ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!
Naudinga

Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
geriausios tešlos receptas
geriausios tešlos receptas

Jei norite pagaminti tobulus kepinius, šios universalios tešlos receptas taps jūsų mėgstamiausiu. Tai puikus pagrindas tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams. Tešla yra labai elastinga, minkšta ir lengvai pritaikoma bet kokiam receptui. Šis receptas buvo perduodamas mūsų šeimoje iš kartos į kartą, ir esu tikra, kad jums taip pat jis patiks.

Reikalingi ingredientai universaliai tešlai

Kad ši tešla būtų minkšta ir elastinga, svarbu naudoti tinkamus ingredientus. Štai, ką jums reikės:

Miltai

Geriausiai tinka miltai su dideliu glitimo kiekiu, nes tai suteikia tešlai tvirtumo ir elastingumo. Iš tokių miltų paruošta tešla bus lengvai formuojama ir iškepusi taps puri bei kvapni.

Pienas

Pienas suaktyvina mieles ir pradeda fermentacijos procesą. Labai svarbu, kad pienas būtų drungnas – apie 37 °C, nes per karštas pienas gali sunaikinti mieles, o per šaltas sulėtins rūgimo procesą.

Taip pat skaitykite

Pelėsinio sūrio padažas
Pelėsinio sūrio padažas
2025-08-14
Beprotiškai skani mėsa sumuštiniams. Privalote išbandyti!
Beprotiškai skani mėsa sumuštiniams. Privalote išbandyti!
2025-11-10
Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos
2025-06-05
Salotos kaip jaunystėje: prisiminkite jų skonį pagal šiuos receptus
Salotos kaip jaunystėje: prisiminkite jų skonį pagal šiuos receptus
2025-11-17

Mielės

Mielės yra pagrindinis raugo ingredientas. Jos fermentuoja cukrų ir gamina anglies dioksidą, dėl kurio tešla kyla ir įgauna būdingą skonį. Galite naudoti tiek šviežias, tiek sausas mieles – kiekvienas variantas puikiai tinka.

Druska

Druska ne tik suteikia skoniui gylio, bet ir stiprina glitimą, todėl tešla tampa tvirtesnė ir elastingesnė.

Cukrus

Cukrus palaiko fermentacijos procesą ir suteikia tešlai švelnų saldų skonį.

Riebalai

Sviestas arba aliejus suteikia tešlai papildomo minkštumo ir elastingumo.

Kaip paruošti šią universalios tešlos receptą?

1. Pirmas žingsnis: paruoškite mieles

Jei naudojate šviežias mieles, pradėkite nuo raugo. Įkaitinkite šiek tiek pieno, įpilkite cukraus ir mielių. Palaukite, kol mielės išbrinks, tada sumaišykite su kitais ingredientais. Jei naudojate sausas mieles, tiesiog sumaišykite visus ingredientus, išskyrus pieną, kuris pilamas paskutinis.

2. Sumaišykite ingredientus

Sumaišykite visus ingredientus, o po to įpilkite drungno pieno. Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.

3. Palikite tešlą pakilti

Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 45 minutes. Tai leis mielėms atlikti savo darbą ir tešlai pakilti.

4. Ruoškite norimus kepinius

Kai tešla pakils, galite ją naudoti įvairiems kepiniams. Iš jos galite kepti pyragus, bandeles, picas ar bet kokius kitus patiekalus.

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
2025-07-22
Prieskoninė bananų duona
Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas
2025-06-05
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
2025-09-12
Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
2025-10-07

Svarbūs patarimai

  • Tešlą reikėtų palikti pakilti šiltoje vietoje, kad ji galėtų gerai fermentuotis.
  • Laikykitės nurodytų ingredientų proporcijų, kad tešla būtų optimali tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams.
  • Patiekite iškepus, kai kepiniai dar šilti, kad jie būtų minkšti ir kvapnūs.

Ši universali tešla – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kepinius, tačiau nenori gaišti daug laiko. Minkšta, elastinga ir lengvai pritaikoma, ji tiks įvairiems jūsų kūrybos kepiniams. Išbandykite ją ir nustebinkite savo artimuosius skaniais, išskirtiniais patiekalais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MielėsMiltaitešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Drabužių skalbimo gudrybės
Gyvenimas

Drabužių skalbimo gudrybės

Baltojo ir rudojo cukraus skirtumai: Kuris yra sveikesnis pasirinkimas?
Sveikata ir grožis

Baltojo ir rudojo cukraus skirtumai: Kuris yra sveikesnis pasirinkimas?

Pasirinkite 1 medį - ir sužinokite kas jūsų laukia 2026 metais
Gyvenimas

Pasirinkite 1 medį – ir sužinokite kas jūsų laukia 2026 metais

4 ritualai gerai dienos pradžiai. Atlikite juos
Sveikata ir grožis

4 ritualai gerai dienos pradžiai. Atlikite juos

Šie patarimai padės išsiaiškinti, kokios priemonės geriausiai tinka makiažui
Sveikata ir grožis

Šie patarimai padės išsiaiškinti, kokios priemonės geriausiai tinka makiažui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?