ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Aliejuje keptos kokosinės krevetės
Receptai

Aliejuje keptos kokosinės krevetės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Aliejuje keptos kokosinės krevetės
Aliejuje keptos kokosinės krevetės

Aliejuje keptos kokosinės krevetės – šis patiekalas pasižymi traškia ir auksine plutele, kuri puikiai kontrastuoja su sultingu vidumi.

Aliejuje keptos kokosinės krevetės: receptas

Tai elegantiškas užkandis ar pagrindinis patiekalas, kuris stebina tiek išvaizda, tiek tekstūra.

Ingredientai:

  • 24 krevetės (išvalytos, nuluptos, su uodegėlėmis)

    Tešlai:
  • 175 g kvietinių miltų
  • 1½ arb. š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 150 ml itin šalto vandens
  • 60 g panko džiūvėsėlių
  • 60 g nesaldintų smulkintų kokoso drožlių
  • 600 ml aliejaus kepimui gruzdintuvėje
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti persijoti 125 g miltų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos į dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį. Iš kraštų įmaišyti miltus, kol susiformuos tiršta masė, tada po truputį įpilti šalto vandens ir išplakti kol gausis vientisa tešla.
2. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi ir pripilti gruzdintuvę arba gilų, storadugnį puodą aliejaus maždaug du trečdalius tūrio. Įkaitinti iki 180 °C (duonos kubelis turėtų paruduoti per 1 minutę).
3. Likusius 50 g miltų suberti į negilų dubenį ir gausiai pagardinti druska bei pipirais. Kitame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius su kokosų drožlėmis.
4. Kiekvieną krevetę apvolioti miltuose, nukratyti perteklių, tada laikant už uodegėlės panardinti į tešlą. Leisti, kad perteklinė tešla nuvarvėtų, ir apvolioti kokosų trupinių mišinyje, švelniai paspaudžiant, kad gerai priliptų. Sudėti ant paruoštos skardos ir pakartoti su likusiomis krevetėmis, paliekant tarp jų tarpus.
5. Krevetes kepti dalimis aliejuje 1-2 min, kol taps auksinės spalvos ir traškios. Išimti ir nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
6. Patiekti iš karto.

Taip pat skaitykite

Kepti ryžiai su krevetėmis
Kepti ryžiai su krevetėmis
2025-06-24
Vanilinė jogurto panakota su granatais
Vanilinė jogurto panakota su granatais
2025-08-05
Makaronai su brokoliais
Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.
2025-07-06
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
2025-10-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aliejuje keptos kokosinės krevetėsGruzdintos krevetėsKrevečių užkandiskrevetėsTraškios krevetės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Astrologai įvardijo, kurių Zodiako ženklų vyrai yra patys išmintingiausi
Horoskopai

Astrologai įvardijo, kurių zodiako ženklų vyrai yra patys išmintingiausi: su jais nebaisu eiti per vandenį ir ugnį

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
Makaronų patiekalai

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine

Ką atskleidžia jūsų žingsnio greitis: paprastas testas, kuris gali atskleisti jūsų smegenų amžių
Sveikata ir grožis

Ką atskleidžia jūsų žingsnio greitis: paprastas testas, kuris gali atskleisti jūsų smegenų amžių

Shein ir Temu šiurpą keliančios naujienos. Greita ir tarši mada
Įdomu

„Shein” ir „Temu”– šiurpą keliančios naujienos apie šiuos prekės ženklus

Alijošiaus sultys - kuo jos naudingos mūsų organizmui?
Sveikata ir grožis

Alijošiaus sultys – nauda apie kurią nežinojote

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?