Kiaušinienė yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų visame pasaulyje. Nors daugelis renkasi savo mėgstamą jos versiją – nuo klasikinės iki pagardintos šonine ar svogūnais – beveik visi sutiks, kad išsausėjusi, guminė kiaušinienė tikrai nevilioja. Laimei, yra vienas nepaprastai paprastas būdas paversti paprastą kiaušinienę kreminiu, švelniu ir ypač skaniu patiekalu. Šis triukas toks lengvas, kad nustebins net patyrusius virtuvės meistrus.
Koks ingredientas pavers jūsų kiaušinienę kreminiu stebuklu?
Pasirodo, viskas, ko reikia, – vos šaukštelis citrinos sulčių. Į dubenį įmuškite reikiamą kiekį kiaušinių ir įlašinkite šiek tiek citrinos. Išplakite šakute, kol mišinys taps vientisas. Citrinos sultys suteikia kiaušinienei ne tik malonų pikantiškumą, bet ir neleidžia baltymams keptuvėje per greitai sukietėti. Dėl to kiaušinienė tampa švelni, aksominė ir nepraranda drėgmės.
Kaip teisingai kepti kiaušinienę, kad rezultatas būtų tobulas
Prieš pilant masę į keptuvę, joje ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto. Supylę kiaušinių mišinį, kepkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite. Likus vos kelioms sekundėms iki kepimo pabaigos, galite įmaišyti šaukštą grietinėlės. Šis žingsnis dar labiau sustiprina kreminę tekstūrą. Kiaušinienė puikiai dera su rūkyta lašiša, pomidorais, šviežia duona ir sviestu – toks derinys gali tapti jūsų mėgstamiausiais pusryčiais.
Kiaušinienė ir tvarumas: ką daryti su lukštais?
Kiaušinių lukštų tikrai nereikia išmesti. Jie puikiai tinka tiek sodui, tiek namams. Įkaskite juos į dirvožemį rudenį – iki pavasario jie suyra ir praturtina žemę kalciu, kurio ypač mėgsta pomidorai. Taip pat iš lukštų galite pasigaminti natūralią kalkių valymo priemonę: išdžiovinkite, sumalkite, sumaišykite su soda ir trupučiu acto. Mišinys veiksmingai pašalina kalkių nuosėdas. O jei jūsų lysvėse siautėja šliužai ar sraigės, aplink augalus paberkite susmulkintų lukštų – aštrūs kraštai taps natūralia barjera.
Kodėl verta išbandyti šį kiaušinienės triuką jau rytoj?
Šis vienas ingredientas gali pakeisti jūsų pusryčių rutiną visam laikui. Kreminė kiaušinienė, subtilus skonis ir tobula tekstūra – visa tai pasiekiama neįdedant papildomų pastangų. Kartą pabandę, tikriausiai niekada nebegrįšite prie senojo metodo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.