ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Išsikepkite batoną per 20 minučių
Naudinga

Išsikepkite batoną per 20 minučių

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Namų kepimo batonai yra ne tik skanūs, bet ir paprastai pagaminami. Šis receptas puikiai tiks, jei norite pasimėgauti šviežiai iškeptu, kvapniu batonu be didelių pastangų. Tešla yra lengvai paruošiama ir puikiai tinka tiek dideliems batonams, tiek mažesniems duonos kepaliukams. Jei norite sužinoti, kaip pasigaminti skanius ir minkštus namų batonus, šis receptas kaip tik jums.

Išsikepkite batoną per 20 minučių
Išsikepkite batoną per 20 minučių

Kaip išsikepti batoną namuose?

Ingredientai

Šie namų batonai gaminami iš paprastų, kasdien vartojamų ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo virtuvėje:

  • 3 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių;
  • 3 stiklės paprastų miltų;
  • 1 puodelis vandens;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 žiupsnelis cukraus.

Neprivaloma: kmynai, sėklos, stambiagrūdė druska (galite naudoti, kad pagardintumėte batoną pagal savo skonį).

Taip pat skaitykite

Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
2025-08-20
Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams
Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams
2025-09-05
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
2025-06-05

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga
  1. Paruoškite mieles – pradėkite nuo mielių, cukraus ir šilto vandens. Leiskite joms pakilti, net jei naudojate sausas mieles. Tai užtrunka tik kelias minutes ir yra svarbus etapas, kad tešla būtų puri ir minkšta.
  2. Sumaišykite miltus ir druską – į dubenį suberkite miltus ir druską, tada įpilkite paruoštas mieles bei alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite ir išminkykite minkštą tešlą. Uždenkite ją ir leiskite kilti šiltoje vietoje, kol jos tūris padidės dvigubai (apie 1 valandą).
  3. Formuokite batoną – kai tešla pakils, ant miltais apibarstyto stalo formuokite du didelius batonus. Uždenkite ir leiskite jiems dar pakilti apie 30 minučių.
  4. Kepimas – orkaitę įkaitinkite iki 220°C. Ant kiekvieno batono padarykite tris įstrižus pjūvius. Tuo pačiu įdėkite į orkaitę indą su apie ketvirtadaliu puodelio vandens ant dugno, kad kepant susidarytų garai – tai užtikrins, kad batonas bus traškus išorėje, bet minkštas viduje. Kepkite apie 20 minučių arba kol batonai įgaus gražią auksinę spalvą.
  5. Baigimas – kai batonai iškepė, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir galite mėgautis!

Šie paprasti namų batonai su mielėmis tikrai patiks visiems, kurie nori greitai ir lengvai pasigaminti skanų duonos kepinį. O jei norite papildomų skonių, galite pabandyti į tešlą įmaišyti kmynų ar sėklų. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam valgymui, tiek šventiniams stalui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:batonasduonaMielės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl Visata mums siunčia gyvūnus
Įdomu

Kodėl Visata mums siunčia gyvūnus ir ką reiškia, jei jie patys ateina į mūsų namus?

Ši priemonė padės veiksmingai atsikratyti voratinklinių erkučių iš šiltnamio
Sodas ir daržas

Ši priemonė padės veiksmingai atsikratyti voratinklinių erkučių iš šiltnamio

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų
Namai ir patarimai

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų

Pasak astrologų, šios savaitės dienos tinka romantiškoms pažintims
Horoskopai

Pasak astrologų, šios savaitės dienos tinka romantiškoms pažintims

Fizinis aktyvumas po gimdymo – energijos ir jėgų šaltinis jaunoms mamoms
Sveikata ir grožis

Fizinis aktyvumas po gimdymo – energijos ir jėgų šaltinis jaunoms mamoms

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?