ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Ką daryti, jei duona greitai susensta?
Gyvenimas

Ką daryti, jei duona greitai susensta?

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-10-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ką daryti, jei duona greitai susensta?
Ką daryti, jei duona greitai susensta?

Jei žinote keletą gudrybių, prailginti duonos galiojimo laiką – paprasta užduotis. Šviežia ir minkšta duona gali išlikti ilgai, jei tinkamai ją laikysite. Svarbiausia žinoti, kaip elgtis, kad greitai nesusidarytų pelėsis ar kieta pluta. Šiame straipsnyje rasite svarbiausius patarimus, kurie padės mėgautis duona ilgiau.

Kodėl duona greitai genda ir supelija

Dažniausios klaidos, dėl kurių duona sugenda, yra laikymas netinkamoje vietoje ir netinkami maišeliai. Tačiau jų galima lengvai išvengti, jei žinote keletą svarbių niuansų.

Pamirškite šaldytuvą

Nors daugelis mano, kad šaldytuvas tinka duonai laikyti, tai – klaida. Krakmolo molekulės duonoje šaltame ore pradeda kristalizuotis, todėl produktas greičiau kietėja ir praranda skonį.

Nebenaudokite plastikinių maišelių

Plastikiniame maišelyje duona greičiau genda. Geriau naudoti medžiaginį maišelį arba kepimo popierių. Duona tokiuose maišeliuose išsilaikys daug ilgiau. Tereikia ją suvynioti ir palikti sausoje vietoje.

Taip pat skaitykite

Kaip pašalinti kalkių nuosėdas ant unitazo su actu
Paprasta gudrybė, kuri padės vos per kelias akimirkas pašalinti visus unitazo nešvarumus ir įsisenėjusias dėmes!
2025-09-23
Psichologė atskleidė, kaip elgiasi jūsų nemėgstantys žmonės
Psichologė atskleidė, kaip elgiasi jūsų nemėgstantys žmonės
2025-11-05
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
2025-06-14
Dėl šios gudrybės mano rankšluosčiai yra minkšti ir purūs, kaip nauji!
Dėl šios gudrybės mano rankšluosčiai yra minkšti ir purūs, kaip nauji!
2025-11-21

Papildomi patarimai šviežumui išlaikyti

Maisto produktai, kurie padeda duonai išlikti minkštai

Į duoną galima įmaišyti šiuos produktus:

  • Gabalėlį obuolio
  • Žiupsnelį druskos
  • Šaukštelį cukraus
  • Salierą

Šie ingredientai suteikia duonai drėgmės, todėl ji ilgiau išlieka minkšta.

Tinkamas pirmos riekės pjūvis

Svarbu, iš kurios pusės pjaunate pirmąją duonos riekę. Patartina pradėti nuo vidurio, o ne nuo krašto. Tai padeda išlaikyti drėgmę, nes abi duonos dalys stipriai prilips viena prie kitos. Paskui jas pakanka palikti medžiaginiame maišelyje.

Teisinga duoninės medžiaga

Jei laikote duoną duoninėje, geriausias pasirinkimas – medinė duoninė, uždengta lininiu audeklu. Metalas nėra tinkamas, nes jis nepraleidžia oro ir gali sukelti drėgmės perteklių ar pelėsio susidarymą. Su medine duonine jūsų duona išliks šviežia daug ilgiau.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:duonašvieži kepiniai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Naudinga

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?

Ekologiškas ir veiksmingas skalbimo metodas! Jums prireiks kojinės ir dar vieno ingrediento
Gyvenimas

Ekologiškas ir veiksmingas skalbimo metodas! Jums prireiks kojinės ir dar vieno ingrediento

Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai

Skėlimas: juodai baltas mąstymas ir jo poveikis psichikos sveikatai
Gyvenimas

Skėlimas: juodai baltas mąstymas ir jo poveikis psichikos sveikatai

Kas nutinks su jūsų kūnu atsisakius angliavandenių?
Sveikata ir grožis

Kas nutiks su jūsų kūnu atsisakius angliavandenių?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?