ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naminė fokačija (focaccia)
Naudinga

Naminė fokačija (focaccia)

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Naminė fokačija
Naminė fokačija

Naminė fokačija – tai minkštos, elastingos tekstūros duona, dvelkianti alyvuogių aliejumi ir turinti lengvai traškų, aukso spalvos paviršių.

Naminė fokačija: receptas

Tokia duona ne tik papildo stalą, bet ir sukuria jaukią, namų kvapu kvepiančią atmosferą.

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. druskos
  • 400 ml drungno vandens
  • alyvuogių aliejaus apšlakstyti
  • smulkios jūros druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti miltus, mieles, alyvuogių aliejų, druską ir 300 ml vandens į didelį dubenį. Švelniai maišyti ranka arba mediniu šaukštu, kol susidarys grubi tešla, tada minkyti dubenyje 5 min. Pamažu pilti likusį vandenį, formuojant minkštą, lipnią tešlą.
2. Tempti tešlą rankomis dubenyje, lenkti kraštus į vidurį, pasukti dubenį 90 laipsnių ir kartoti apie 5 min.
Išversti tešlą ant aliejumi patepto paviršiaus ir minkyti dar 5 min. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir palikti kilti, kol padvigubės.
3. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi ir patepti aliejumi. Išversti tešlą ant aliejumi patepto paviršiaus, šiek tiek paspausti, perkelti į paruoštą skardą ir pirštais paskleisti iki kraštų.
4. Palikti kilti dar valandai.
5. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C.
6. Apšlakstyti tešlą alyvuogių aliejumi, pabarstyti smulkia jūros druska ir pirštais padaryti duobutes tešlos paviršiuje. Kepti 20 min, kol iškeps ir taps auksinės spalvos. Iškepus dar šiek tiek apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir patiekti karštą arba šiltą.

Taip pat skaitykite

Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-16
Dubajaus šokolado receptas
Dubajaus šokolado receptas: šokoladas užkariavęs internetą
2025-06-30
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
2025-10-27
Gervuogių sūrio pyragas
Gervuogių sūrio pyragas
2025-08-12

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:duonanaminė duonaNaminė fokačijanamuose kepta duonaNamuose kepta fokačija

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Dietologė įvardijo pagrindines lieknėjimo klaidas
Sveikata ir grožis

Dietologė įvardijo pagrindines lieknėjimo klaidas

Antinksčių nuovargio sindromas
Sveikata ir grožis

Antinksčių nuovargio sindromas: būkite atidūs, nes simptomai labai primena depresiją!

Kai šuo tampa „vaikeliu“: veterinarai perspėja apie nematomą grėsmę mūsų augintiniams
Gyvenimas

Kai šuo tampa „vaikeliu“: veterinarai perspėja apie nematomą grėsmę mūsų augintiniams

Traškios traiškytos bulvytės
Bulvių patiekalai

Traškios traiškytos bulvytės

Kiaušiniai ir jų konservavimas
Gyvenimas

Kiaušiniai išliks švieži gerokai ilgiau jei pasinaudosite šiuo senu triuku

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?