ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!
Receptai

Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Mano pažįstamas virėjas mane išmokė gaminti štai tokias ypatingai skanias bulves. Tą patį padariau ir savo restorane, kuriame dirbu. Ne visi gali pasigirti tokiu puikiu skoniu, tačiau laikydamiesi kelių paprastų taisyklių, galite pasiekti nuostabų rezultatą ir namuose.

Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!
Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių (geriausia šviežių)
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 l šalto vandens
  • 50 ml aliejaus
  • Prieskoniai pagal skonį: petražolės, čiobreliai, rozmarinas, paprika

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Beigeliai, jų istorija ir receptas.
Beigeliai: kaip jie atsirado, lengvas receptas ir variacijos
2025-07-14
Troškinti kopūstai su obuoliais
Troškinti kopūstai su obuoliais
2025-08-22
Omleto keksiukai su daržovėmis karšto oro gruzdintuvėje
Omleto keksiukai su daržovėmis karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Vienos keptuvės vištienos troškinys
Vienos keptuvės vištienos troškinys: pietūs be vargo
2025-07-19
Gaminimo eiga:
  1. Šviežias bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite pusiau arba į keturias dalis.
    • Senesnes bulves galite nulupti, bet didelės bulvės, supjaustytos per pusę ar mažomis skiltelėmis, kepdamos tampa ypač traškios.
  2. Bulves įdėkite į šaltą vandenį su druska ir uždėkite ant viryklės. Kaitinkite tik tol, kol ant paviršiaus pasirodys baltos putos. Tada nedelsdami nupilkite vandenį.

Paslaptis – aliejus ir karšta skarda

Šio paruošimo būdo esmė slypi aliejuje. Aliejų reikia dėti tik ant kepimo skardos, dedant bulves į orkaitę:

  • Įdėkite šaltą kepimo skardą su aliejumi į šaltą orkaitę.
  • Nustatykite 160 °C temperatūrą.
  • Kai orkaitė įkais, į karštą aliejų įdėkite bulves ir pamaišykite, kad kiekviena bulvė būtų padengta aliejumi.

Kepimas ir prieskoniai

Priklausomai nuo skonio, galite pridėti žolelių ar prieskonių. Orkaitėje nustatykite 180–200 °C ir kepkite, kol bulvės taps sodrios auksinės spalvos.

  • Šio metodo dėka ant bulvių paviršiaus susidarys traški plutelė, o vidus išliks minkštas ir sultingas.
  • Naudojant minimalų aliejaus kiekį, bulvės lieka lengvos, todėl šis būdas tinka ir metantiems svorį.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite dar traškesnių bulvių, prieš dedant į orkaitę, galite jas šiek tiek apdžiovinti popieriniu rankšluosčiu.
  • Prieš pridedant žolelių, patikrinkite, ar jos neperdega – kai kurios džiūsta greičiau, todėl geriausia jas dėti ant bulvių tik per paskutines 5 minutes.
  • Kepdami didesnį kiekį, bulves išdėliokite vienu sluoksniu, kad jos keptų tolygiai.

Šio metodo dėka gausite traškių, auksinių bulvių su minkštu vidumi, puikiai tinkančių tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam patiekalui. Linkime gero skonio!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsKeptos bulvės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Virtuvės kempinėlės nėra higieniškiausias pasirinkimas
Gyvenimas

Tyrimai rodo, kad kempinėlės nėra pats higieniškiausias būdas plauti indus, tačiau yra alternatyva

Niežti pėdas? Šis požymis signalizuoja apie problemas kūne
Sveikata ir grožis

Niežti pėdas? Šis požymis signalizuoja apie problemas kūne

10 dalykų. nurodantys, jog esate geri tėvai.
Gyvenimas

10 dalykų, nusakantys, jog esate geri tėvai

Mokslininkai rado būdą kaip prailginti gyvenimą
Sveikata ir grožis

Mokslininkai rado būdą prailginti gyvenimą: įdomus atradimas

Norite geriau išsimiegoti? Ekspertai pataria valgyti šį vaisių prieš miegą
Sveikata ir grožis

Norite geriau išsimiegoti? Ekspertai pataria valgyti šį vaisių prieš miegą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?