Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais – subtiliai saldus, drėgnas, švelnus, sodraus bananų skonio ir aromatingas desertas.

Šokoladinė bananų duona su šokolado gabaliukais: receptas
Puikiai tinka pusryčiams, arbatos pertraukėlei ar kaip skanus desertas.
Ingredientai:
- 250 g miltų
- 25 g kakavos miltelių
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ¼ arb. š. sodos
- žiupsnelis druskos
- 200 g šviesaus rudojo cukraus
- 2 labai prinokę banana
- 2 kiaušiniai
- 125 g sviesto (ištirpinto)
- 100 g šokolado
- 50 g skrudintų lazdynų riešutų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros. Ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi kepimo formą.
2. Dideliame dubenyje persijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų, tada gerai sumaišyti.
3. Į kitą dubenį sudėti trintus bananus, įmaišyti kiaušinius ir ištirpintą sviestą.
4. Į miltų mišinį atsargiai įmaišyti bananų masę iki vientisos konsistencijos. Įmaišyti kapotą šokoladą ir smulkintus riešutus, tada tešlą supilti į paruoštą kepimo formą.
5. Kepti 50-60 min, arba kol pyragas pakils ir į vidurį įkištas pagaliukas ištraukus bus sausas. Išimti pyragą iš orkaitės, leisti atvėsti ant grotelių 10 min, tada išimti iš formos. Patiekti supjaustytą riekelėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.