ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Keptų baklažanų salotos
Receptai

Keptų baklažanų salotos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Keptų baklažanų salotos – tai tradicinis Sicilijos patiekalas, kuriame dera švelnūs baklažanai, sodrūs pomidorai ir išraiškingas Viduržemio jūros skonis.

Keptų baklažanų salotos
Keptų baklažanų salotos

Keptų baklažanų salotos: receptas

Tai spalvingas, gaivaus rūgštumo ir subtilaus saldumo kupinas patiekalas, kuris gali būti patiekiamas tiek kaip pagrindinis, tiek kaip garnyras

Ingredientai:

  • 4 baklažanai
  • Druska ir juodieji pipirai
  • 3-4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 saliero stiebai
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 100 g žaliųjų alyvuogių
  • 3 valg. š. kaparėlių
  • 2 valg. š. raudonojo vyno acto
  • 1½ valg. š. cukraus (arba pagal skonį)
  • Sauja petražolių (susmulkintų)
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus apšlakstyti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Baklažanus supjaustyti gabaliukais, sudėti į dubenį ir pabarstyti druska. Palikti sietelyje 30 min, kad nuvarvėtų.
2. Įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ir kepti baklažanus ant vidutinės kaitros apie 10 min, kol suminkštės ir paruduos. Atidėti į šalį.
3. Į keptuvę supilti likusį alyvuogių aliejų ir švelniai kepti smulkintus svogūną bei salierą, kol suminkštės ir taps permatomi, bet neapskrus. Sudėti pomidorus, smulkintas alyvuoges ir kapotus kaparėlius, pagardinti druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais, ir troškinti apie 20 min, kol masė sutirštės.
4. Atskirame dubenyje sumaišyti raudonojo vyno actą ir cukrų. Supilti šį mišinį į keptuvę kartu su baklažanais ir dar troškinti 10 min. Patiekalas paruoštas, kai actas visiškai susigeria.
5. Perkelti daržoves į didelį dubenį, suberti susmulkintas petražoles ir gerai išmaišyti. Patiekiant apšlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi. Galima tiekti tiek karštą, tiek kambario temperatūros.

Taip pat skaitykite

Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
2025-09-04
Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
2025-08-22
Tortas per 5 minutes! Nuotraukos šaltinis Leckere minute youtube kanalas
Tortas per 5 minutes! Šį desertą norėsite gaminti kiekvieną dieną – puikus skanėstas be jokio kepimo!
2025-09-09
Tortilija su keptomis daržovėmis
Tortilija su keptomis daržovėmis – vegetariškų patiekalų mėgėjams
2025-07-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BaklažanaiBaklažanų patiekalaidaržovių patiekalaiKeptų baklažanų salotossalotosŠiltos salotos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gitanas Nausėda. Politinė reklama - "Kitokie pasikalbėjimai". Nuotraukos šaltinis: lrt.lt
Lietuva ir pasaulis

Prezidentas prieš rinkimų komisiją: ar Gitano Nausėdos pasirodymas „Kitokiuose pasikalbėjimuose“ buvo politinė reklama?

Kam skirtos skylės puodų ir keptuvių rankenose?
Gyvenimas

Kam skirtos skylės puodų ir keptuvių rankenose? Atsakymas tikrai nustebins

Kaip išvengti demencijos ateityje: specialistų patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip išvengti demencijos ateityje: specialistų patarimai

Kaip sukurti tvirtus santykius: pasitikėjimo, supratimo ir lankstumo pagrindas
Gyvenimas

Kaip sukurti tvirtus santykius: pasitikėjimo, supratimo ir lankstumo pagrindas

Bulvių kroketai
Receptai

Bulvių kroketai – gardus užkandis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?