ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vieno puodo vištiena su daržovėmis
Mėsos patiekalai

Vieno puodo vištiena su daržovėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vieno puodo vištiena su daržovėmis
Vieno puodo vištiena su daržovėmis

Vieno puodo vištiena su daržovėmis – tai aromatingas, Viduržemio jūros skonių kupinas patiekalas, kuriame susilieja sultinga vištiena ir švelniai troškintos daržovės.

Vieno puodo vištiena su daržovėmis: receptas

Tai jaukus, šildantis patiekalas, tinkantis tiek savaitgalio vakarienei, tiek ypatingai progai, kai norisi kažko paprasto, bet įspūdingo.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 pankolis
  • 1 raudonoji paprika
  • 3 česnako skiltelės
  • 100 ml baltojo vyno
  • 400 g smulkintų pomidorų skardinėje
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 2 arb. š. Vorčesterio padažo
  • 1 mažas viščiukas (apie 1,25 kg)
  • 1 citrina
  • 5 lauro lapai
  • 1 arb. š. paprikos miltelių
  • 1 valg. š. skysto medaus
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Įkaitinti aliejų giliame troškintuve arba didelėje, orkaitėje naudojamoje keptuvėje su dangčiu. Sudėti smulkintą svogūną, pankolį ir juostelėmis pjaustytą papriką, kepti 3-4 min, dažnai maišyti. Sudėti tirntą česnaką ir kepti dar 30 sek. Supilti vyną ir virti kol skysčio sumažės perpus.
3. Įmaišyti smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir Vorčesterio padažą, pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
4. Tuo tarpu vištą padėti ant lentos krūtine žemyn. Žirklėmis išpjauti stuburkaulį, perkerpant abipus kaulo. Apversti vištą ir stipriai paspausk krūtinkaulį, kad ji išsilygintų. Ant viršaus išdėlioti citrinos griežinėlius ir lauro lapus.
5. Dėti vištą krūtine į viršų ant troškintuve esančių daržovių. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti. Uždengti ir dėti į orkaitę maždaug 35 min.
6. Nukelti dangtį, pabarstyti paprikos milteliais ir apšlakstyti medumi. Grąžinti į orkaitę neuždengus ir kepti dar apie 30 min, kad apskrustų ir visiškai iškeptų. Višta bus iškepusi, kai neliks rausvų sulčių ir mėsa bus visiškai balta.
7. Patiekti su daržovėmis ir kitais mėgstamais garnyrais.

Taip pat skaitykite

Tofu ramen su riešutų sviestu
Tofu ramen su riešutų sviestu
2025-06-04
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21
Šarlotės tortas su vyniotiniu
Šarlotės tortas su vyniotiniu
2025-09-19

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Orkaitėje kepta vištienaVieno puodo vištiena su daržovėmisvištienaVištiena su daržovėmisvištienos patiekalai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Kas neturėtų valgyti raugintų kopūstų: 11 naudingų šio produkto savybių
    Sveikata ir grožis

    Kas neturėtų valgyti raugintų kopūstų: 11 naudingų šio produkto savybių

    Įtraukite į savo racioną šiuos penkis supermaisto produktus
    Sveikata ir grožis

    Įtraukite į savo racioną šiuos penkis supermaisto produktus

    Kodėl jūsų hortenzijos nusvyra ir kaip jas vėl prikelti gyvybei?
    Sodas ir daržas

    Kodėl jūsų hortenzijos nusvyra ir kaip jas vėl prikelti gyvybei?

    Barbekiu vištienos šlaunelės
    Mėsos patiekalai

    Barbekiu vištienos šlaunelės

    Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
    Naudinga

    Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?