ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Hokkaido duona
Naudinga

Hokkaido duona

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Hokkaido duona
Hokkaido duona

Hokkaido duona – tai itin minkšta, puri ir švelniai salstelėjusi pieno duona, kurios tekstūra primena debesį – duona lengva, elastinga ir maloniai tirpstanti burnoje.

Hokkaido duona: receptas

Toks kepinys puikiai tinka tiek kaip pusryčių skanėstas, tiek kaip užkandis su saldžiais ar pikantiškais priedais.

Ingredientai:

Įmaišui:

  • 30 g stiprių baltų kvietinių miltų
  • 4 valg. š. riebaus pieno

Tešlai:

Taip pat skaitykite

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
2025-07-07
Pupelės su ryžiais
Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas
2025-09-03
Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui
2025-08-06
Grikiai: kaip išvirti, kad būtų birūs ir skanūs kiekvieną kartą
Grikiai: kaip išvirti, kad būtų birūs ir skanūs kiekvieną kartą
2025-12-16
  • 325 g stiprių baltų kvietinių miltų
  • 55 g cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 1 valg. š. saldinto sutirštinto pieno
  • 1 arb. š. druskos
  • 120 ml pieno (kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinis
  • 55 g sviesto (kambario temperatūros)
  • augalinio aliejaus formos patepimui
  • riebios grietinėlės arba tirpinto sviesto aptepimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti įmaišą: sudėti miltus, pieną ir 4 valg. š. vandens į mažą puodą, kaitinti ant vidutinės kaitros ir nuolat maišyti 4-5 min, kol sutirštės iki bulvių košės konsistencijos. Perkelti į dubenį, uždengti ir palikti, kol atvės iki kambario temperatūros.
2. Tešlai paruošti sudėti miltus, cukrų, mieles, kondensuotą pieną ir druską į maišytuvo dubenį ir išmaišyti. Supilti pieną, sudėti įmaišą ir įmušti kiaušinį. Minkymo kabliu minkyti lėtu greičiu 5 min. Sudėti sviestą ir minkyti dar 5 min. Padidinti greitį iki vidutinio ir minkyti dar 5 min.
3. Perkelti tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir palikti 1 val pakilti arba kol padvigubės.
4. Ištepti 900 g kepimo formą aliejumi. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalyti į keturias lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į stačiakampį ir sulankstyti ilgąsias puses į vidų. Pradėti sukti nuo trumpojo krašto ir dėti į formą siūle žemyn. Kartoti su likusiomis dalimis. Uždengti ir palikti kilti 45 min.
5. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Pakilus tešlai, aptepti kepalo viršų grietinėle arba tirpintu sviestu ir kepti 35-40 min, kol viršus taps auksinis. Atsargiai išimti duoną iš formos ir patikrinti dugną – turi skambėti tuščiai.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti 5 min pastovėti prieš išimant iš formos. Palikti atvėsti ant grotelių.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:duonaHokkaido duonaMinkšta duonanaminė duonanamuose kepta duona

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Netikra psichiatrė išdirbo 20 metų: Jungtinėje Karalystėje atskleistas didžiulis sukčiavimas
    Įdomu

    Netikra psichiatrė išdirbo 20 metų: Jungtinėje Karalystėje atskleistas didžiulis sukčiavimas

    Kokius batus rinktis, kad kojos atrodytų lieknesnės ir ilgesnės?
    Gyvenimas

    Kokius batus rinktis, kad kojos atrodytų lieknesnės ir ilgesnės?

    Įtraukite šį produktą į šampūną - ir pamiršite apie pleiskanas visam laikui
    Sveikata ir grožis

    Įtraukite šį produktą į šampūną – ir pamiršite apie pleiskanas visam laikui

    Kodėl naudoti actą skalbiant?
    Gyvenimas

    11 priežasčių, kodėl naudoti actą skalbiant ir jo privalumai

    Pu-erh arbata: natūrali pagalba kepenims ir virškinimui
    Sveikata ir grožis

    Pu-erh arbata: natūrali pagalba kepenims ir virškinimui

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?