ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lipnūs azijietiški šonkauliukai
Mėsos patiekalai

Lipnūs azijietiški šonkauliukai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Lipnūs azijietiški šonkauliukai – sodraus skonio azijietiški šonkauliukai, pasižymintys saldžiarūgščiu ir švelniai aštroku skoniu.

Lipnūs azijietiški šonkauliukai
Lipnūs azijietiški šonkauliukai

Lipnūs azijietiški šonkauliukai: receptas

Puikiai subalansuotas skonis ir karamelizuotas paviršius suteikia patiekalui išraiškingumo.

Ingredientai:

Marinatui:

  • 5 cm šviežio imbiero šaknies
  • 4 skiltelės česnako
  • 4 valg. š. hoisin padažo
  • ¼ arb. š. čili miltelių
  • 1 valg. š. šviesaus sojų padažo
  • 1 arb. š. smulkaus cukraus
  • 1/8 arb. š. maltų baltųjų pipirų
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1 arb. š. austrių padažo
  • 1 valg. š. ryžių vyno
  • 1 valg. š. sezamų aliejaus

    Šonkauliukams:
  • 1 kg kiaulienos šonkaulių
  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 3 svogūnų laiškų
  • 1 raudonasis čili pipiras (nebūtina)
  • 2 valg. š. skrudintų sezamų sėklų (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Norint paruošti marinatą, į dubenį sudėti tarkuotą imbierą ir česnakų skilteles. Supilti sojų padažą, suberti cukrų, pipirus ir druską. Supilti austrių padažą, ryžių vyną ir sezamų aliejų. Viską labai gerai išmaišyti.
2. Gabalais supjaustyti šonkaulius ir sudėti į didelį indą. Supilti pusę marinato, gerai ištepti ir palikti marinuotis bent 1 valandai, o geriausia – per naktį šaldytuve.
3. Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros ir iškloti kepimo skardą aliuminio folija.
4. Prieš dedant šonkauliukus į skardą, aptepti juos aliejumi ir išdėlioti vienu sluoksniu. Kepti 45 min.
5. Sumažinti kaitrą iki 170°C temperatūros. Apversti šonkauliukus, aptepti likusiu marinatu ir kepti dar 30 min.
6. Išimti šonkauliukus iš skardos ir palikti pailsėti 10 min ant didelės lėkštės.
7. Papuošti smulkintais žalumynais, raudonuoju čili ir sezamų sėklomis (jeigu norisi). Patiekti iš karto.

Taip pat skaitykite

Pusryčių skrebučiai su burokėliais ir lašiša
Pusryčių skrebučiai su burokėliais ir lašiša
2025-08-10
Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
2025-09-23
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais
2025-07-22
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
2025-06-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Azijos skoniaiLipnūs azijietiški šonkauliukaimėsos patiekalaiOrkaitėje kepti šonkauliaiŠonkauliukai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!
Gėrimai

Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!

Ar smurtaujantys nusikaltėliai kitaip suvokia emocijas? Naujas tyrimas pateikia įdomių išvadų
Gyvenimas

Ar smurtaujantys nusikaltėliai kitaip suvokia emocijas? Naujas tyrimas pateikia įdomių išvadų

Cukrus ir smegenų sveikata: ką svarbu žinoti?
Sveikata ir grožis

Cukrus ir smegenų sveikata: ką svarbu žinoti?

Baltyminiai batonėliai – ar tikrai sveikesnė saldumynų alternatyva?
Sveikata ir grožis

Baltyminiai batonėliai – ar tikrai sveikesnė saldumynų alternatyva?

Kaip valgyti blynus: nuo etiketo restorane iki laisvės prie močiutės stalo
Gyvenimas

Kaip valgyti blynus: nuo etiketo restorane iki laisvės prie močiutės stalo

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?