ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kalėdinis šokoladinis vyniotinis
Desertai

Kalėdinis šokoladinis vyniotinis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kalėdinis šokoladinis vyniotinis
Kalėdinis šokoladinis vyniotinis

Kalėdinis šokoladinis vyniotinis – tai sodrus, šokoladinis desertas, kuris džiugina savo minkšta, puria tekstūra ir kremišku, subtiliai saldžiu įdaru.

Kalėdinis šokoladinis vyniotinis: receptas

Šokolado intensyvumas dera su švelniu įdaru, o gabalėlis šio gardėsio sukuria elegantišką šventės akimirką lėkštėje.

Ingredientai:

  • 225 g juodojo šokolado
  • 1 arb. š. tirpaus kavos
  • 5 kiaušiniai
  • 140 g cukraus
  • cukraus pudros apibarstymui

Įdarui:

  • 150 ml riebios grietinėlės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
2025-08-20
Skaniausios kada nors valgytos keptos bulvės su česnaku
Skaniausios kada nors valgytos keptos bulvės su česnaku
2025-11-10
Italų virtuvės pasididžiavimas: Kalėdinis pyragas „Panforte“
Italų virtuvės pasididžiavimas: Kalėdinis pyragas „Panforte“
2025-12-09
Vienos skardos vištiena su ryžiais
Vienos skardos vištiena su ryžiais
2025-11-04
Gaminimo eiga:

1. Paimti 33×23 cm dydžio kepimo skardą ir iškirpti dvigubą sluoksnį kepimo popieriaus šiek tiek didesnį už skardą. Ištiesti popierių skardoje, nesijaudinti, jei kraštai bus netvarkingi.
2. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
3. Dėti šokoladą ir kavą į puodą, įpilti 85 ml vandens ir kaitinti ant silpnos kaitros, kad šokoladas ištirptų.
4. Plakti kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir primins putų kremą. Sudėti ištirpintą šokoladą.
5. Plakti kiaušinių baltymus, kol taps standūs, bet ne sausi. Dideliu metaliniu šaukštu įmaišyti nedidelę dalį į šokolado masę, kad ji atlaisvėtų. Likusius baltymus įmaišyti švelniai. Masę tolygiai paskleisti paruoštoje skardoje.
6. Kepti orkaitėje apie 12 min, kol viršus šiek tiek paruduos ir bus tvirtas liečiant.
7. Ištraukti kepimo popierių su biskvitu iš skardos ant grotelių. Palikti visiškai atvėsti (neuždengti).
8. Įdarui išplakti grietinėlę kol taps standi.
9. Kai biskvitas visiškai atvės (patikrinti apačią), pasiruošti sukimui. Ant darbo paviršiaus patiesti popierių ir apversti biskvitą ant jo. Atsargiai nuimti popierių, kuriuo buvo išklota skarda. Tolygiai paskleisti įdarą ant biskvito paviršiaus.
10. Pasinaudojant popieriumi apačioje, tvirtai susukti nuo siauresnio krašto. Padėti suktinuką ant vyniojimo siūlės. Tvirtai suvynioti į popierių ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min arba per naktį. (Nesvarbu, jei suktinukas sutrūkinėja – šiek tiek cukraus pudros paslėps nelygumus.)
11. Patiekti apibarstant cukraus pudra ir papuošti.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    Tai sodrus, šokoladinis desertas, kuris džiugina savo minkšta, puria tekstūra ir kremišku, subtiliai saldžiu įdaru. Šis vyniotinis atrodo įspūdingai, tačiau išlieka švelnus ir lengvas, todėl puikiai tinka ypatingoms progoms ar jaukiam pasilepinimui. Šokolado intensyvumas dera su švelnia įdaro nata, o gabalėlis šio gardėsio sukuria elegantišką šventės akimirką lėkštėje.

    ŽYMOS:Desertai KalėdomsKalėdinis šokoladinis vyniotinisŠokoladiniai desertaiŠokoladinis vyniotinisVyniotinis

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    NASA - įdomūs faktai
    Įdomu

    NASA: nuo Šaltojo Karo lenktynių iki Marsą siekiančių svajonių

    Aš nežinojau, kad kraujo grupė yra susijusi su charakteriu! Tikra teisybė.
    Gyvenimas

    Aš nežinojau, kad kraujo grupė yra susijusi su charakteriu! Tikra teisybė

    6 požymiai, kad jūsų santykiai yra tvirti ir bus ilgalaikiai
    Gyvenimas

    6 požymiai, kad jūsų santykiai yra tvirti ir bus ilgalaikiai

    Spindinti švara: penki patarimai, kaip vėl suteikti viryklei naują blizgesį
    Gyvenimas

    Spindinti švara: penki patarimai, kaip vėl suteikti viryklei naują blizgesį

    Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais
    Receptai

    Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?