Vieno puodo vištiena su daržovėmis – tai aromatingas, Viduržemio jūros skonių kupinas patiekalas, kuriame susilieja sultinga vištiena ir švelniai troškintos daržovės.
Vieno puodo vištiena su daržovėmis: receptas
Tai jaukus, šildantis patiekalas, tinkantis tiek savaitgalio vakarienei, tiek ypatingai progai, kai norisi kažko paprasto, bet įspūdingo.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 pankolis
- 1 raudonoji paprika
- 3 česnako skiltelės
- 100 ml baltojo vyno
- 400 g smulkintų pomidorų skardinėje
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 2 arb. š. Vorčesterio padažo
- 1 mažas viščiukas (apie 1,25 kg)
- 1 citrina
- 5 lauro lapai
- 1 arb. š. paprikos miltelių
- 1 valg. š. skysto medaus
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Įkaitinti aliejų giliame troškintuve arba didelėje, orkaitėje naudojamoje keptuvėje su dangčiu. Sudėti smulkintą svogūną, pankolį ir juostelėmis pjaustytą papriką, kepti 3-4 min, dažnai maišyti. Sudėti tirntą česnaką ir kepti dar 30 sek. Supilti vyną ir virti kol skysčio sumažės perpus.
3. Įmaišyti smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir Vorčesterio padažą, pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.
4. Tuo tarpu vištą padėti ant lentos krūtine žemyn. Žirklėmis išpjauti stuburkaulį, perkerpant abipus kaulo. Apversti vištą ir stipriai paspausk krūtinkaulį, kad ji išsilygintų. Ant viršaus išdėlioti citrinos griežinėlius ir lauro lapus.
5. Dėti vištą krūtine į viršų ant troškintuve esančių daržovių. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti. Uždengti ir dėti į orkaitę maždaug 35 min.
6. Nukelti dangtį, pabarstyti paprikos milteliais ir apšlakstyti medumi. Grąžinti į orkaitę neuždengus ir kepti dar apie 30 min, kad apskrustų ir visiškai iškeptų. Višta bus iškepusi, kai neliks rausvų sulčių ir mėsa bus visiškai balta.
7. Patiekti su daržovėmis ir kitais mėgstamais garnyrais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.