ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Sūrio pyragas su braškėmis (nereikės kepti)
Desertai

Sūrio pyragas su braškėmis (nereikės kepti)

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Net garsusis Niujorko sūrio pyragas iš brangių restoranų savo skoniu nusileidžia naminiam braškių skanėstui su želė. Viskas – tik todėl, kad jis ruošiamas su daug uogų ir putojančio vyno. Kuo dar geras braškių sūrio pyragas, kurio nereikia kepti?

Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?
Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?

Šis desertas susideda iš trijų nepaprastai skanių sluoksnių, kurių kiekvienas yra ypatingas. Norėdami gauti subtilų skonį, kaip pagrindą naudokite sausainius su sviestu. Vidurinis sluoksnis – burnoje tirpstanti varškės-braškių masė. Na, o paskutinis akordas – natūrali uogų želė su šampano natomis.

Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?

Dalinamės maža gudrybe, kurią verta prisiminti. Supylę braškių-varškės mišinį į formą, šiek tiek pakratykite. Dantų krapštuku pradurkite ant paviršiaus atsiradusius oro burbuliukus.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
2025-07-21
Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas
Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas
2025-09-05
Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
2025-07-22
Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais per 30 minučių
Daug baltymų turintys makaronai su kalakutienos faršu ir grybais: paruošite per 30 minučių
2025-08-08
  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 600 g jogurto
  • 700 g varškės
  • 350 g cukraus
  • 800 g braškių
  • 14 g agaro
  • 200 ml šampano
  • 15 g želatinos
  • 190 ml vandens
  • Vanilino (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Paruoškite pagrindą. Sudėkite sausainius į maišytuvo dubenį. Susmulkinkite iki smulkių trupinių. Į sausainių masę supilkite ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite šaukštu.

Paimkite 24 cm skersmens  formą, jos šonus uždenkite maistine plėvele. Sudėkite sausainių masę. Tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Kruopščiai sutankinkite sausainių masę. Formą dėkite į šaldytuvą. Į puodą įdėkite 600 g šaldytų braškių ir įberkite 100 g cukraus. Padėkite puodą ant viryklės.  Uždenkite dangtį ir 10 minučių patroškinkite (kol suminkštės).

Varškę sudėkite į gilų indą. Įberkite vanilino. Viską gerai išmaišykite. Supilkite natūralų jogurtą (be saldiklių). Visus ingredientus plakite mikseriu iki vientisos masės.

Nuimkite uogas nuo ugnies. 150 ml braškių sirupo iš puodo supilkite į atskirą indą per smulkų sietelį (želei). Likusias uogas sutrinkite į tyrę, naudodami panardintą trintuvą.

Į braškių masę įberkite 230 g cukraus ir agaro. Įpilkite 100 ml vandens. Viską išmaišykite. Uogų tyrę pastatykite ant ugnies. Puodo turinį nuolat maišydami užvirinkite. Mišinį virkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo viryklės.

Į varškės mišinį pamažu pilkite karštą braškių tyrę, viską intensyviai plakdami mikseriu. Gautą mišinį supilkite ant trupinių pagrindo. Formą padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Paruoškite želė sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenį. Įpilkite 90 ml vandens. Gerai išmaišykite. Želatiną palikite 10 minučių kambario temperatūroje. 150 ml braškių sirupo dar kartą perkoškite per sietelį. Supilkite į puodą. Supilkite putojantį vyną. Viską gerai išmaišykite. Mišinį užvirinkite ant ugnies. Nuimkite nuo viryklės.

Taip pat skaitykite

Skrudinti avinžirniai
Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis
2025-06-04
Makaronų apkepas su mėsos padažu
Makaronų apkepas su mėsos padažu
2025-08-14
Gordon Ramsay pusryčių pica: receptas tobuliems rytams
Gordon Ramsay pusryčių pica: receptas tobuliems rytams
2025-07-08
Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais
Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais
2025-08-12

Į gautą mišinį supilkite išbrinkintą želatiną. Viską gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė konsistencija. Palikite mišinį virtuvėje, kad atvėstų iki kambario temperatūros.

Likusias braškes gerai nuplaukite. Išdžiovinkite. Uogas supjaustykite tvarkingais griežinėliais. Ant varškės sluoksnio dėkite braškes.

Uogas užpilkite želė. Tą darykite atsargiai, kad nesusidarytų oro burbuliukų. Desertą dėkite į šaldytuvą, kol viršutinis sluoksnis visiškai sustings. Štai ir viskas!

Šį sūrio pyragą geriausia pjaustyti peiliu, pamirkytu karštame vandenyje. Tai padės tvarkingai supjaustyti tokį gražų desertą. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:braškėssūrio pyragasŽelatina

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gydytojų atsakymas, kodėl niekada neturėtumėte miegoti su kojinėmis
Sveikata ir grožis

Gydytojų atsakymas, kodėl niekada neturėtumėte miegoti su kojinėmis

Pavojai, slypintys dantų pastoje: ką verta žinoti apie kasdienį įprotį?
Sveikata ir grožis

Pavojai, slypintys dantų pastoje: ką verta žinoti apie kasdienį įprotį?

Kaip ir kada valyti šuns guolį
Gyvenimas

Kaip tinkamai ir reguliariai valyti šuns guolį?

Ar klinkeris tinka renovuojamiems daugiabučiams? Lietuvos pavyzdžiai
Gyvenimas

Ar klinkeris tinka renovuojamiems daugiabučiams? Lietuvos pavyzdžiai

3 augalai padeda mažinti stresą
Sveikata ir grožis

Ekspertai įvardijo 3 kambarinius augalus, padedančius kovoti su stresu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?