ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Bulvių patiekalai

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Tai genialus patiekalas, kurį pagaminsite iš kelių ingredientų – jis sotus ir labai labai skanus. Puikus receptas, kuriuo pasidalino viena skaitytoja. Mano močiutė lygiai taip pat gamindavo bulvių virtinukus ir jie visada būdavo fantastiškai skanūs. Išbandykite juos su raugintais kopūstais ir šonine.

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

Bulvių virtinukų receptas

Jums reikės:

Tešlai:

  • paprastų miltų pagal poreikį;
  • pusiau rupių miltų pagal poreikį;
  • 5 bulvių;
  • druskos.

Priedui:

Taip pat skaitykite

Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
2025-08-10
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
2025-08-17
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas
2025-07-07
Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų
Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų
2025-07-11
  • apie 400 g raugintų kopūstų;
  • granuliuoto cukraus;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 valgomųjų šaukštų naminių kiaulinių taukų;
  • 1 lauro lapo;
  • 1 arbatinio šaukštelio kmynų;
  • 100 g šoninės.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Nuvalytas vidutinio dydžio bulves sutarkuokite.

Skaitytoja rekomenduoja:

„Bulves sutarkuoju ranka ant kvadratinės trintuvės, o bulvės galą sutarkuoju smulkia ir maža trintuve, kad nesusižeisčiau pirštų ir rankų. Tokiu būdu nesusidaro bulvių atliekų“.

Nuo tarkuotų bulvių atsargiai nupilkite vandenį. Jei paliktumėte vandenį, turėtumėte dėti daugiau miltų ir virtinukai būtų kieti. Dabar pasūdykite bulvių masę ir greitai suberkite miltus, kad bulvės nepajuoduotų.

Skaitytoja dažniausiai dedą didesnę glotnių miltų dalį ir tik šiek tiek pusiau rupių. Miltų kiekis gali būti įvairus ir priklauso nuo bulvių skaičiaus ir dydžio. Patikrinkite tešlos konsistenciją, įmesdami keletą virtinukų į verdantį vandenį. Jei jie iškart plūduriuoja, dar reikia įdėti miltų.

Tai turėtų būti pusiau kieta tešla. Čia taip pat galioja principas, kad praktika padeda pasiekti tobulumą, o tai reiškia, kad patyrusios, ilgametę patirtį turinčios šeimininkės jau puikiai žino reikiamos tešlos tankį. Dubenyje ji neturėtų ilgai stovėti, bet neretai būna, kad esame priversti dėti daugiau miltų. Didesniame puode pasūdykite vandenį ir užvirinkite. Tada į puodą sudėkite bulvių virtinukus.

Taip pat skaitykite

Cannoli
Cannoli – tradicinis Italijos desertas
2025-09-18
Cinamono bandelių skonio sausainiai
Cinamono bandelių skonio sausainiai
2025-06-27
Bolivinės balandos pietūs
Kreminės bolivinės balandos dubenėlis su avokadu ir daržovėmis
2025-07-13
Iš kokių produktų galima pagaminti sveikus desertus?
Iš kokių produktų galima pagaminti sveikus desertus? Paslaptimis dalinasi virtuvės šefas
2025-08-10

Kai virtinukai pakyla į vandens paviršių, išimkite juos į atskirą dubenį. Raugintus kopūstus nuplaukite, kad jie nebūtų per rūgštūs. Kopūstą troškinkite didesniame puode.

Dideliame puode storu dugnu ištirpintuose naminiuose taukuose pakepinkite susmulkintą svogūną su granuliuotu cukrumi ir leiskite karamelizuotis. Suberkite susmulkintus ir nuplautus raugintus kopūstus, lauro lapą ir kmynus, išmaišykite ir troškinkite su trupučiu vandens apie pusvalandį, retkarčiais pamaišydami.

Kitoje keptuvėje sausai apkepkite pjaustytą rūkytą šoninę. Geriausiai šiam tikslui tinka šoninė. Išvirusius ir nusausintus bulvių virtinukus dėkite tiesiai į troškintus kopūstus, o ne į atskirą dubenį. Virtinukai skaniausi, kai yra vidutiniškai riebūs.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsBulvių virtinukairauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sveiki ir maistingi angliavandeniai
Sveikata ir grožis

Sveiki ir maistingi angliavandeniai: 12 produktų, kurie gerina sveikatą

Skaisti oda ir balta šypsena vos iš 2 ingredientų.
Sveikata ir grožis

Norite skaisčios odos ir baltesnės šypsenos? Jums reikės vos 2 ingredientų!

Kodėl verta mesti lauro lapą į skalbimo mašiną? Atsakymas netikėtas
Gyvenimas

Kodėl verta mesti lauro lapą į skalbimo mašiną? Atsakymas netikėtas

Graikiniai riešutai pusryčiams: geresnė atmintis ir greitesnė reakcija
Sveikata ir grožis

Graikiniai riešutai pusryčiams: geresnė atmintis ir greitesnė reakcija

Paukšteliai pačiulbės, kokį pirmą įspūdį paliekate žmonėms: psichologinis testas
Įdomu

Šie paukšteliai pačiulbės, kokį pirmą įspūdį apie jus susidaro žmonės: psichologinis testas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?