ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popieriumi: žinojau tikrai ne visas gudrybes!
Naudinga

Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popieriumi: žinojau tikrai ne visas gudrybes!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-15
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Prieš išklodami kepimo skardą kepimo popieriumi, greitai atlikite du veiksmus: patarimas, už kurį tikrai būsite dėkingi!

Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popierium
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popierium

Kepimo popierius labai palengvina darbą virtuvėje ir pelnytai išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Šeimininkės kepimo skardą tiesiog patepdavo riebalais, o paskui ją tekdavo šveisti. Kepimo popierius tikrai gali padėti sutaupyti laiko ir pastangų.

Storesnį kepimo popierių galima naudoti ne vieną kartą, be to, yra ir daugiau gudrybių, kurios jums gali praversti virtuvėje.

Taip pat skaitykite

Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
2025-06-19
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
2025-06-03
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
2025-07-18
Kaip išvengti, kad razinos nenusėstų keksiukų dugne?
Patarimas iš močiutės užrašų: kaip išvengti, kad razinos ar kiti priedai nenusėstų keksiukų dugne
2025-08-28

Kaip išsirinkti gerą kepimo popierių?

Nedaug žmonių žino, kad yra keletas kepimo popieriaus rūšių.

Tai, ką dažniausiai matote didžiuosiuose prekybos centruose (dažniausiai 1 ar 2 rūšių kepimo popierių), nėra vieninteliai jūsų pasirinkimai.

Kepimo popierius gali būti padengtas silikonu iš vienos arba iš dviejų pusių.

Jei rinksitės iš vienos pusės padengtą kepimo popierių, padengta pusė turėtų būti nukreipta į kepimo skardą, nes tuomet popierius prie jos neprilips.

Kepimo popierius gali būti parduodamas lakštais arba ritiniais.

Jei pasirinksite į ritinį susuktą popierių, išskleistas kepimo popierius greitai vėl susisuks.

Kad taip nenutiktų, naudinga šiek tiek sudrėkinti kepimo popierių, nes tuomet jis geriau prikibs prie kepimo skardos ir nesusisuks.

Kepimo popierius gali būti skirtas kepimui ir virimui.

Taip pat skaitykite

Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems
2025-06-03
Minkšta cinamoninė bananų duona
Minkšta cinamoninė bananų duona
2025-06-27
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
2025-08-05
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
2025-08-07

Tokį kepimo popierių galima drąsiai naudoti žuvies garinimui.

Nuo tokio popieriaus pagamintas maistas labai lengvai nusilupa.

Verta žinoti, kad standartinis kepimo popierius gali atlaikyti iki 220 laipsnių Celsijaus, o pergamentinis popierius (kitos rūšies popierius) – iki 230 laipsnių Celsijaus temperatūrą.

Kepimo popieriaus spalva neturi jokios reikšmės.

Du paprasti žingsniai minkštesniems pyragams ir trumpesniam kepimo laikui!

Pirmiausia šiek tiek sudrėkinkite kepimo popierių.

Taip užtikrinsite geresnę temperatūros palaikymą kepimo metu, todėl maisto produktai iškeps greičiau nei esate įpratę.

Be to, iškeptą minkštą tešlą nulupti nuo popieriaus bus daug lengviau.

Antras žingsnis – sudrėkinkite kepimo skardą trupučiu vandens. Rankose suglamžykite kepimo popierių ir ištiesinkite ant sudrėkintos kepimo skardos.

Pasak šeimininkių, dėl šios gudrybės kepiniai būna minkštesni ir skanesni. Maža to, jie puikiai iškepa visose vietose.

Ar žinote, kada geriau naudoti kepimo popierių, ir kada – foliją?

Daržovės

Kepdami daržoves dauguma mūsų naudoja foliją.

Vis dėlto, jei turite tik kepimo popieriaus, drąsiai jį naudokite.

Tiesiog lengvai įtrinkite alyvuogių aliejumi ir įvyniokite daržoves.

Daržovės bus sultingesnės ir skanesnės.

Vištiena arba kalakutiena

Vištienai ir kalakutienai visada naudokite foliją.

Dėl folijos mėsa išlieka sultinga ir greičiau iškepa.

Rekomenduojame mėsą aptepti aliejumi, druska ir pipirais, suvynioti į aliuminio foliją ir atidengti likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos.

Mėsa bus minkšta, sultinga ir gražios auksinės spalvos paviršiuje.

Žuvis

Viskas priklauso nuo ruošiamos žuvies rūšies.

Jei ketinate kepti lašišą, padėkite ją ant kepimo popieriaus, įberkite druskos, pipirų ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Taip pat galite pridėti daržovių.

Popierius neleidžia išgaruoti drėgmei, žuvis geriau sugeria prieskonius ir išlieka sultinga.

Kepimo popierių atidenkite likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos.

Tobula žuvis per 15 minučių!

Tereikia lašišos, garnyro (pagal skonį), prieskonių ir kepimo popieriaus.

Iš kepimo popieriaus išpjaukite ovalo formą.

Sutepkite trupučiu aliejaus ir vienoje pusėje padėkite lašišą bei garnyrą.

Pagardinkite druska ir pasirinktais prieskoniais.

Suvyniokite ir padėkite ant kepimo skardos.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Išimkite iš orkaitės.

Rezultatas bus tiesiog tobulas.

Upėtakį kepkite folijoje

Jei norite, kad upėtakio mėsa po kepimo būtų rausvos spalvos, kepkite jį folijoje, nes ji atlaiko aukštesnę temperatūrą.

Sausainiai ir pyragaičiai

Kiekviena gera šeimininkė žino, kad saldžius ir pikantiškus kepinius geriau kepti ant kepimo popieriaus.

Folija gali prilipti prie kepinių.

Žinoma, tortai ir pyragaičiai dažniausiai kepami ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aliuminio foliją galima naudoti tada, kai reikia iškepti neįprastos formos pyragą, arba kai kepami standesnės tešlos kepiniai.

Sėkmės!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepimo popieriusŠefo patarimai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naudingiausi riešutai sergant diabetu
Sveikata ir grožis

Naudingiausi riešutai sergant cukriniu diabetu: ką rinktis ir kaip vartoti?

Ar tiesa, kad matcha ir kava sukelia geležies trūkumą?
Sveikata ir grožis

Ar tiesa, kad matcha ir kava sukelia geležies trūkumą?

Dulkių valymas: kaip tinkamai prižiūrėti namus ir pagerinti oro kokybę
Gyvenimas

Dulkių valymas: kaip tinkamai prižiūrėti namus ir pagerinti oro kokybę

Čili troškinys
Receptai

Čili troškinys: sušildantis ir sotus patiekalas

8 drabužiai, kuriuos visada turėtumėte skalbti skalbimo maišelyje
Gyvenimas

8 drabužiai, kuriuos visada turėtumėte skalbti skalbimo maišelyje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?