ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite – bandelės visada bus purios ir minkštos!
Desertai

Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite – bandelės visada bus purios ir minkštos!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Siūlome jums puikų purių ir nepaprastai skanių bandelių receptą. Bandelės puikiai tinka pusryčiams ar prie kavos. Jas galite paruošti labai lengvai iš rūgščios „acto” tešlos ir rezultatas visada bus tiesiog puikus!

Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite - bandelės visada bus purios ir minkštos!
Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite - bandelės visada bus purios ir minkštos!

Actas tešlai suteikia ne tik subtilų skonį, bet ir ypatingą purumą. Jis švelniai rūgština tešlą, padeda mielėms veikti efektyviau ir skatina tešlos pakilimą, todėl bandelės tampa lengvos, minkštos ir ilgiau išlieka šviežios. Be to, acto naudojimas gali pagerinti tešlos struktūrą, užtikrindamas tolygesnę vidinę tekstūrą ir švelnų trapumą išorėje.

Purios ir minkštos bandelės receptas

Ingredientai:

  • 500 ml šilto pieno;
  • 3 g šviežių mielių arba 10 g sausų mielių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 80 ml augalinio aliejaus;
  • 50 g sviesto;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukšto 9% acto;
  • +/- 900 g paprastų kvietinių miltų;

Aptepimui:

Taip pat skaitykite

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
2025-08-08
Pasakiškas pistacinis sūrio pyragas
Pasakiškas pistacinis sūrio pyragas: paprasta paruošti, neįmanoma pamiršti!
2025-06-15
Traškios krevetės tešloje
Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui
2025-07-05
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle – šventiškai atrodantis desertas
2025-08-01
  • 1 trynio;
  • Pieno;
  • Sezamo ar aguonų sėklų.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Į dubenėlį įpilkite šilto pieno, šviežių arba sausų mielių ir cukraus. Maišykite šaukšteliu tol, kol mielės ištirps ir visi ingredientai bus gerai išsimaišę.
  2. Paprastus miltus suberkite kartu su kepimo milteliais. Maišykite rankomis, kol susidarys vienalytė tešla.
  3. Galiausiai įpilkite sviesto ir acto. Toliau įmaišykite kitus ingredientus, kol gausite lygią ir vienalytę tešlą.
  4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 50 minučių šiltoje vietoje. Pasibaigus šiam laikui, perkelkite tešlą ant stalo. Padalinkite tešlą į dvi dalis.
  5. Iš tešlos suformuokite 2 pailgas formas. Kiekvieną supjaustykite į 6 lygias dalis.
  6. Suformuokite kiekvieną gautą gabalėlį į rutuliuko formos bandelę. Kadangi tešla bus gana lipni, jums reikės dar šiek tiek miltų.
  7. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir leiskite pastovėti 15 minučių.
  8. Patepkite paviršių tryniu, sumaišytu su pienu. Pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite. Taip pat galite naudoti aguonas, kurios suteiks bandelėms gražią išvaizdą.
  9. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.

Bandelės bus minkštos, purios ir labai skanios. Jos taps jūsų šeimos mėgstamiausiomis!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:actasBandelėsBandelių tešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Fermentuoti maisto produktai: kodėl verta įtraukti juos į kasdienę mitybą
Sveikata ir grožis

Fermentuoti maisto produktai: kodėl verta įtraukti juos į kasdienę mitybą

Kodėl verta pasivaikščioti po vakarienės? 3 svarbios priežastys
Sveikata ir grožis

Kodėl verta pasivaikščioti po vakarienės? 3 svarbios priežastys

Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą.
Naudinga

Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą? Neįkainjami šefų patarimai

Kaip Rusijos diversijos tempia Europą į šešėlį
Lietuva ir pasaulis

Kaip Rusijos diversijos tempia Europą į šešėlį?

Dėl trijų kasdieninių dalykų jūs nelaimingi
Gyvenimas

3 dalykai, kuriuos darote kasdien ir dėl kurių jūs nelaimingi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?