ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Piemenėlių pyragas
Mėsos patiekalai

Piemenėlių pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Piemenėlių pyragas
Piemenėlių pyragas

Piemenėlių pyragas – gardus ir šildantis klasikinis patiekalas, kuriame dera minkštas jautienos troškinys su daržovėmis ir puri, sūriu pagardinta bulvių košės kepurė.

Piemenėlių pyragas: receptas

Tai sotus, komfortiškas maistas, tinkantis tiek šeimos pietums, tiek savaitgalio vakarienei.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 saliero stiebai
  • 2 morkos
  • 2 česnako skiltelės
  • 500 g liesos maltos jautienos
  • 150 ml raudonojo vyno
  • 2 valg. š. kvietinių miltų
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 300 ml šalto vandens
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • ½ arb. š. džiovintų mišrių žolelių
  • 1 lauro lapas
  • truputis Vorčesterio padažo
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

    Viršui:
  • 800 g bulvių
  • 40 g sviesto
  • 3 valg. š. pieno
  • 100 g brandinto čederio sūrio
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti saulėgrąžų aliejų dideliame giliame puode su dangčiu ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai pjaustytas daržoves – svogūną, salierus ir morkas, kepti 7-8 min, kol svogūnai suminkštės ir šiek tiek paruduos. Sudėti trintą česnaką ir kepti dar 2-3 min.
2. Sudėti maltą jautieną ir kepti kartu su daržovėmis 4-5 min, dažnai maišant, kol mėsa gražiai apskrus.
3. Supilti vyną, užvirti ir virti 4-5 min, kol didžioji dalis skysčio išgaruos. Pabarstyti miltais ir gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumulėlių.
4. Pamažu supilti jautienos sultinį, po to – šaltą vandenį, sudėti pomidorų pastą ir džiovintas žoleles. Užvirti, tada sumažinti kaitrą, uždengti ir troškinti 25-30 min, retkarčiais pamaišant, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės. Pagardinti Vorčesterio padažu, druska ir juodaisiais pipirais. Nukelti nuo kaitros, sudėti į 1,5 litro talpos kepimo indą ir atidėti.
5. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
6. Į didelį puodą įpilti šalto vandens, sudėti gabaliukais pjaustytas bulves ir užvirti. Sumažinti kaitrą ir virti apie 15 min, kol bulvės visiškai suminkštės.
7. Nusunkti bulves, grąžinti į puodą ir trumpai pakaitinti, kad išgaruotų drėgmė. Nukelti nuo kaitros, sudėti sviestą, supilti pieną ir suberti tarkuotą sūrį, Viską sutrinti iki vientisos, purios masės. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
8. Užtepti bulvių košę ant mėsos kepimo inde, pradedant nuo kraštų ir dirbabt link centro. Išlygintu paviršių.
9. Kepimo indą dėti į orkaitę ir kepti apie 25 min, kol viršus taps auksinės spalvos, o įdaras pradės burbuliuoti kraštuose. Patiekti su šviežiomis daržovėmis.

Taip pat skaitykite

Kodėl braškes visada reikia plauti su soda ir kokia iš to nauda?
Kodėl braškes visada reikia plauti su soda ir kokia iš to nauda?
2025-09-10
Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, užpilkite ją kefyru. Labai paprasta!
Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, užpilkite ją kefyru. Labai paprasta!
2025-11-26
Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
2025-08-18
Pinacolados skonio žaliasis glotnutis: gaivus ir kreminis
Pinacolados skonio žaliasis glotnutis: gaivus ir kreminis
2025-07-10

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bulvių košėMalta mėsaMaltos mėsos patiekalaimėsos patiekalaiPiemenėlių pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 maisto produktai kurių negalima kepti oro skrudintuvėje
Gyvenimas

5 maisto produktai, kurių nederėtų kepti oro skrudintuvėje

Kodėl prieskoniai nepadeda stiprinti imuniteto: verta juos vartoti dėl kitų priežasčių
Sveikata ir grožis

Kodėl prieskoniai nepadeda stiprinti imuniteto: verta juos vartoti dėl kitų priežasčių

Greitas riešutų sviesto desertas
Desertai

Greitas riešutų sviesto desertas

Kokių pluoštų audinių geriau nesirinkti dažnam vilkėjimui.
Gyvenimas

Kokių pluoštų audinių geriau nesirinkti dažnam vilkėjimui?

Būkite sveiki ir laimingi: 105 metų japonų gydytojo patarimai. Nuotrauka: BBC
Gyvenimas

Būkite sveiki ir laimingi: 105 metų japonų gydytojo patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?