ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kai kurie įpročiai virtuvėje paseno. Štai, kokių verta atsikratyti
Gyvenimas

Kai kurie įpročiai virtuvėje paseno. Štai, kokių verta atsikratyti

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-09-09
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Kiekviena šeimininkė virtuvėje laikosi savo taisyklių ir įpročių. Tačiau niekas nėra apsaugotas nuo aplaidumo gaminant maistą: nei profesionalus virėjas, nei paprasta moteris, ruošianti vakarienę savo šeimai. Mes išsiaiškinome, kokie įpročiai virtuvėje paseno ir netgi gali pakenkti gaminant maistą. Esame tikri, kad kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime taip padarė.

Kai kurie įpročiai virtuvėje paseno. Štai, kokių verta atsikratyti
Kai kurie įpročiai virtuvėje paseno. Štai, kokių verta atsikratyti

Blogi įpročiai virtuvėje

Virtuvė – ne tik maisto ruošimo vieta, bet ir erdvė, kurioje gali slypėti netikėti blogi įpročiai. Nuo netvarkingų darbo įpročių iki netinkamų maisto laikymo būdų – visi jie gali ne tik pakenkti jūsų sveikatai, bet ir sugadinti patiekalų skonį.

Neteisingai kepame šaldytus produktus

Daugelis žmonių perka šaldytus kotletus parduotuvėje arba gamina juos iš maltos mėsos ir paskui laiko šaldiklyje. Tačiau draudžiama iš karto į keptuvę dėti šaldytą mėsą, pamirštant ją atšildyti. Pirmiausia mėsos produktai turi būti atšildyti, o po to termiškai apdoroti. Jei į karštą keptuvę patenka smulkūs ledo gabaliukai, aliejus pradeda sproginėti ir taškytis į visas puses.

Plauname makaronus

Jei po virimo skalaujate makaronus, niekada nepagaminsite skanių itališkų makaronų. Faktas yra tas, kad vanduo nuplauna krakmolą nuo makaronų ir tada į juos sunkiau įsigeria padažas.

Taip pat skaitykite

10 ženklų, kad jis nenori rimtų santykių – ir niekada jų neplanavo
10 ženklų, kad jis nenori rimtų santykių – ir niekada jų neplanavo
2025-07-14
Ar tinkamas žmogus gauna jūsų meilę
Ar tinkamas žmogus gauna jūsų meilę: atsako psichologė
2025-08-14
Komandos formavimo svarba verslui
Komandos formavimo svarba verslui: efektyvūs metodai ir nauda
2025-08-19
Kaip lengvai ir efektyviai išvalyti viryklės groteles
Kaip lengvai ir efektyviai išvalyti viryklės groteles: veiksmingi patarimai
2025-07-30

Peiliu nubraukiame daržoves nuo pjaustymo lentelės

Kitas įprotis, kurio turėtų atsikratyti šiuolaikinė namų šeimininkė virtuvėje. Jei supjaustytas daržoves nuo lentelės aštriąja peilio dalimi nustumiate į puodą, tuomet turime jus nuliūdinti. Šis įprotis lemia tai, kad peiliai greitai atšimpa. Geriau šiam veiksmui naudokite medinę mentelę.

Kai kurie įpročiai virtuvėje paseno. Štai, kokių verta atsikratyti. Peiliu nubraukiame daržoves nuo pjaustymo lentelės

Bandome sudėtingus receptus

Prieš atvykstant svečiams, kiekviena šeimininkė stengiasi nustebinti draugus ir artimuosius savo kulinariniais šedevrais. Dažnai moterys knygoje ar internete randa sudėtingą receptą ir bando jį pakartoti. Nerekomenduojame eksperimentuoti virtuvėje prieš atvykstant svečiams. Ką darysite, jei patiekalas nepasiteisins ir jūs neturėsite laiko pagaminti ką nors kito?

Kepant perpildome keptuvę

Dar viena klaida, kurią daro mūsų šeimininkės. Jos taupo vietą keptuvėje ir aliejų, todėl perpildo keptuvę. Dėl to kotletai negali normaliai iškepti, juos nepatogu pasiekti ir apversti.

Užpilame arbatą verdančiu vandeniu

„Virdulys užvirė, dabar arbatos maišelį galima užpilti verdančiu vandeniu“ – šios taisyklės laikomės daugelis iš mūsų. Tačiau reikia įspėti: per aukšta vandens temperatūra gali sugadinti tokio subtilaus gėrimo, kaip arbata, skonį. Ekspertai rekomenduoja užvirinti vandenį ir lesti jam atvėsti. Baltąją arbatą reikia užpilti 65–75 laipsnių temperatūros vandeniu, žaliąją – 75–85 laipsnių temperatūros. O juodai arbatai tinka vanduo, kurio temperatūra 85–95 laipsniai.

Pradžioje pakepiname česnaką

Daugelyje receptų galite pamatyti patarimą, kad česnaką reikia pakepinti kartu su svogūnais pačioje kepimo pradžioje. Tačiau pagalvokite patys: česnakas greitai dega. Dėl to patiekalas įgauna nemalonų kartų poskonį. Todėl šį ingredientą geriausia suberti į keptuvę gaminimo pabaigoje.

Į keptuvę pilame vandens

Pilti vandenį į keptuvę, kad patikrintumėte, ar jis pakankamai karštas, yra mūsų močiučių įprotis. Šis tikrinimo metodas dažniausiai baigiasi nudegimais. Į keptuvę vietoj vandens įmeskite duonos gabalėlį. Jei jis šnypščia, keptuvė yra pakankamai karšta.

Duonos pjaustymas

Pasirodo, kad net duoną dažnai pjaustome neteisingai! Niekada tam nenaudokite peilio su lygia geležte. Geriau nusipirkite specialų peilį su dantyta geležte. Būsite nustebinti, kad su tokiu peiliu daug lengviau pjaustyti duoną.

Kiaušinius mušame tiesiai į indą

Net jei jūs pasiekėte tobulumą šiuo klausimu ir į tešlą nepatenka nė vienas mažas lukšto gabalėlis, geriau kiaušinius pirmiausia mušti į atskirą indą. Beje, tokiu būdu galite būti tikri, kad kiaušinis nėra sugedęs.

Taip pat skaitykite

Vabzdžiai, kurių nereikėtų naikinti sode
Vabzdžiai, kurių nereikėtų naikinti sode
2025-07-11
Sinchronizacija, pasak psichologų, itin dažnai mūsų patiriamas reiškinys
Sinchronizacija, pasak psichologų, itin dažnai mūsų patiriamas reiškinys
2025-07-21
Jei kasdien paskirsite valandą šiems 5 dalykams, pakeisite savo gyvenimą
Jei kasdien paskirsite valandą šiems 5 dalykams, pakeisite savo gyvenimą
2025-10-10
Kaip greitai išlyginti drabužius: paprastas metodas
Kaip greitai išlyginti drabužius: paprastas metodas
2025-06-15

Dabar jau žinokite, kurie įpročiai turi būti pamiršti visam laikui. Ar jau atsikratėte žalingų ir pasenusių įpročių virtuvėje, ar ir toliau jų ištikimai laikotės?

Nuotraukos asociatyvinės © Canva, Shutterstock.

ŽYMOS:Įpročiaivirtuvė

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vieno dubens rabarbarų pyragas
Desertai

Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas

Mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes, kaip galima atsisakyti saldumynų
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes, kaip galima atsisakyti saldumynų

Amareto sausainiai
Desertai

Amareto sausainiai – ypatingai purūs

Paprastai paruošiamos bulvių salotos
Receptai

Paprastai paruošiamos bulvių salotos

Stipri magnetinė audra smogs gegužės 29-ąją: štai ką turite žinoti
Gyvenimas

Stipri magnetinė audra smogs gegužės 29-ąją: štai ką turite žinoti ir kaip pasiruošti nepakartojamam reginiui danguje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?