ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Bulvių patiekalai

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

Tai genialus patiekalas, kurį pagaminsite iš kelių ingredientų – jis sotus ir labai labai skanus. Puikus receptas, kuriuo pasidalino viena skaitytoja. Mano močiutė lygiai taip pat gamindavo bulvių virtinukus ir jie visada būdavo fantastiškai skanūs. Išbandykite juos su raugintais kopūstais ir šonine.

Bulvių virtinukų receptas

Jums reikės:

Tešlai:

  • paprastų miltų pagal poreikį;
  • pusiau rupių miltų pagal poreikį;
  • 5 bulvių;
  • druskos.

Priedui:

Taip pat skaitykite

Meksikietiška vištienos filė su juoduoju šokoladu
Meksikietiška vištienos filė šokolade – kai norisi naujovių
2025-08-02
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
2025-06-04
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje: itin gardūs ir sultingi
2025-07-21
Orkaitėje kepta višta su avinžirniais
Orkaitėje kepta višta su avinžirniais
2025-07-10
  • apie 400 g raugintų kopūstų;
  • granuliuoto cukraus;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 valgomųjų šaukštų naminių kiaulinių taukų;
  • 1 lauro lapo;
  • 1 arbatinio šaukštelio kmynų;
  • 100 g šoninės.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Nuvalytas vidutinio dydžio bulves sutarkuokite.

Skaitytoja rekomenduoja:

„Bulves sutarkuoju ranka ant kvadratinės trintuvės, o bulvės galą sutarkuoju smulkia ir maža trintuve, kad nesusižeisčiau pirštų ir rankų. Tokiu būdu nesusidaro bulvių atliekų“.

Nuo tarkuotų bulvių atsargiai nupilkite vandenį. Jei paliktumėte vandenį, turėtumėte dėti daugiau miltų ir virtinukai būtų kieti. Dabar pasūdykite bulvių masę ir greitai suberkite miltus, kad bulvės nepajuoduotų.

Skaitytoja dažniausiai dedą didesnę glotnių miltų dalį ir tik šiek tiek pusiau rupių. Miltų kiekis gali būti įvairus ir priklauso nuo bulvių skaičiaus ir dydžio. Patikrinkite tešlos konsistenciją, įmesdami keletą virtinukų į verdantį vandenį. Jei jie iškart plūduriuoja, dar reikia įdėti miltų.

Tai turėtų būti pusiau kieta tešla. Čia taip pat galioja principas, kad praktika padeda pasiekti tobulumą, o tai reiškia, kad patyrusios, ilgametę patirtį turinčios šeimininkės jau puikiai žino reikiamos tešlos tankį. Dubenyje ji neturėtų ilgai stovėti, bet neretai būna, kad esame priversti dėti daugiau miltų. Didesniame puode pasūdykite vandenį ir užvirinkite. Tada į puodą sudėkite bulvių virtinukus.

Taip pat skaitykite

4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais.
4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Būtinai išbandykite juos visus!
2025-09-08
Tobulo skonio morkų pyragas
Tobulo skonio morkų pyragas – paprastas receptas kiekvienai progai
2025-06-16
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
2025-07-04
Minkšti rikotos vafliai tobuliems pusryčiams
Minkšti rikotos vafliai tobuliems pusryčiams
2025-08-13

Kai virtinukai pakyla į vandens paviršių, išimkite juos į atskirą dubenį. Raugintus kopūstus nuplaukite, kad jie nebūtų per rūgštūs. Kopūstą troškinkite didesniame puode.

Dideliame puode storu dugnu ištirpintuose naminiuose taukuose pakepinkite susmulkintą svogūną su granuliuotu cukrumi ir leiskite karamelizuotis. Suberkite susmulkintus ir nuplautus raugintus kopūstus, lauro lapą ir kmynus, išmaišykite ir troškinkite su trupučiu vandens apie pusvalandį, retkarčiais pamaišydami.

Kitoje keptuvėje sausai apkepkite pjaustytą rūkytą šoninę. Geriausiai šiam tikslui tinka šoninė. Išvirusius ir nusausintus bulvių virtinukus dėkite tiesiai į troškintus kopūstus, o ne į atskirą dubenį. Virtinukai skaniausi, kai yra vidutiniškai riebūs.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsBulvių virtinukairauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Matcha arbata, kava be kofeino - sveikatingumo žvaigždės
Sveikata ir grožis

Kodėl matcha arbata ir kavos pupelės be kofeino tampa sveikatingumo pasaulio žvaigždėmis?

Stipriausios moterys pagal Zodiako ženklą: jų yra tik keturios
Horoskopai

Stipriausios moterys pagal Zodiako ženklą: jų yra tik keturios

Mažiausiai lepūs vaismedžiai, uogos ir augalai jūsų sodui.
Sodas ir daržas

Mažiausiai lepūs vaismedžiai, uogos ir augalai jūsų sodui: Augalų 10-tukas

5 kambarinių augalų drėkinimo patarimai, kurių sodo ekspertai nemėgsta.
Gyvenimas

5 kambarinių augalų drėkinimo patarimai, kurių sodo ekspertai iš tikrųjų nemėgsta ir kurių turėtumėte vengti

Vyšnių lapai – ne tik marinavimui, bet ir sveikatai
Sveikata ir grožis

Vyšnių lapai – ne tik marinavimui, bet ir sveikatai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?