ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Desertai

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-14
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Šie sausainiai tiesiog tirpsta burnoje.

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Traškūs sausainiai su obuoliais: receptas

Jums reikės:

  • 2 obuolių
  • Žiupsnelio cinamono
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Tešlai:

  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • Vanilino
  • Žiupsnelio druskos
  • +/- 350 g miltų
  • Maždaug 6 g kepimo miltelių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems
2025-06-03
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
2025-06-04
Ypatingai purūs rikotos blynai
Ypatingai purūs rikotos blynai
2025-07-15
Švediškas triukas kreminei košės tekstūrai
Avižinė košė: švediškas triukas, kad košė būtų itin kreminė
2025-08-01

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.

Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.

Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tirštą tešlą.

Paruoškite įdarą:

Obuolius sutarkuokite ir suberkite į keptuvę storesniu dugnu.

Įdėkite sviesto, įberkite cinamono ir tarkuotos citrinos žievelės.

Troškinkite, kol obuoliai suminkštės.

Taip pat skaitykite

Greiti pyragėliai su rabarbarais
Greiti pyragėliai su rabarbarais – tikras atradimas saldumynų mėgėjams
2025-07-29
Šakšuka
Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams
2025-07-18
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
2025-07-21
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
Sausainiai su morkomis ir kreminiu sūriu
2025-07-18

Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.

Supjaustykite ilgomis juostelėmis ir per vidurį sluoksniuokite obuolių įdarą.

Šakute formuokite raštą ant tešlos viršaus.

Suvyniokite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Aptepkite marmeladu, sumaišytu su trupučiu vandens.

Galite pabarstyti kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:obuoliaisausainiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Specialistai teigia, jog dumplainis turėtų būti mūsų maisto racione
Sveikata ir grožis

Specialistai teigia, jog dumplainis turėtų būti mūsų maisto racione

Kokią paslaptį kiekvienas Zodiako ženklas saugo savo sieloje?
Horoskopai

Kokią paslaptį kiekvienas Zodiako ženklas saugo savo sieloje?

Mikroadatinė terapija – efektyvus sprendimas plaukų augimui
Sveikata ir grožis

Mikroadatinė terapija – efektyvus būdas stabdyti slinkimą ir paskatinti augimą

Kaip teisingai džiovinti mėtas žiemai: dažniausios klaidos ir patarimai
Gyvenimas

Kaip teisingai džiovinti mėtas žiemai: dažniausios klaidos ir patarimai

Salotos su traškiais tofu gabalėliais
Receptai

Salotos su traškiais tofu gabalėliais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?