Morkų ir cukinijų keksiukai – purūs, natūraliai saldūs, lengvai pagaminami. Sužavės savo švelniu skoniu.

Morkų ir cukinijų keksiukai: receptas
Idealus pasirinkimas, kai norisi ką nors greitai paruošti ir pasimėgauti gardžiu kepiniu.
Ingredientai:
- 1 kiaušinis
- apie 20 g cukinijos (tarkuotos)
- apie 20 g morkų (tarkuotų)
- 1 valg. š. razinų
- 2 valg. š. pieno
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 75 g kvietinių miltų
- 15 g šviesaus rudojo cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Devynių duobučių mini keksiukų formą iškloti popierinėmis formelėmis.
2. Dubenyje išplakti kiaušinį, tada suberti cukinijas, morkas, razinas, supilti pieną ir saulėgrąžų aliejų.
3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir kepimo miltelius.
4. Pamažu įmaišyti skystą mišinį į sausą, kol tešla taps lipni ir gerai susimaišys.
5. Padalinti tešlą į paruoštas formeles.
6. Kepti orkaitėje 12-15 min, kol į vidurį įkištas pagaliukas ištraukus bus švarus. Išimti keksiukus iš formos ir palikti atvėsti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.