Vokiškos bulvių salotos – tai gaivaus skonio bulvių salotos, kuriose dera švelni bulvių tekstūra ir pikantiškas, lengvai rūgštus padažas.
Vokiškos bulvių salotos: receptas
Šios salotos puikiai tinka tiek kaip garnyras prie žuvies, vištienos ar dešrelių, tiek kaip savarankiška, soti ir gardi vakarienė.
Ingredientai:
- 800 g bulvių
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 150 ml daržovių sultinio
- 2 valg. š. baltojo vyno acto
- 1 valg. š. Dižono garstyčių
- žiupsnelis cukraus
- žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
- 1 valg. š. kapotų česnakinių laiškų (arba petražolių ar krapų)
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti bulves į puodą ir užpilti tiek šalto vandens, kad vos apsemtų. Įdėti 1 valg. š. druskos, uždengti ir užvirti. Virti 12-14 min, kol bulvės taps minkštos. Nukošti ir palikti šiek tiek atvėsti.
2. Tuo metu keptuvėje kepti smulkintą svogūną su 1 valg. š. aliejaus ant vidutinės kaitros su žiupsneliu druskos. Kepti 6-8 min, kol suminkštės, bet nepakeis spalvos. Supilti sultinį ir lengvai virti dar 3 min, kad skysčio šiek tiek sumažėtų. Nuimti nuo kaitros.
3. Dubenyje sumaišyti likusį aliejų, actą, garstyčias, cukrų ir muskatą, kol susijungs į vientisą padažą. Įberti šviežiai maltų juodųjų pipirų.
4. Kai bulvės bus pakankamai atvėsusios, bet dar šiltos supjaustyti 1 cm griežinėliais ir sudėti į didelį dubenį.
5. Supilti padažą su svogūnais, išmaišyti ir užpilti ant bulvių. Pabarstyti smulkintais česnakiniais laiškais ir išmaišyti. Nesvarbu, jei bulvės šiek tiek sukris – taip ir turi būti.
6. Palikti bulvių salotas bent 30 min, kad sugertų padažą ir skonius. Paragauti ir, jei reikia, papildomai pagardinti druska bei pipirais. Puikiai tinka prie lašišos, vištienos ar dešrelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.