Baltos žuvies karis – tai švelni, sultinga žuvis su gardžiu, lengvai aštriu, skonio pilnu padažu. Abejingų nepaliekantis patiekalas.

Baltos žuvies karis
Tai subalansuotu skoniu, sotumu ir skonio įvairove pasižymintis patiekalas, idealus tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms.
Ingredientai:
Kariui:
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 svogūnas
- 20 g viežio imbiero šaknies
- 2 česnako skiltelės
- 2 arb. š. kario miltelių
- ½ arb. š. maltos ciberžolės
- Gera žiupsnelis džiovintų čili dribsnių
- 1 žaliosios citrinos sultys
- 200 ml konservuotų kokosų pieno
- 1 arb. š. kukurūzų krakmolo
- 1 arb. š. cukraus
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- Šviežiai išvirtų ryžių, patiekimui
Žuviai: - 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 2 menkių filė su oda
- Žiupsnelis maltos ciberžolės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kario padažui įkaitinti aliejų vidutinio dydžio keptuvėje ir pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą imbierą bei trintą česnaką, kol suminkštės ir pradės šiek tiek įgauti spalvos, reguliariai maišant. Įmaišyti kario miltelius, ciberžolę ir čili dribsnius, ir kepti dar vieną minutę, nuolat maišant.
2. Supilti kokosų pieną į trintuvą, sudėti apkeptą svogūnų mišinį, kukurūzų krakmolą, cukrų ir 50 ml šalto vandens. Trinti kol gausis vientisa tyrė. Padėti į šalį, kol bus paruošta žuvis.
3. Įkaitinti aliejų atskiroje keptuvėje. Pagardinti žuvį druska, pipirais ir žiupsneliu ciberžolės. Kepti odos puse žemyn 2 min, tada atsargiai apversti ir kepti dar 2-3 min arba kol žuvis beveik visiškai iškeps, bet išlaikys formą.
4. Supilti kario padažą į keptuvę su žuvimi ir pavirti apie 3 min, kol žuvis iškeps, o padažas sutirštės. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens. Pagardinti žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais. Patiekti su šviežiai virtais ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.