ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!
Naudinga

Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Jei norite pagaminti tobulus kepinius, šios universalios tešlos receptas taps jūsų mėgstamiausiu. Tai puikus pagrindas tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams. Tešla yra labai elastinga, minkšta ir lengvai pritaikoma bet kokiam receptui. Šis receptas buvo perduodamas mūsų šeimoje iš kartos į kartą, ir esu tikra, kad jums taip pat jis patiks.

geriausios tešlos receptas
geriausios tešlos receptas

Reikalingi ingredientai universaliai tešlai

Kad ši tešla būtų minkšta ir elastinga, svarbu naudoti tinkamus ingredientus. Štai, ką jums reikės:

Miltai

Geriausiai tinka miltai su dideliu glitimo kiekiu, nes tai suteikia tešlai tvirtumo ir elastingumo. Iš tokių miltų paruošta tešla bus lengvai formuojama ir iškepusi taps puri bei kvapni.

Pienas

Pienas suaktyvina mieles ir pradeda fermentacijos procesą. Labai svarbu, kad pienas būtų drungnas – apie 37 °C, nes per karštas pienas gali sunaikinti mieles, o per šaltas sulėtins rūgimo procesą.

Taip pat skaitykite

Keptų baklažanų salotos
Keptų baklažanų salotos
2025-09-17
Užtepėlė su virtais kiaušiniais. Pirmi gaminimo žingsniai
Gardi pusryčių užtepėlė su virtais kiaušiniais. Greita, sotu ir skanu.
2025-07-08
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
2025-07-10
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite
2025-07-01

Mielės

Mielės yra pagrindinis raugo ingredientas. Jos fermentuoja cukrų ir gamina anglies dioksidą, dėl kurio tešla kyla ir įgauna būdingą skonį. Galite naudoti tiek šviežias, tiek sausas mieles – kiekvienas variantas puikiai tinka.

Druska

Druska ne tik suteikia skoniui gylio, bet ir stiprina glitimą, todėl tešla tampa tvirtesnė ir elastingesnė.

Cukrus

Cukrus palaiko fermentacijos procesą ir suteikia tešlai švelnų saldų skonį.

Riebalai

Sviestas arba aliejus suteikia tešlai papildomo minkštumo ir elastingumo.

Kaip paruošti šią universalios tešlos receptą?

1. Pirmas žingsnis: paruoškite mieles

Jei naudojate šviežias mieles, pradėkite nuo raugo. Įkaitinkite šiek tiek pieno, įpilkite cukraus ir mielių. Palaukite, kol mielės išbrinks, tada sumaišykite su kitais ingredientais. Jei naudojate sausas mieles, tiesiog sumaišykite visus ingredientus, išskyrus pieną, kuris pilamas paskutinis.

2. Sumaišykite ingredientus

Sumaišykite visus ingredientus, o po to įpilkite drungno pieno. Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.

3. Palikite tešlą pakilti

Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 45 minutes. Tai leis mielėms atlikti savo darbą ir tešlai pakilti.

4. Ruoškite norimus kepinius

Kai tešla pakils, galite ją naudoti įvairiems kepiniams. Iš jos galite kepti pyragus, bandeles, picas ar bet kokius kitus patiekalus.

Taip pat skaitykite

Kalakutienos blyneliai su sūriu
Kalakutienos blyneliai su sūriu – patiks visiems
2025-08-13
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
2025-09-17
Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
2025-10-15
Šios salotos tirpdo kilogramus ir stiprina sveikatą: valgykite jas vakare!
Šios salotos tirpdo kilogramus ir stiprina sveikatą: valgykite jas vakare!
2025-09-15

Svarbūs patarimai

  • Tešlą reikėtų palikti pakilti šiltoje vietoje, kad ji galėtų gerai fermentuotis.
  • Laikykitės nurodytų ingredientų proporcijų, kad tešla būtų optimali tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams.
  • Patiekite iškepus, kai kepiniai dar šilti, kad jie būtų minkšti ir kvapnūs.

Ši universali tešla – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kepinius, tačiau nenori gaišti daug laiko. Minkšta, elastinga ir lengvai pritaikoma, ji tiks įvairiems jūsų kūrybos kepiniams. Išbandykite ją ir nustebinkite savo artimuosius skaniais, išskirtiniais patiekalais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MielėsMiltaitešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kur namuose kaupiasi daugiausiai dulkių ir kaip dažnai jas valyti?
Gyvenimas

Kur namuose kaupiasi daugiausiai dulkių ir kaip dažnai jas valyti?

4 vietos, kuriose nepatariama fotografuotis: senolių įspėjimai ir simbolika
Horoskopai

4 vietos, kuriose neturėtumėte fotografuotis

Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai
Receptai

Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai: puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei

Lapų kompostavimas
Sodas ir daržas

Kodėl ne visus lapus galima mesti į kompostą: ką su jais daryti iš tikrųjų

Černobylio šunys su mėlynu kailiu: mokslininkai tiria paslaptingą reiškinį. Nuotrauka: Jam Press/@dogsofchernobyl
Įdomu

Černobylyje pastebėti šunys mėlynu kailiu – mokslininkai negali paaiškinti reiškinio

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?