ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Kaip išvengti dažniausių klaidų gaminant varškėčius, kad jie visada pavyktų
Blynai

Kaip išvengti dažniausių klaidų gaminant varškėčius, kad jie visada pavyktų

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip išvengti dažniausių klaidų gaminant varškėčius, kad jie visada pavyktų
Kaip išvengti dažniausių klaidų gaminant varškėčius, kad jie visada pavyktų

Varškėčiai – populiarus pusryčių patiekalas, tačiau net patyrusios šeimininkės kartais daro klaidų, dėl kurių jie gali neišdegti taip, kaip tikimasi. Jei norite, kad jūsų varškėčiai būtų idealiai formos, turtingi skonio ir tolygiai apskrudę, svarbu žinoti, ko vengti.

Per daug drėgna varškė gaminant varškėčius

Vienas dažniausių varškėčių problemų šaltinių – per daug drėgmės varškėje. Jei varškė labai drėgna arba įmaišyta per daug kiaušinių, varškėčiai gali subyrėti ir viduje likti skysti. Idealiausia būtų sūrį perkelti per marlę arba nusunkti drėgmę. Optimali riebalų koncentracija – 5–9 %. Jei varškė grūdelinė, geriau ją pertrinti per sietelį. Varškėčius prieš kepimą rekomenduojama lengvai apvolioti miltuose, kad jie geriau laikytų formą keptuvėje.

Per daug drėgna varškė gaminant varškėčius

Per daug miltų

Norint „sutvirtinti“ skystą tešlą, daugelis įmaišo per daug miltų. Rezultatas – varškės blynai, o ne varškėčiai. Paprastai pakanka 1–2 šaukštų miltų 500 g sūrio, tačiau tiksli proporcija priklauso nuo sūrio drėgmės. Jei sūris per drėgnas, geriau nusunkti drėgmę arba įdėti šiek tiek manų kruopų, o ne maišyti miltų per daug.

Žema kepimo temperatūra

Dažnai varškėčiai prilimpa arba „išsiskleidžia“, nes keptuvė nepakankamai įkaitusi. Norint išvengti problemų:

Taip pat skaitykite

Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
2025-09-01
Šonkauliukai grilyje
Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti
2025-06-04
Menkės kepsneliai su naminiu majonezu
Menkės kepsneliai su naminiu majonezu
2025-10-10
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
2025-08-26
  • Prieš dedant varškėčius, keptuvę įkaitinkite iki vidutinės temperatūros.
  • Įpilkite šiek tiek aliejaus, kad paviršius įkaistų tolygiai.
  • Pirmas 2–3 minutes kepkite varškėčius vidutinėje temperatūroje, kad apskrustų išorė, tada sumažinkite karštį, kad vidus iškeptų tolygiai.

Paprastas varškėčių receptas

Jums reikės:

  • Varškė – 1 kg
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Miltai arba manų kruopos – 100 g
  • Cukrus – 100 g
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilė – pagal skonį

Gaminimo eiga: Sumaišykite visus ingredientus, formuokite varškėčius ir kepkite keptuvėje, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių.

Tinkamai pasirinkta varškė, teisinga miltų proporcija ir pakankama kepimo temperatūra padės jums pagaminti varškėčius, kurie visada pavyks – traškūs išorėje, minkšti viduje ir puikiai atrodo lėkštėje.

Šaltinis: rbc.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:varškėvarškėčiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

10 frazių, kurias vaikai girdi tarp eilučių
Gyvenimas

10 frazių, kurias vaikai girdi tarp eilučių: kaip išsaugoti pasitikėjimą šeimoje?

Ar Visata padeda mums padaryti teisingus pasirinkimus? Kaip galime paprašyti jos pagalbos?
Horoskopai

Ar Visata padeda mums padaryti teisingus pasirinkimus? Kaip galime paprašyti jos pagalbos?

Atraskite 2026 metų kelionių tendencijas, kurios pakeis jūsų atostogų planus
Įdomu

Atraskite 2026 metų kelionių tendencijas, kurios pakeis jūsų atostogų planus

Ataugantys dantys? Revoliucija, kuri pakeis mūsų šypsenas!
Įdomu

Ataugantys dantys? Revoliucija, kuri pakeis mūsų šypsenas!

Kas atsitinks jūsų kūnui, jei nustosite gerti alkoholį
Sveikata ir grožis

Kas atsitinks jūsų kūnui, jei nustosite gerti alkoholį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?