ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!
Naudinga

Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Jei norite pagaminti tobulus kepinius, šios universalios tešlos receptas taps jūsų mėgstamiausiu. Tai puikus pagrindas tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams. Tešla yra labai elastinga, minkšta ir lengvai pritaikoma bet kokiam receptui. Šis receptas buvo perduodamas mūsų šeimoje iš kartos į kartą, ir esu tikra, kad jums taip pat jis patiks.

geriausios tešlos receptas
geriausios tešlos receptas

Reikalingi ingredientai universaliai tešlai

Kad ši tešla būtų minkšta ir elastinga, svarbu naudoti tinkamus ingredientus. Štai, ką jums reikės:

Miltai

Geriausiai tinka miltai su dideliu glitimo kiekiu, nes tai suteikia tešlai tvirtumo ir elastingumo. Iš tokių miltų paruošta tešla bus lengvai formuojama ir iškepusi taps puri bei kvapni.

Pienas

Pienas suaktyvina mieles ir pradeda fermentacijos procesą. Labai svarbu, kad pienas būtų drungnas – apie 37 °C, nes per karštas pienas gali sunaikinti mieles, o per šaltas sulėtins rūgimo procesą.

Taip pat skaitykite

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
2025-06-04
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
2025-08-20
Kugelis ir 3 receptai. Kugelio receptas
Kugelis: istorijos vingiai ir 3 skanūs receptai įvairioms progoms
2025-06-02
Riešutų sviesto ir bananų tortilijų suktinukai
Riešutų sviesto ir bananų tortilijų suktinukai
2025-07-31

Mielės

Mielės yra pagrindinis raugo ingredientas. Jos fermentuoja cukrų ir gamina anglies dioksidą, dėl kurio tešla kyla ir įgauna būdingą skonį. Galite naudoti tiek šviežias, tiek sausas mieles – kiekvienas variantas puikiai tinka.

Druska

Druska ne tik suteikia skoniui gylio, bet ir stiprina glitimą, todėl tešla tampa tvirtesnė ir elastingesnė.

Cukrus

Cukrus palaiko fermentacijos procesą ir suteikia tešlai švelnų saldų skonį.

Riebalai

Sviestas arba aliejus suteikia tešlai papildomo minkštumo ir elastingumo.

Kaip paruošti šią universalios tešlos receptą?

1. Pirmas žingsnis: paruoškite mieles

Jei naudojate šviežias mieles, pradėkite nuo raugo. Įkaitinkite šiek tiek pieno, įpilkite cukraus ir mielių. Palaukite, kol mielės išbrinks, tada sumaišykite su kitais ingredientais. Jei naudojate sausas mieles, tiesiog sumaišykite visus ingredientus, išskyrus pieną, kuris pilamas paskutinis.

2. Sumaišykite ingredientus

Sumaišykite visus ingredientus, o po to įpilkite drungno pieno. Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.

3. Palikite tešlą pakilti

Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 45 minutes. Tai leis mielėms atlikti savo darbą ir tešlai pakilti.

4. Ruoškite norimus kepinius

Kai tešla pakils, galite ją naudoti įvairiems kepiniams. Iš jos galite kepti pyragus, bandeles, picas ar bet kokius kitus patiekalus.

Taip pat skaitykite

Šakšuka pusryčiams: patarimai
Šakšuka pusryčiams: receptas ir patarimai, kaip ją paruošti
2025-06-16
Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu
Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas
2025-06-18
Moliūgų rizotas
Moliūgų rizotas
2025-09-05
Naminiai varškės sūreliai su aguonomis
Naminiai varškės sūreliai su aguonomis – skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-24

Svarbūs patarimai

  • Tešlą reikėtų palikti pakilti šiltoje vietoje, kad ji galėtų gerai fermentuotis.
  • Laikykitės nurodytų ingredientų proporcijų, kad tešla būtų optimali tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams.
  • Patiekite iškepus, kai kepiniai dar šilti, kad jie būtų minkšti ir kvapnūs.

Ši universali tešla – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kepinius, tačiau nenori gaišti daug laiko. Minkšta, elastinga ir lengvai pritaikoma, ji tiks įvairiems jūsų kūrybos kepiniams. Išbandykite ją ir nustebinkite savo artimuosius skaniais, išskirtiniais patiekalais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MielėsMiltaitešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kambariniai augalai: ne tik grožiui, bet ir sveikatai
Sveikata ir grožis

Kambariniai augalai: ne tik grožiui, bet ir sveikatai

Langai, kurie valosi patys? Šis mokslininkų išradimas artėja išsipildymo link
Technologijos

Langai, kurie valosi patys? Šis mokslininkų išradimas artėja išsipildymo link

Gaivūs citrininiai keksiukai
Desertai

Gaivūs citrininiai keksiukai

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
Bulvių patiekalai

3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo

Nekeptas sausainių ir varškės tortas
Desertai

Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?