ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Desertai

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-14
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Šie sausainiai tiesiog tirpsta burnoje.

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Traškūs sausainiai su obuoliais: receptas

Jums reikės:

  • 2 obuolių
  • Žiupsnelio cinamono
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Tešlai:

  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • Vanilino
  • Žiupsnelio druskos
  • +/- 350 g miltų
  • Maždaug 6 g kepimo miltelių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks! Nuotrauka - youtube.com
Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks!
2025-09-10
Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui
2025-08-06
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
2025-09-17
Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną.
Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną: greitas ir paprastas receptas
2025-08-26

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.

Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.

Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tirštą tešlą.

Paruoškite įdarą:

Obuolius sutarkuokite ir suberkite į keptuvę storesniu dugnu.

Įdėkite sviesto, įberkite cinamono ir tarkuotos citrinos žievelės.

Troškinkite, kol obuoliai suminkštės.

Taip pat skaitykite

Jautienos ir lęšių kukuliai
Jautienos ir lęšių kukuliai
2025-08-01
Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis
2025-09-09
Garantuotai geriausias Pavlovos tortas
Garantuotai geriausias Pavlovos tortas – labai minkštas ir skanus!
2025-09-12
Vištienos čli troškinys
Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas
2025-06-19

Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.

Supjaustykite ilgomis juostelėmis ir per vidurį sluoksniuokite obuolių įdarą.

Šakute formuokite raštą ant tešlos viršaus.

Suvyniokite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Aptepkite marmeladu, sumaišytu su trupučiu vandens.

Galite pabarstyti kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:obuoliaisausainiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Moliūgų uogienė puikus desertas
Naudinga

Moliūgų uogienė, kurios skonis toks pasakiškas, jog negalėsite sustoti valgyti!

Halloumi sūris: maistingas, sotus ir skanus – bet ar tikrai sveikas pasirinkimas?
Sveikata ir grožis

Halloumi sūris: maistingas, sotus ir skanus – bet ar tikrai sveikas pasirinkimas?

Kiek vandens iš tikrųjų reikia: mitai apie skysčių vartojimą
Sveikata ir grožis

Kiek vandens iš tikrųjų reikia gerti kasdien: populiarūs mitai apie skysčių vartojimą

Socialinių tinklų žala vaikams. Kaip sprendžiama ši problema?
Lietuva ir pasaulis

Socialinių tinklų žala vaikams: kokių veiksmų imasi valstybės?

3 pagrindinės savybės, rodančios, kad žmogus - aukšto intelekto
Gyvenimas

3 pagrindinės savybės, rodančios, kad žmogus – aukšto intelekto

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?