ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Geriausi bulviniai blynai: greitas ir paprastas receptas iš senos kulinarijos knygos!
Bulvių patiekalai

Geriausi bulviniai blynai: greitas ir paprastas receptas iš senos kulinarijos knygos!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Geriausi bulviniai blynai: greitas ir paprastas receptas iš senos kulinarijos knygos!
Geriausi bulviniai blynai: greitas ir paprastas receptas iš senos kulinarijos knygos!

Bulviniai blynai – tai gardus ir greitas patiekalas, kurį galite valgyti bet kada. Papildę juos šviežiais porais, blynai taps dar skanesni ir aromatingesni. Šiame straipsnyje sužinosite ne tik, kaip iškepti bulvinius blynus namuose, bet ir kaip juos padaryti traškius bei nepaprastai gardžius.

Geriausi bulviniai blynai: receptas

Reikalingi ingredientai

  • 500–600 g bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 70–90 g porų
  • 20–30 g paprastų miltų
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • Augalinis aliejus kepimui
  • Druska
  • Juodieji maltieji pipirai

Gaminimo eiga

  1. Nuplaukite porus ir smulkiai supjaustykite.
  2. Nulupkite bulves ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  3. Sudėkite bulves į smulkintuvą su kiaušiniu ir grietine, pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Įmaišykite susmulkintus porus ir miltus.
  5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
  6. Šaukštu dėkite bulvių mišinį į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
  7. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
  8. Patiekite iš karto.

Kaip paruošti traškius bulvinius blynus

Traškumą lemia teisingas miltų kiekis. Per daug miltų gali sugadinti blynų konsistenciją, todėl geriau jų dėti šiek tiek mažiau. Geriausiai tinka kvietiniai miltai, tipas 400–500. Taip pat galite eksperimentuoti su kukurūzų miltais, kurie suteiks blynams šiek tiek geltonumo, tačiau bulvių ar grikių miltai nėra tinkami – jie blynus padarys kietus ar guminus.

Aliejaus temperatūra ir porcijos

Kad blynai būtų traškūs, aliejus turi būti pakankamai įkaitęs – apie 180°C. Blynus dėkite į keptuvę nedidelėmis porcijomis. Plonesni blynai visada bus traškesni ir vienodai iškepti.

Taip pat skaitykite

Makaronai su brokoliais ir pesto padažu
Makaronai su brokoliais ir pesto padažu
2025-08-28
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
2025-10-01
Karamelės padažas
Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
2025-09-09
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
2025-07-08

Unikalios bulvinių blynų versijos

Blynai puikiai dera su grietine ar stikline pieno. Galite į bulvių masę įdėti smulkintų špinatų, petražolių ar prieskonių – česnako, ciberžolės, rūkytos paprikos miltelių. Taip pat tiks tarkuotas sūris, kuris suteiks patiekalui dar daugiau skonio. Leiskite sau eksperimentuoti ir kurti unikalius bulvinius blynus.

Laikydamiesi šių patarimų, iškepsite nepaprastai skanius ir traškius bulvinius blynus kiekvieną kartą. Naudokite savo kūrybiškumą, mėgaukitės skoniu ir džiaukitės gardžiu patiekalu su šeima ar draugais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsBulviniai blynaiPorai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bananų ir tirpios kavos desertas - receptas be cukraus
Gėrimai

Bananų ir tirpios kavos desertas – receptas be cukraus

Masažo nauda: kodėl ši procedūra tampa svarbia sveikatos dalimi?
Sveikata ir grožis

Masažo nauda: kodėl ši procedūra tampa svarbia sveikatos dalimi?

Pastebėjote griovelius ant nagų? Štai, ką galėtų tai reikšti.
Sveikata ir grožis

Pastebėjote griovelius ant nagų? Štai, ką tai reiškia

Kokių 3 klaidų reikėtų vengti gaminant vištieną: namų šeimininkių paslaptys
Mėsos patiekalai

Kokių 3 klaidų reikėtų vengti gaminant vištieną: namų šeimininkių paslaptys

Šis močiutės receptas kosulį išgydys vos per vieną naktį!
Sveikata ir grožis

Šis močiutės receptas kosulį išgydys vos per vieną naktį!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?