ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Grybų padažas su grietinėle
Naudinga

Grybų padažas su grietinėle

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-19
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Grybų padažas su grietinėle
Grybų padažas su grietinėle

Grybų padažas su grietinėle – tai klasikinis pasirinkimas, kremiška tekstūra ir subalansuotas skonis suteikia maistui ypatingo sodrumo.

Grybų padažas su grietinėle: receptas

Puikiai tinka prie vištienos, žuvies ar makaronų, suteikdamas patiekalui lengvumo ir papildomo skonio.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 15 g sviesto
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 225 g pievagrybių
  • 150 ml sauso baltojo vyno
  • 150 ml grietinėlės (riebios)
  • 1 valg. š. smulkintų petražolių
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų ir sviestą keptuvėje, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti trintą česnaką ir griežinėliais pjaustytus grybus, kepti 3-4 min, kol grybai suminkštės, bet dar neišleis sulčių.
3. Supilti vyną ir virti kol skysčio kiekis sumažės perpus.
4. Įmaišyti grietinėlę ir kapotas petražoles, trumpai pašildyti. Pagardinti pagal skonį ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Nekeptas sausainių ir varškės tortas
Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė
2025-06-24
Kaip iškepti gardžią duoną kepimo rankovėje?
Kaip iškepti gardžią duoną kepimo rankovėje?
2025-12-01
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
2025-08-31
Cukinijos maišelyje. Pats geriausias receptas
Cukinijos maišelyje. Pats geriausias receptas
2025-08-27

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaiGrybų padažasGrybų padažas su grietinėlePadažasPievagrybių padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tobulas uzbekiškas plovas. Sužinokite visas gaminimo subtilybes!
Mėsos patiekalai

Tobulas uzbekiškas plovas. Sužinokite visas gaminimo subtilybes!

Kodėl vyrai apgaudinėja: priežastys pagal Zodiako ženklą
Horoskopai

Kodėl vyrai apgaudinėja: priežastys pagal Zodiako ženklą

Kodėl po akimis atsiranda tamsūs ratilai? Dermatologė įvardijo galimas priežastis
Sveikata ir grožis

Kodėl po akimis atsiranda tamsūs ratilai? Dermatologė įvardijo galimas priežastis

Lėtinis uždegimas: kaip jį atpažinti ir suvaldyti?
Sveikata ir grožis

Lėtinis uždegimas: kaip jį atpažinti ir suvaldyti?

Vaisiai geresniam miegui: ką valgyti
Sveikata ir grožis

Vaisiai geresniam miegui: ką valgyti prieš einant ilsėtis?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?