Hokkaido duona – tai itin minkšta, puri ir švelniai salstelėjusi pieno duona, kurios tekstūra primena debesį – duona lengva, elastinga ir maloniai tirpstanti burnoje.
Hokkaido duona: receptas
Toks kepinys puikiai tinka tiek kaip pusryčių skanėstas, tiek kaip užkandis su saldžiais ar pikantiškais priedais.
Ingredientai:
Įmaišui:
- 30 g stiprių baltų kvietinių miltų
- 4 valg. š. riebaus pieno
Tešlai:
- 325 g stiprių baltų kvietinių miltų
- 55 g cukraus
- 7 g sausų mielių
- 1 valg. š. saldinto sutirštinto pieno
- 1 arb. š. druskos
- 120 ml pieno (kambario temperatūros)
- 1 kiaušinis
- 55 g sviesto (kambario temperatūros)
- augalinio aliejaus formos patepimui
- riebios grietinėlės arba tirpinto sviesto aptepimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti įmaišą: sudėti miltus, pieną ir 4 valg. š. vandens į mažą puodą, kaitinti ant vidutinės kaitros ir nuolat maišyti 4-5 min, kol sutirštės iki bulvių košės konsistencijos. Perkelti į dubenį, uždengti ir palikti, kol atvės iki kambario temperatūros.
2. Tešlai paruošti sudėti miltus, cukrų, mieles, kondensuotą pieną ir druską į maišytuvo dubenį ir išmaišyti. Supilti pieną, sudėti įmaišą ir įmušti kiaušinį. Minkymo kabliu minkyti lėtu greičiu 5 min. Sudėti sviestą ir minkyti dar 5 min. Padidinti greitį iki vidutinio ir minkyti dar 5 min.
3. Perkelti tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir palikti 1 val pakilti arba kol padvigubės.
4. Ištepti 900 g kepimo formą aliejumi. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalyti į keturias lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į stačiakampį ir sulankstyti ilgąsias puses į vidų. Pradėti sukti nuo trumpojo krašto ir dėti į formą siūle žemyn. Kartoti su likusiomis dalimis. Uždengti ir palikti kilti 45 min.
5. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Pakilus tešlai, aptepti kepalo viršų grietinėle arba tirpintu sviestu ir kepti 35-40 min, kol viršus taps auksinis. Atsargiai išimti duoną iš formos ir patikrinti dugną – turi skambėti tuščiai.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti 5 min pastovėti prieš išimant iš formos. Palikti atvėsti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.