ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Aliejuje keptos kokosinės krevetės
Receptai

Aliejuje keptos kokosinės krevetės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Aliejuje keptos kokosinės krevetės – šis patiekalas pasižymi traškia ir auksine plutele, kuri puikiai kontrastuoja su sultingu vidumi.

Aliejuje keptos kokosinės krevetės
Aliejuje keptos kokosinės krevetės

Aliejuje keptos kokosinės krevetės: receptas

Tai elegantiškas užkandis ar pagrindinis patiekalas, kuris stebina tiek išvaizda, tiek tekstūra.

Ingredientai:

  • 24 krevetės (išvalytos, nuluptos, su uodegėlėmis)

    Tešlai:
  • 175 g kvietinių miltų
  • 1½ arb. š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 150 ml itin šalto vandens
  • 60 g panko džiūvėsėlių
  • 60 g nesaldintų smulkintų kokoso drožlių
  • 600 ml aliejaus kepimui gruzdintuvėje
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti persijoti 125 g miltų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos į dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį. Iš kraštų įmaišyti miltus, kol susiformuos tiršta masė, tada po truputį įpilti šalto vandens ir išplakti kol gausis vientisa tešla.
2. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi ir pripilti gruzdintuvę arba gilų, storadugnį puodą aliejaus maždaug du trečdalius tūrio. Įkaitinti iki 180 °C (duonos kubelis turėtų paruduoti per 1 minutę).
3. Likusius 50 g miltų suberti į negilų dubenį ir gausiai pagardinti druska bei pipirais. Kitame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius su kokosų drožlėmis.
4. Kiekvieną krevetę apvolioti miltuose, nukratyti perteklių, tada laikant už uodegėlės panardinti į tešlą. Leisti, kad perteklinė tešla nuvarvėtų, ir apvolioti kokosų trupinių mišinyje, švelniai paspaudžiant, kad gerai priliptų. Sudėti ant paruoštos skardos ir pakartoti su likusiomis krevetėmis, paliekant tarp jų tarpus.
5. Krevetes kepti dalimis aliejuje 1-2 min, kol taps auksinės spalvos ir traškios. Išimti ir nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
6. Patiekti iš karto.

Taip pat skaitykite

Geriausia blynų tešla: jums reikia tik 2 obuolių ir pagrindinių ingredientų!
Geriausia blynų tešla: jums reikia tik 2 obuolių ir pagrindinių ingredientų!
2025-09-06
Pasakiškas pistacinis sūrio pyragas
Pasakiškas pistacinis sūrio pyragas: paprasta paruošti, neįmanoma pamiršti!
2025-06-15
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
2025-09-23
Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje
Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-24

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aliejuje keptos kokosinės krevetėsGruzdintos krevetėsKrevečių užkandiskrevetėsTraškios krevetės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
Bulvių patiekalai

Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui
Sveikata ir grožis

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui

Kodėl verta mesti lauro lapą į skalbimo mašiną? Atsakymas netikėtas
Gyvenimas

Kodėl verta mesti lauro lapą į skalbimo mašiną? Atsakymas netikėtas

Šokoladinis riešutų sviestas
Naudinga

Šokoladinis riešutų sviestas

Įtampa neatslūgsta: trys Lenkijos sąlygos Lukašenkai dėl Baltarusijos sienos
Lietuva ir pasaulis

Įtampa neatslūgsta: trys Lenkijos sąlygos Lukašenkai dėl Baltarusijos sienos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?