienos kepsniai: minkšti ir labai sultingi
2025-09-21
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
2025-06-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KaramelėKaramelės padažaspagardaiSaldus padažasSūdyta karamelė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Virtuvės kempinėlės nėra higieniškiausias pasirinkimas
Gyvenimas

Tyrimai rodo, kad kempinėlės nėra pats higieniškiausias būdas plauti indus, tačiau yra alternatyva

Kūdikiui leidžiama nemiegoti iki vidurnakčio
Gyvenimas

Kūdikiui leidžiama nemiegoti iki vidurnakčio, nes toks ritmas jam tinka, tačiau internautai nepatenkinti

Kepto moliūgo salotos su špinatais
Receptai

Kepto moliūgo salotos su špinatais: puikus skonių derinys

Kurie du maisto produktai gali sukelti trombozę?
Sveikata ir grožis

Kurie du maisto produktai gali sukelti trombozę?

Augalai, kurie atneša laimę ir finansinį klestėjimą į namus
Sodas ir daržas

Augalai, kurie atneša laimę ir finansinį klestėjimą į namus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?