Kalėdinis šokoladinis vyniotinis – tai sodrus, šokoladinis desertas, kuris džiugina savo minkšta, puria tekstūra ir kremišku, subtiliai saldžiu įdaru.
Kalėdinis šokoladinis vyniotinis: receptas
Šokolado intensyvumas dera su švelniu įdaru, o gabalėlis šio gardėsio sukuria elegantišką šventės akimirką lėkštėje.
Ingredientai:
- 225 g juodojo šokolado
- 1 arb. š. tirpaus kavos
- 5 kiaušiniai
- 140 g cukraus
- cukraus pudros apibarstymui
Įdarui:
- 150 ml riebios grietinėlės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paimti 33×23 cm dydžio kepimo skardą ir iškirpti dvigubą sluoksnį kepimo popieriaus šiek tiek didesnį už skardą. Ištiesti popierių skardoje, nesijaudinti, jei kraštai bus netvarkingi.
2. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
3. Dėti šokoladą ir kavą į puodą, įpilti 85 ml vandens ir kaitinti ant silpnos kaitros, kad šokoladas ištirptų.
4. Plakti kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir primins putų kremą. Sudėti ištirpintą šokoladą.
5. Plakti kiaušinių baltymus, kol taps standūs, bet ne sausi. Dideliu metaliniu šaukštu įmaišyti nedidelę dalį į šokolado masę, kad ji atlaisvėtų. Likusius baltymus įmaišyti švelniai. Masę tolygiai paskleisti paruoštoje skardoje.
6. Kepti orkaitėje apie 12 min, kol viršus šiek tiek paruduos ir bus tvirtas liečiant.
7. Ištraukti kepimo popierių su biskvitu iš skardos ant grotelių. Palikti visiškai atvėsti (neuždengti).
8. Įdarui išplakti grietinėlę kol taps standi.
9. Kai biskvitas visiškai atvės (patikrinti apačią), pasiruošti sukimui. Ant darbo paviršiaus patiesti popierių ir apversti biskvitą ant jo. Atsargiai nuimti popierių, kuriuo buvo išklota skarda. Tolygiai paskleisti įdarą ant biskvito paviršiaus.
10. Pasinaudojant popieriumi apačioje, tvirtai susukti nuo siauresnio krašto. Padėti suktinuką ant vyniojimo siūlės. Tvirtai suvynioti į popierių ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min arba per naktį. (Nesvarbu, jei suktinukas sutrūkinėja – šiek tiek cukraus pudros paslėps nelygumus.)
11. Patiekti apibarstant cukraus pudra ir papuošti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Tai sodrus, šokoladinis desertas, kuris džiugina savo minkšta, puria tekstūra ir kremišku, subtiliai saldžiu įdaru. Šis vyniotinis atrodo įspūdingai, tačiau išlieka švelnus ir lengvas, todėl puikiai tinka ypatingoms progoms ar jaukiam pasilepinimui. Šokolado intensyvumas dera su švelnia įdaro nata, o gabalėlis šio gardėsio sukuria elegantišką šventės akimirką lėkštėje.