Kriauklė yra tikras virtuvės švaros indikatorius. Jei ji netvarkinga, visa aplinka aplink ją automatiškai atrodo nešvari. Todėl verta pasirūpinti, kad kriauklė visada blizgėtų – tai svarbu ne tik dėl higienos, bet ir dėl estetikos.
 
			Dažnai tam skiriame daug laiko, tačiau rezultatas trumpalaikis – kriauklė netrukus vėl atrodo nešvari. Laimei, yra paprastas ir veiksmingas būdas, kuris padės ilgiau išlaikyti jos spindesį.
Kaip miltai gali padėti išlaikyti kriauklės švarą?
Patyrusios namų šeimininkės žino daugybę valymo triukų – nuo indų ploviklio iki sodos, ūkinio muilo ar net eterinių aliejų. Vis dėlto šios priemonės, nors ir veiksmingos, nesuteikia ilgalaikio efekto.
Tačiau kvietiniai miltai – tai neįtikėtinai paprastas, bet efektyvus būdas, leidžiantis kriauklei ilgiau išlikti švariai ir blizgančiai.
Kaip teisingai naudoti miltus valant kriauklę
Pirmiausia kruopščiai nuplaukite kriauklę ir nusausinkite ją popieriniu arba medžiaginiu rankšluosčiu. Kai paviršius visiškai sausas, pabarstykite kriauklę miltais – pakaks vos poros saujų.
Tada švelniu sausu skudurėliu arba minkštu šepetėliu nupoliruokite paviršių, lengvai įtrindami miltus į kriauklės sieneles. Galiausiai nuvalykite miltų likučius, kad jų nepatektų į nutekamąjį vamzdį – su vandeniu jie gali išbrinkti ir sukelti užsikimšimą.
Kodėl verta išbandyti šį metodą?
Nupoliravus kriauklę miltais, ant paviršiaus susiformuoja apsauginis sluoksnis, dėl kurio riebalai ir purvas ilgiau neprilimpa. Kriauklė išlieka švari ir spindinti net kelias dienas.
Šią procedūrą rekomenduojama kartoti bent kartą per savaitę. Tai ne tik ekonomiškas, bet ir visiškai natūralus būdas išlaikyti virtuvės švarą.
Reguliariai naudodami šį triuką, džiaugsitės ne tik švaria kriaukle, bet ir tvarkos pojūčiu visoje virtuvėje.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		